Visningar

sön 26 maj 13:20 - 14:00
Öppen visning - välkommen!
mån 27 maj 18:45 - 19:15
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 195 000 SEK / utgångspris
Adress
Arvikagatan 31, Farsta/Farsta strand/Larsboda, FARSTA
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
63 kvm
Avgift
3 358 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unik lägenhet med högt i tak

Välkomna till en otroligt läcker lägenhet med högt i tak (knappa 3 meter) och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Genomgående mycket fräsch och välplanerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med matplats för många personer. Rejält sovrum med platsbyggd garderobslösning, delvis inglasad balkong i trevligt sydvästläge och ett stilsäkert badrum med tvätt/tork. Lägenheten genomsyras av sin stilrena och ljusa färgsättning samt fina, ljusa ekparkett. Den höga takhöjden i kombination med det rika ljusinsläppet ger bostaden en luftig och härlig känsla. I det stora vardagsrummet finns plats för en ordentlig soffgrupp. Rummet ligger i öppen anslutning med det trivsamma och moderna köket i som har hög maskinell standard och goda förvaringsmöjligheter. Nymålat extrarum som kan nyttjas som barnkammare, arbetsrum eller förvaringsrum. Hiss finns i huset som byggdes om till lägenheter under 2010. Den ursprungliga skolan ritades av arkitekt Paul Hedqvist som bl.a. har ritat Skatteskrapan och DN-huset. Denna lägenhet är en del av gamla hemkunskapssalen.

Mycket nära till såväl pendeltåg (ca 5 minuters promenad), T-bana och goda bussförbindelser. I kvarteret finns populära hamburgerrestaurangen Bun Meat Bun, sushi samt en kiosk. Några 100 m längre bort finns även en pizzeria samt Coop. För den träningssugne finns ett gym lite längre bort på gatan - Puls & Träning. I Farsta strand har du nära till vacker natur vid sjöarna Magelungen och Drevviken samt Ågesta friluftsområde som även har golfbana. I närbelägna Farsta centrum (ca 10 minuters promenad) erbjuds shopping, restauranger och service för alla smaker. Helt enkelt ett hem att trivas i.

Välkommen hem!

Beskrivning

Övrigt

OMRÅDET
Bostaden är belägen i ett mycket lugnt område med närhet till både pendeltåg och tunnelbana. Hela Farsta Dal befinner sig i ett renässansskede med många nya bostäder. Området är lugnt och barnvänligt. Framtidsutsikterna för hela området är mycket goda.

Farsta är beläget cirka 8 kilometer söder om Stockholms innerstad, väster om Nynäsvägen. Stadsdelen gränsar till Hökarängen, Sköndal, Larsboda, Farsta Strand och Fagersjö. Området tillhörde Farsta gård och inköptes av staden 1912 och började bebyggas i slutet av 1950-talet. Innan dess fanns här endast några torp. Farsta blev en stadsdel 1926.

Stadsdelen är kuperad, med flera höjder omkring centrum, själva centrum ligger på 36 meter över havet. Farsta har gott om grönområden och vackra promenadstråk utmed sjöarna Magelungen och Drevviken. Sjöarna har både klipp- och strandbad sommartid och plogade banor för långskridskor vintertid. I närheten finner man även Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde och Ågesta friluftsområde med motionsspår, golfbana, badplats och ridskola.

Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

I Närområdet ligger Stieg Trenters torg. Där finns ett mindre centrum med bland annat matvarubutik, pizzeria, pendeltågsstation och tunnelbanestation. Inom gångavstånd hittar du även populära Farsta Centrum med ett stort antal butiker och restauranger med mera.

CENTRUM
Farsta Centrum invigdes 1960 och blev snabbt ett av Stockholms ledande köpcentrum. Etableringen väckte stor uppståndelse både i Sverige och utomlands och Farsta Centrum blev snart ett uppskattat utflyktsmål. Efter ombyggnader är centrumet numera ett av Stockholms största köpcentrum med över 150 butiker. Här finns allt man kan tänkas behöva som klädbutiker, restauranger, apotek, bank och bibliotek m.m.

KOMMUNIKATIONER
Farsta är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken i söderort. Med tunnelbana tar det dryga 20 från Stockholm C med gröna linjen till Farsta Strand. Det finns även ett stort utbud av bussförbindelser. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se) Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan. Med bil tar det endast 10-15 minuter från Farsta till innerstaden.

Området ligger endast ett stenkast från Farsta Strands pendeltågstation och ca 300 meter från tunnelbanan. Farsta Strand är jämte Sundbyberg den enda plats utanför Stockholms innerstad som kan erbjuda förbindelse med både tunnelbana och pendeltåg. Även busslinjer med täta turer till Farsta Centrum och tvärdestinationer har hållplats intill det nya bostadsområdet.

Den omedelbara närheten till förstklassiga kommunikationer gör att bilen inte är en förutsättning för att bo i området.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration Årsredovisning

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun.

Storlek

Boarea 63 kvm.

Rum

2,5 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

58

Våning / hiss

Våning 3 av 6.
Ingång via entréplan. Huset ligger i souterräng och lägenheten som vetter mot Ågesta Broväg ligger på 3 tr från gatan sett.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1957
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Övrigt: Ombyggd till lägenheter 2010
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Larsbodaskolan 1
Organisationsnummer: 769607-9701
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 58
Antal lägenheter: 70
Antal lokaler: 0
Brf Larsbodaskolan 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2007 och innehar 70 bostadsrättslägenheter. Ågesta Broväg 51-59 byggdes 1997 om till lägenheter vilket även inkluderade stambyte. Huset på Arvikagatan 31 byggdes 2007-2009 om till lägenheter vilket även inkluderade stambyte. Fastigheten byggdes 1958 och fungerade ursprungligen som skola. 1997 byggdes halva fastigheten om till lägenheter och resterande halva blev kontorfram till 2009-2011 då även den byggdes om till bostadslägenheter. Föreningen köpte fastigheten av Sisab 2007 och i samband med detta påbörjades även en omfattande renovering av den del av skolbyggnaden som fungerat som kontorshus de senaste åren. Denna är nu färdigställd och fullt inflyttad sedan några år tillbaka. I och med de senaste årens omfattande renoveringar är nu fastigheten i mycket gott skick med alla större renoveringar avklarade för ett bra tag framöver vilket gör att man kan njuta av ett bekvämt och stabilt boende under många år. Föreningens mark upplåts med tomträtt. Föreningen har en levande trädgård med rabarber, röda vinbär för föreningens medlemmar.

För mer info - se årsredovisning och föreningens hemsida http://larsbodaskolan.se/

Parkering: Föreningen har ca 54 parkeringsplatser, plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/mån utan timer, 600 kr/mån med gemensam timer och 700 kr med individuell timer. Vid kö till parkeringsplatserna fördelas de i enlighet med parkeringspolicyn.

TV och bredband: Kabel-TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia Digital TV (Telia Lagom inklusive Play) + Analog Kabel-TV
Bredband: Föreningen har avtal med Telia. För 250 kr/mån ingår Digital TV (Telia Lagom inklusive Play) + Analog Kabel -TV. Fiberlan/Bredband (upp till 700/700 Mbit/s) och bredbandstelefoni. Detta är ett obligatoriskt tillägg som är inräknat i månadsavgiften.

Föreningens ekonomi

Förening med god och mycket stabil ekonomi. För ytterligare information om föreningens verksamhet och ekonomi, vänligen se bilagd årsredovisning. En köpare förväntas ha tagit del av dessa handlingar innan köp.

Inga planerade avgiftsförändringar i nuläget. Kontrollerat med ordf. 2019-05-17.

Föreningens renoveringar

Eventuellt fönsterbyte Arvikagatan 31 relativt snart, men det planeras inte att påverka några avgifter.

UTFÖRDA RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL
Nybyggd föreningslokal från 2017. Fönster renoverade, värmejustering 2016. Byte fjärrvärmeväxlare 2011.
Nya maskiner i tvättstugan från 25 oktober 2010. Fönsterrenovering är utförd 2008. Ventilationssystemet är rengjort samt att ny fläkt har installerats 2010. Energibesiktning är utförd. Man har tillfört nya spaljéer på terrasserna samt målat väggar mot Ågesta Broväg.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2009-11-30
Energiprestanda primärenergital: 84 /kWh per kvm och år

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia

Internet

Föreningen har avtal med Telia. För 250 kr/mån ingår KabelTV (grundutbud), Fiberlan/Bredband (upp till 50/8-100/10 Mbit/s) och bredbandstelefoni. Detta är en obligatoriskt tillägg som är inräknat i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 358 SEK / mån
värme, vatten, kabel-TV (bas) och bredband

Driftskostnad

414 SEK varav:
Försäkring: 254 SEK
Elektricitet: 160 SEK
Uppgiften skall ses som ett riktvärde och kan skilja sig beroende på avtal, leverantör, hushållet storlek samt olika vanor.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.49300 %
Andel av årsavgiften: 1.49303 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong, inglasad, läge sydväst.

Mark i anslutning till bostadsrätten: Tomträtt.

Bilplats

Föreningen har ca 54 parkeringsplatser, plats kan hyras till en kostnad om ca
300 kr/mån utan timer, 600 kr/mån med gemensam timer och 700 kr med individuell timer.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd (på samma våningspålan som lägenheten).. Samlingslokal (ca 300 kvm) finns i källarplanet och miljöstation i separat byggnad. 2007-2009 byggdes denna huskropp om från kontorslokaler till bostäder. Inga planerade renoveringar i nuläget

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy