Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 895 000 SEK / utgångspris
Adress
Solskensvägen 13, Östra Tullingeberg, Tullinge
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
94 kvm
Avgift
6 846 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Solskensvägen grönaste utsikt?

Varmt välkomna till andra våningen på Solskensvägen nr. 13. Här finns en välplanerade fyra om totalt ca 94 kvm, med två helkaklade badrum, praktiskt arbetskök och stora, sociala ytor i en modern öppen planlösning mellan matplats och vardagsrum. Lägenhetens bästa egenskap är dock balkongen, med solsäkert läge och härlig utsikt över närliggande grönska. För den som önskar går den även att glasa in. Lägenheten har ett visst renoveringsbehov, men för den händige finns här möjligheten att skapa ett riktigt drömboende.

Brf Flädern är en stor och stabil förening med ekonomin under kontroll. Här finns snickeri, gym, pingisrum och bastu, samt en rymlig föreningslokal och en gästlägenhet som går att hyra. Läget i Tullinge går inte att klaga på, en kort promenad ner till centrum med sitt utbud av butiker, restauranger och service. Där finns även goda kommunikationer via buss och pendeltåg. Buss avgår även från Solskensvägen för den som önskar. I närheten finns flera förskolor, samt skola på Tullingeberg.

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i totalt fyra garderober, samt hatthylla. Hallen fortsätter in i en möblerbar korridor där det även finns städskåp. På golvet ligger en ljus linoleummatta och väggarna är tapetserade med en ljus, mönstrad tapet.

WC/DUSCH
Direkt i hallen finns ett helkaklat duschrum, med golvvärme, wc-stol, handfat, spegelskåp, handdukstork och duschhörna.

SOVRUM
Lägenhetens största sovrum ligger intill, med linoleummatta och målade väggar. Här finns plats för dubbelsäng och flertalet garderober utöver de två befintliga. Två stora fönster ger gott ljusinsläpp till rummet.

SOVRUM
Ett mindre sovrum, med ljusa väggar och linoleummatta. Här ryms säng, skrivbord och garderob.

SOVRUM
Ytterligare ett sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och garderob. Även här är det linoleummatta på golvet, och väggarna går i ljusa färger.

BADRUM
Mittemot de tre sovrummen finns badrummet, även det i helkaklat utförande, med spotlights i taket och ljusa färgval. Badrummet är utrustat med handfat, spegelskåp, handdukstork, wc-stol, tvättmaskin, samt badkar med duscharmatur.

KÖK
Lägenheten har ett större arbetskök med separat matplats. Själva köket består av originalstommar med luckor i vitt. Gott om arbetsytor på bänkskiva i laminat och den rostfria diskbänken. Den maskinella utrustningen utgörs av spis, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Matplatsen ligger praktiskt vid två stora fönster med härlig utsikt över grönskan utanför. Här ryms matbord för upp till 6?8 personer om så önskas.

VARDAGSRUM
Öppet mot kök och matplats, ligger lägenhetens vardagsrum. Här ligger ett parkettgolv som även fortsätter in i matplatsen. Väggarna är vitmålade. Här rymmer man såväl soffgrupp som mediamöbel. Härligt ljus, både från matplatsen, men även tre fönster i två väderstreck och balkongdörren i glas.

Övrigt

Skolor och barnomsorg
Närhet till både förskolor och skolor. För mer information se www.botkyrka.se

Kommunikation
Busshållplats finns runt knuten. Det är ca 10 minuters gångväg till Tullinge C och Tullinge station varifrån pendeltåget går till Stockholm C på ca 20 min. och till Södertälje C på va 20 min. Under rusningstrafik går direktbuss 726 från Tullinge station in till Stockholm.

Buss går mellan Tullinge C och Flemingsberg via Huddinge sjukhuset och Södertörns Högskola. Flera olika bussar går från Tullinge station upp och runt om i de olika delarna av Tullinge. Det är gång- och cykelavstånd till Huddinge sjukhus och Södertörns Högskola.

Natur och fritid
Uppe på Brantbrink finns tennishall, ishall, fotbollsplan med gräs och konstgräs. Tullinge orienteringsklubb finns också på Brantbrink. Många trevliga motionsspår som under vinterhalvåret används som skidspår. Spåren leder även bort till Lida och Harbrostugan i Tumba. Lida Friluftsgård ligger ca 10 km söder om Tullinge och har bad, fiske, stora grönområden och motionsspår samt en vattenskidklubb. Där finns även ett värdshus som har mat och enklare logi. På vintern kan man åka skidor på längden och utför. De plogar även isarna för skridskoåkning.

Kultur och nöjen
Tullinge Segelsällskap håller till i Tullingesjön med möjlighet till båtplats och uppläggning för medlemmar.
Tullinge kanotklubb är en annan aktiv förening som utövar sin verksamhet vid sjön.

Affärer och restauranger
Tullinge Centrum erbjuder mataffärer, bibliotek, bank, pizzeria, folktandvård, blomsterhandel, skomakeri, solarium, klädesbutik, skönhetsvård, restaurang, café och en tobaksaffär.

Övrigt
Vid tågstationen finns vårdcentral, apotek och en omtyckt lunchrestaurang.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration Solskensvägen 11- 19 - Brf Flädern.pdf BRF Infoblad Brf Flädern BRF Årsredovisning 2017 - Brf Flädern.pdf BRF Brf Flädern - Stadgar 2018.pdf BRF Renoveringar Brf Flädern tom 2018.pdf BRF Årsredovisning 2016 - Brf Flädern.pdf Frågelista Solskensvägen 13.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Capella 1, Botkyrka kommun, Skattesats 33.41%.

Församling

Botkyrka.

Storlek

Boarea 94 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

34

Våning / hiss

Våning 1 av 7.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1982
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Flädern
Organisationsnummer: 712800-1729
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 34
Antal lägenheter: 157
Antal lokaler: 0

Föreningen bildades 1982, och är belägen i Östra Tullingeberg med adress Solskensvägen. Föreningen består av 157 lägenheter fördelat på 5 hus.

Parkering: Föreningen har totalt 158 parkeringar, varav 6 garageplatser för mc. Övriga platser utgörs av 108 garageplatser och 31 parkeringsplatser, samt 13 gästplatser. Uthyrning sker via HSB Södertörn.

TV och bredband: ComHem och Bredbandsbolaget.

Föreningens ekonomi

Ingen planerad justering av avgiften. (Avstämt med föreningen 9/5 2019).

Föreningens renoveringar

Tidigare gjorda renoveringar, se bifogat dokument.
Planerade:
2018-2020 - byte av hiss
2021 - byte av låssystem till entréer, allmänna utrymmen.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 98 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2008-10-04

TV

Husen är anslutna till såväl ComHem som Bredbandsbolaget. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet

Husen är anslutna till såväl ComHem som Bredbandsbolaget.

Månadsavgift

Avgift: 6 846 SEK / mån
I avgiften ingår kostnader för värme, vatten, grundutbud kabel-tv samt bostadsrättstillägg.

Driftskostnad

500 SEK varav:
Elektricitet: 500 SEK
Observera att driftkostnaden är individuell och kan variera beroende på avtal och förbrukning. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.70677 %
Andel av årsavgiften: 0.70677 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Reparationsfond: 2 788 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Rymlig, möblerbar balkong med eftermiddag- och kvällssol med härlig utsikt över närliggande grönska. Möjlig att glasa in om så önskas.

Övriga utrymmen

I föreningen finns tvättstugor, grovtvättstuga, soprum, cykel- och barnvagnsförråd. Dessutom finns snickeri, pingisrum, gym, bastu, föreningslokal och gästlägenheten.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy