Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Munkegärdegatan 125, Munkegärde, Kungälv
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
130.5 kvm
Avgift
6 747 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stort härligt radhus på barnvänliga BRF Kullens Gård!

Välplanerat radhus i två plan med härlig villakänsla, en uteplats och en egen skön trädgård. Här följer även ett garage fördelaktigt med vid byte av ägare. Här bor man med alla sociala ytor i entréplan, vid entrén finner ni även en separat tvättstuga med dusch, efterföljande av gäst-toalett samt klädkammare. På baksidan i anslutning till vardagsrummet njuter ni av en härlig yta med gräsmatta. På framsidan finns ytterligare altan samt förråd.

Bostadsrättsföreningen Kullens Gård ligger i ett familjärt område, knappt 2 km från Kungälvs centrum. Föreningens fastigheter är välskötta och har ett stilrent yttre. Området passar fint för familjens alla åldrar. Närområdet är lugnt, barnvänligt och erbjuder massor av härlig natur. Här finns även ett stort utbud av förskolor och skolor. Det centrala läget ger perfekta pendlingsmöjligheter strax utanför dörren samtidigt som det snabbt växande Kungälv, där en av västra Sveriges största handelsplatser snart står färdigt, enkelt nås till fots eller via cykel.

En stark och välmående förening som under flera år erbjudit en avgiftsfri månad om året och tar mycket väl hand om allt det yttre underhållet. Ett bekymmersfritt boende!

Beskrivning

Beskrivning av omgivningen
Munkegärde är ett barnvänligt område med blandad bebyggelse. Här finns flerfamiljshus, radhus och friliggande villor, ca 2,5 km från centrala Kungälv. Det är ett mycket populärt och omtyckt område med många barnfamiljer, lugnt och avskilt nära till skola och grönområden. Det är goda kommunikationer från Munkegärde med flera bussar varje timma, vilka passerar sjukhuset och tar ca 5 minuter till centrala Kungälv. Grön Express är en direktbuss mellan Munkegärde och Göteborg där du smidigt pendlar på ca 30 min. Från Kungälv går bussen till Göteborg var 15:e minut och tar 33 minuter.

Skolor i området: Kullens skola (F-6), Klöverbackens skola (F-2), Kullerbyttan förskola och Munkegärdeskolan (7-9).

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Kullens Gård 2013 (1).pdf Årsredovisning Kullens Gård 2017.pdf energideklaration munkegardegatan 125.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Mandelriskan 1, Kungälv kommun, Skattesats 34.11%.

Församling

Kungälv-ytterby.

Storlek

Boarea 130.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

22-6013-1-49-4

Våning / hiss

Våning 1 av 2.
1 av 2 (radhus i tvåplan)
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1978

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/luftvärmepump samt direktverkande el

Föreningen

Föreningens namn: HSB BRF Kullens Gård i Kungälv
Organisationsnummer: 716409-5536
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 22-6013-1-49-4
Antal lägenheter: 59
Antal lokaler: 1

Populär förening med välmående ekonomi. Belägen i ett trivsamt och barnvänligt område med närhet till allt. Föreningen har två "rustardagar", en på våren och en på hösten. Föreningen har en kvartersgård som går att hyra till en kostnad om 200kr/gång. Lokalen rymmer ca 50 personer och är utrustad med stolar, bord, diskmaskin, spis, porslin.

Målsättningen med föreningens ekonomi är att avgiften skall ligga på en sådan nivå så att drastiska höjningar undviks.

Flertalet stora underhållsarbeten är genomförda under senaste åren: Målning av fastigheterna, fönstren är bytta, renovering av tak, dörrar, förråd och lekplats.

Lekplatser finns på föreningens mark och på flertalet närliggande platser i området.

Föreningens sociala mål är följande:
Trygghet i boendet
Hjälpsamhet mot sin granne
Respekt för människors lika värde
Socialt kontaktnät inom föreningen bland annat med hjälp av fritidskommitténs aktiviteter
Rustardagarna skall vara föreningens höjdardagar
Flera gemensamma festligheter med många nöjda deltagare

I soprummet finns möjlighet för sopsortering, det finns även två kompostbehållare i föreningen.

En garageplats (35st garage) följer med lägenheten vid överlåtelsen. Kostnad 300kr/månad. Ytterligare p-platser (36st) finns att hyra för en avgift mot 175 kr/månad. Till ett extra garage eller p-plats är det separat kö. Gästparkeringar finns i området.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 83 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 6 747 SEK / mån
ink. tv grundutbud

Driftskostnad

1 500 SEK varav:
Uppvärmning: 800 SEK
Försäkring: 200 SEK
VA: 300 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.37545 %
Andel av årsavgiften: 2.37578 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

En på framsidan och tillgång till trädgård på baksidan.

Övriga utrymmen

Förråd samt vindsutrymme.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy