Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Rådjursstigen 26, Bergshamra, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
51.5 kvm
Avgift
2 047 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerat mitt i Bergshamra med nära till allt!

Välkommen till denna underbara bostad centralt belägen i lugna och mysiga Bergshamra. Här bor du med ett högt läge i en välplanerad bostad som har stor inglasad balkong i söderläge och ett vardagsrum som ger gott om plats för såväl sällskapsdel som ytterligare matplats eller arbetsplats. Stort sovrum med fönster och bra plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober, samt möjlighet till fler garderober. Nyrenoverat modernt kök med praktiska arbetsytor, integrerad diskmaskin, många skåp och härligt ljus matplats. Fräscht, helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och förvaring i kommod.

Välkommen hem till Bergshamra - din egen oas i Nationalstadsparken! Bergshamra som stadsdel är omgiven av vatten, Stocksundet, Edsviken och Brunnsviken, och många grönområden, t.ex. Ulriksdals slottspark och Tivoliparken. Samtidigt ligger Bergshamra centralt, mitt emellan Stockholm city och Danderyd. Här bor du med mycket goda kommunikationer - både T-banans röda linje (Bergshamra) och bussar. Med tunnelbanan når du Universitetet på cirka två minuter och Östermalmstorg på cirka tio minuter. Du har cykelavstånd till innerstan. På behagligt promenadavstånd når du Mörby centrum, Mall of Scandinavia samt nationalarenan Friends Arena. För barnen finns flera förskolor och grundskola för alla årskurser. I området finns mataffärer (Coop Konsum, ICA Nära), apotek, gym, bibliotek, vårdcentral, bageri och restauranger. På promenadavstånd finns också en rad välrenommerade restauranger och caféer: Bockholmens hav och restaurang, Skafferiet i Ekoparken, Rappnes trädgård, anrika Ulriksdals wärdshus och slottscafé, som ligger precis invid Edsviken med bad och rekreationsmöjligheter. Utanför dörren finns fina strövområden och motionsspår, bland annat runt Brunnsviken, vid Ulriksdals slott, i Hagaparken, Tivoliparken, Bockholmen och norra Djurgården. För dig som vill bada utomhus i bassäng finns Svedenbadet! När det blir för kallt finns Mörbybadet på promenadavstånd eller en station bort med tunnelbanan. Vintertid plogas isarna i Brunnsviken och Edsviken för skridskoåkning.

Beskrivning

- Välkomnande hall med mycket förvaring i garderobsvägg samt utrymme för avhängning.

- Modernt och nyrenoverat kök inrett med blandning av vitt och rostfritt, mycket arbetsyta samt en naturlig matplats för 4 personer vid fönstret. Den vita exteriören på luckorna harmoniserar väl med den mörka arbetsbänken och den rostfria diskhon. Goda förvaringsmöjligheter i skåp och skafferi. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, kyl/frys och integrerad diskmaskin.

- Vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till den stora inglasade balkongen i söderläge, med sol största delen av dagen. Vardagsrummet ger möjlighet till såväl stora sällskapsmöbler och extra matplats eller arbetsplats för den som önskar.

- Väl tilltaget sovrum med ljusa väggar, med fönster i högt läge, som ger gott om plats för såväl den stora sängen som förvaring. Här finns även två inbyggda garderober.

- Stilrent och helkaklat badrum med ljusa väggar och mörkt golv som harmoniserar med inslagen av trä från kommod och badrumsskåp. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, dusch, tvättmaskin och handdukstork.

Kort sagt: En mysig och otroligt välplanerad lägenhet med mycket förvaring, en stor balkong i bästa läge samt nyrenoverat kök och härliga fönsterpartier gör det till ett boende utöver det vanliga!

Dokument (pdf)

BRF Stadgar (2016-07-18) BRF Årsredovisning 2017.pdf BRF Energideklaration RÅ24-36 (2018-12-19)

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.13%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 51.5 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2637-3-283/283

Våning / hiss

Våning 2 av 8.
Våningsplan 2 av 8 (1,5 trappor).
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1959-60
Ventilation: Mekanisk frånluft

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Gravyren i Solna
Organisationsnummer: 715200-0605
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 99-2637-3-283/283
Antal lägenheter: 308
Antal lokaler: 0

I föreningen finns 308 lägenheter, samtliga upplåtes med bostadsrätt.
Föreningen köpte fastigheten 1958.

Parkering: 60 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
P-plats 1: 53 parkeringsplatser med eluttag. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
P-plats 2: 31 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Av de parkeringsplatser som föreningen har är 4 platser anpassade för el-bilar/ laddhybrider, med företräde för sådana bilägare.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad.
Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

TV och bredband: TV. Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen: I källaren finns gemensam barnvagnsparkering och cykelförråd samt tvättstugor. Föreningens tvättstugor är utplacerade så att varje port har minst en tvättstuga. Bokning av tvättstuga görs på husets bokningspanel eller via internet. I föreningens källare (port 2-12) får du också tillgång till föreningens fräscha bastu och motionsrum. På gårdar finns lekplatser och grillområden.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar beslutade per 2019-06-03.
Historiskt har föreningen den senast tiden höjt avgiften med 3% varannat år, senaste höjningen var i januari 2018.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Föreningen planerar en behandling av tappvattensystemet inom 5 - 7 år och värmesystemet inom 8-10 år.

För mer information hänvisas till föreningens hemsida och årsredovisningen.
----------
2018: Upprustning av lekplatser
2017: Byte av garageportar, nya sopstationer, skapade fyra parkeringsplatser med laddstolpar för elbilar, byte av två maskiner i tvättstugan på Rådjursstigen 18, en mindre mängd återställningsarbeten gjorda efter balkongutbyggnaden.
2016: Byte av rören till sopsugen för Rådjursstigen 14 - 22 samt nya maskiner i tvättstugan Rådjursstigen 20. Två nya cykelparkeringar har iordningsställts.
2015/2016: Utbyggnad och inglasning av balkonger.
2015 påbörjades en uppgradering av maskinparken i föreningens tvättstugor, planen är att ta en tvättstuga per år.
2013/2014: Relining av samtliga stammar.
2012: Målning trapphus M,N och O. Renovering rundtrappor M,N och O.
Impregnering av tegelgavlar mot sydväst. Byte elstolpar till p-platser
Snö-och isskydd över garageportar M och N.
2011:Byte balkongdörrar och - fönster. Renovering sopsug
Renovering hängrännor. Motionsrummet flyttat och utvidgat
2010: Byte defekta och energislukande torkskåp. Renoverat samtliga utsugsfläktar
2009: Utbyte entréportar och innerdörrar. Slutreglerat alla lån
2008: Garageportarna målades om. Gruppanslutningsavtal bredband och telefoni. Renoverat Bastun
2007: Utbyte undertak i korridorer N och M. Stamspolning N och M.OVK
2006: Stamspolning 12-22.
Fasad renoverades och fönster byttes i samtliga lgh och trapphus under 80-talet. Samtliga tvättstugor totalrenoverades under 2003.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 139 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-12-19

Månadsavgift

Avgift: 2 047 SEK / mån
Obligatoriska tillägg för Balkong (400 kr/mån) och Internetuppkoppling (105 kr/mån) tillkommer till avgiften.

Driftskostnad

450 SEK varav:
Försäkring: 250 SEK
Elektricitet: 200 SEK
Uppgifterna kommer från säljaren och kan givetvis komma att variera.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.26442 %
Pantsättningsavgift: 698 SEK
Överlåtelseavgift: 1628 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong, inglasad

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy