Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 995 000 SEK / utgångspris
Adress
Esplanaden 20, Centrala Sundbyberg, Sundbyberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
71 kvm
Avgift
1 995 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Låg månadsavgift om 1995KR/MÅN - I en ståtlig fastighet från 1912 belägen med ett av Sundbybergs attraktivaste lägen har man bevarat de bästa originaldetaljerna och låtit renovera bostadens kök, badrum samt samtliga ytskikt. Här har man inte bara rymliga rum, luftiga ytor utan även genomgående massiva trägolv i fiskbensmönster, hög takhöjd, djupa fönsternischer, speglade dörrar, fin stuckatur och spröjsade fönster. Bostaden präglas även av vackra och stora insynsskyddade fönster som låter ljuset flöda in och förstärker känslan av rymd och ger en luftig atmosfär.

Lägenheten erbjuder även ett fint renoverat kök med all tänkbar modern utrustning och utrymme för matplats, magnifik balkong belägen mot föreningens innergård, ett väl tilltaget vardagsrum med stora ytor. Vardagsrummet karaktäriseras av ett vackert burspråk. Ett rymligt och rogivande sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Via hallen nås vidare bostadens helkaklade badrum med bl.a kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Under 2019 har nuvarande ägare investerat i att dra om alla elkablar i bostaden, jordat upp alla eluttag, bytt alla eluttag och strömbrytare till jordade (schnider renova), bytt elcentral (snabbsäkringar) och kompletterat med jordfelsbrytare.

Här är man boende i den anrika och solida föreningen Brf Liden 10 bestående av 12 lägenheter och en lokal med otroligt låg belåning. Föreningen har en väldigt trevlig innergård med b.la murad grill och flera sittgrupper där man kan njuta av den lugna atmosfären.

Bostaden är på hela 71kvm och har en en otroligt låg avgift om 1995kr/månaden inkl. På dagens marknad med lågt ränteläge så kostar det ca. 88kr att låna 100 000kr från banken (räknat med en ränta på 1,5% och skattereduktion med 30% av räntebelopp). Det är vidare även en stor säkerhet att förvärva en bostad i en så pass stabil förening som Brf Liden 10.

Esplanaden är beläget optimalt i centrala Sundbyberg. Ett lugnt läge med härlig puls alldeles runt husknuten. Bostaden är belägen intill Sturegatan där flertalet affärer, restauranger och butiker finns. Samtliga kommunikationer som buss, tunnelbana, tvärbana, SJ-tåg och pendeltåg nås på bara några minuters promenad. Utanför porten har man även flera träningsmöjligheter hos exempelvis Fitness24seven och SATS. För den som gillar natur och promenadstråk så finns Lötsjön, Råstasjön och Marabouparken. Vill man njuta av Sundbybergs i särklass bästa utsikt tar man sig enkelt till Tornparken!

Detta är sannerligen en bostad som måste upplevas på plats. Varmt välkomna på visning på Esplanaden 20!

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning till vänster och förvaring i en inbyggd klädkammare till höger om entrén. Ytskikten består av målade väggar och fin fiskbensparkett som breder sig vidare in till resterande rum och skapar en enhetlig känsla.

KÖK
Stilrent renoverat kök (årsskiftet 2015/2016) med förvaringsmöjligheter i flertalet över- underskåp och högskåp med vita fronter. Ovan arbetsbänken sitter vitt kakel och undertill överskåpen sitter behaglig belysningslist. Den maskinella utrustningen i rostfritt utförande består av en häll, ugn, köksfläkt, kyl/frys, inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin. På golvet ligger matt ljusgrått klinker med golvvärme och väggarna är målade i tilltalande grön kulör.

BALKONG
Via dubbeldörrar från köket nås bostadens magnifika balkong belägen mot föreningens lugna och lummiga innergård i sydost. Balkongens stora storlek gör att det inryms ett större möblemang.

VARDAGSRUM
Väl tilltaget vardagsrum med gott om plats för både sällskapsdel och större matplats. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade.

BADRUM
Via hallen nås bostadens stora badrum utrustat med toalett, handfat med kommod, badrumsspegel, två vägghängda badrumsskåp, duschhörna samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare (från hösten 2017). Här har man bytt till en fuktstyrd badrumsfläkt under 2019. Vitt kakel på väggarna och stilrent grått klinkergolv med golvvärme.

SOVRUM
Luftigt och rogivande sovrum med fönster i helt insynsskyddat läge mot föreningens gård. Här inryms både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i ljusgrå ton.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF stadgar BRF Årsredovisning 2017-2018 Mätbevis.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Sundbyberg kommun, Skattesats 31.95%.

Församling

Sundbyberg.

Storlek

Boarea 71 kvm. Areauppgifter enligt mätbevis.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

I:3

Våning / hiss

Våning 1 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1912
Fönster: 2-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Liden 10
Organisationsnummer: 715200-2775
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: I:3
Antal lägenheter: 12
Antal lokaler: 1

Brf Liden 10 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1973. Föreningen består av 12 lägenheter och 1 lokal belägna på Esplanaden 20. Samliga lägenheter upplåts med bostadsrätt.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Således tillämpas Sundbybergs boendeparkering för en kostnad om 300 kr/mån.

TV och bredband: Kabel-TV och bredband via Comhem.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns cykelförråd och en tvättstuga

Förråd:
Till bostaden hör ett vindsförråd.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen debiterar både köpare och säljare 1000kr/var vid en överlåtelse.

Föreningens renoveringar

GJORDA RENOVERINGAR enl. ekonomisk plan:
1974 Omdragning av el
1975 Stambyte
1995 Byte av värmecentral
1998 Byggnation av sophus på gården
2008 Byte av nyckelsystem
2009 Hiss med 5 stannplan, takmålning, putsning av burspråk samt fönsterbyte, målning av trapphus
2010 Renovering av entéport, takvärmesystem, dörrstängare
2017 Takomläggning

Månadsavgift

Avgift: 1 995 SEK / mån
Värme, varmvatten & TV basutbud (ComHem).

Gårdsplats/innergård

Mysig trädgård med grillplats.

Driftskostnad

469 SEK varav:
Försäkring: 169 SEK
Elektricitet: 300 SEK
Enligt schablon. Uppgifterna är individuella och kan variera.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 9.24500 %
Pantsättningsavgift: 1000 SEK
Överlåtelseavgift: 1000 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrigt

LÄGENHETSFÖRTECKNING:
Bostaden är enligt lägenhetsförteckningen 70m². Enligt mätbevis 2010-07-01 (SS21054:2009 / SS14141) är bostaden 71m².

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy