Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Seglaregatan 10, Majorna, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
37.3 kvm
Avgift
3 043 SEK / mån
Rum
1 rum

Utsikt och egen garageplats!

Högst upp i huset hittar ni denna fina och välplanerade 1a med slående utsikt över takåsar och vatten! Här utlovas storslagna solnedgångar. Garageplats (går att hyra ut) och bredband ingår i månadsavgiften. Rummet rymmer både säng och soffa med enkelhet. Öppen planlösning mellan kök och hall. Ljusa väggar och fin parkett som är genomgående i bostaden. Källarförråd hör till bostaden. Perfekt förstaboende. Varmt välkomna på visning!

HSB Brf Seglaren består av 415 lägenheter. Det är en stabil och mycket omtyckt förening med låg belåning och välskötta fastigheter. Föreningen erbjuder bland annat bastu, gym, övernattningslägenhet och biltvätt för föreningens medlemmar.

I detta område råder ett lugn samtidigt som det finns ett rikt utbud av affärer, caféer och restauranger vid Mariaplan och Chapmans Torg. På gångavstånd nås Klippan där det finns fina promenadstråk längs vattnet. Även Slottsskogens grönska nås med en promenad. Kommunikationer finns i form av buss på berget och spårvagn vid Chapmans Torg, Mariaplan och Jaegerdorffsplatsen.

Beskrivning

Hall
Ta hissen högst upp och gå in via loftgången som med fördel kan möbleras med cafébord för att avnjuta morgonkaffet med tillhörande sol. Ytterkläderna hängs smidigt av just innanför dörren, ytterligare förvaring finns i rejäl skjutdörrsgarderob.

Kök
Fint renoverat där skåpsinredningen går i vitt. Den mörka bänkskivan bryts snyggt av mot det ljusa kaklet. Välutrustat med diskmaskin, häll, ugn, fläkt, micro samt kombinerad kyl och frys i rostfritt stål. Naturlig plats för matbord invid fönsterpartiet.

Rum
Slås av ljusinsläppet och den enastående utsikten från det tilltagna fönsterpartiet. Tack vare västerläget så har ni här solnedgångar av högsta klass, bör upplevas på plats. Storleken på rummet gör det lättmöblerat med plats för säng och soffa. På golvet ligger en fin ek-parkett som även löper i hall och kök.

Badrum
På golvet ligger mörk klinker och väggarna är delvis kaklade. Utrustat med duschkabin, handdukstork, kommod, spegelskåp och wc.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar.pdf Årsredovisning.pdf Energideklaration.pdf Frågelista

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Göteborgs Carl Johan.

Storlek

Boarea 37.3 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

224

Våning / hiss

Våning 8 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1974

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Seglaren
Organisationsnummer: 757202-6941
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 224
Antal lägenheter: 415
Antal lokaler: 3

HSB Brf Seglaren består av 415 bostadsrätter och tre lokaler med hyresrätt, vilket bidrar med goda intäkter till föreningen. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or. Föreningen registrerades 1969 och fastigheterna stod färdiga 1974.

Tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum, snickarrum (med verktyg och maskiner), gym, pingisrum, dusch, bastu, 2 st övernattningslägenheter, festlokal för ca femtio personer med kök och porslin.

Parkering: Garageplats ingår i månadsavgiften.

TV och bredband: Fiber från Telia.

Föreningens ekonomi

Föreningen är stor och lågt belånad med en skuld/m² på 1 643 kr enligt 2017/18 årsredovisning.

Föreningens renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2044.

Balkongdörrar byts successivt ut efter hand när de slits ut.

2018-2019: Relining av alla utgående stammar (de som går i golv). Kommer inte påverka avloppsfunktionen i lägenheterna mer än under korta stunder.
2018: OVK-besiktning.
2017-2018: Utbyte av balkongdörrar.
2017-2018: Reparation av loftgångar.
2017-2018: Besiktning av takbeklädnad, mindre reparationer utförda.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2009-11-17
Energiprestanda primärenergital: 150 /kWh per kvm och år

Internet

Fiber från Telia.

Månadsavgift

Avgift: 3 043 SEK / mån
ink. garage, bredband, värme, vatten & kabel-TV.

Driftskostnad

496 SEK varav:
Försäkring: 160 SEK
Elektricitet: 336 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.16668 %
Andel av årsavgiften: 0.16668 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 82 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Saknar balkong

Bilplats

Garageplats ingår i månadsavgiften.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy