Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Näckrosvägen 35, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
71 kvm
Avgift
3 967 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Fantastisk möjlighet: välplanerad bostad på bästa adress med gavelläge och solig balkong

Direkt när du kliver in genom dörren på Näckrosvägen 35 möts du av ett flödande ljusinsläpp från lägenhetens alla rum. Det fantastiska gavelläget gör att det finns fönster i tre väderstreck vilket ger en öppen och härlig känsla. Badrummet som renoverades 2018 är en lyxig del av den ljusa bostaden. Köket har en klassisk 50-talskänsla som blir något alldeles extra och rummen har gott om charm med vacker parkett och välbevarade trägolv som kombineras med ljusa färger, bevarade originalgarderober och fönsterbrädor i natursten. Dessutom finns här all vardagslyx med både tvättmaskin och diskmaskin. Här bor du i en exceptionell bostad i ett grönskande område precis intill allt Råsunda har att erbjuda, tunnelbana runt knuten, en fantastisk balkong och alla förutsättningar för att trivas! Dessutom i en av Solnas största och mest välskötta föreningar.

Råsunda är ett av Solnas mest populära områden med flertalet riktigt bra restauranger och trendiga cafeer blandat med historia i anrika Filmstaden. Där finns en av Stockholms mysigaste biografer som ligger precis bakom knuten. Det är dessutom helt perfekt för dig som vill bo med direkt närhet in till stan och shopping i världsklass. Tunnelbana vid Näckrosen finns runt hörnet, Solna station och pendeltåget ligger en kort promenad från bostaden, tunnelbana och tvärbana vid Solna C ligger några minuter bort och buss 515 som tar dig direkt in till Odenplan går strax utanför bostaden. Nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia med butiker och restauranger samt pendeltåg och tvärbana nås med 5 minuters promenad. Utöver kommunikationer och service får man inte glömma bort alla härliga grönområden runt omkring. Exempelvis finns det riktigt fina promenadstråk runt Råstasjön och Lötsjön där du kan ta en söndagspromenad, kvällens löprunda eller slå dig ner för en picknick på sommaren.

Välkommen till Näckrosvägen 35, välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Hallen är lägenhetens hjärta och öppnar upp sig mot samtliga rum. Här finns en naturlig plats för praktisk upphängning in till höger och plats för exempelvis byrå eller annat önskat möblemang rakt fram. Innanför upphängningen finns dessutom en walk-in-closet där du får plats med familjens alla kläder och skor. Vita väggar och ljusa golv.

BADRUM
Badrummet är renoverat 2018 i stilsäkra och moderna materialval och färger. Vitt porslin och klinker blandas med naturmaterial och mönster samt kromade detaljer vilket ger rummet en känsla av lyx. Praktiskt vädringsfönster och tvättmaskin underlättar vardagen. Förvaring finns i kommod men även i vägghängt skåp.

KÖK
Otroligt charmigt 50-tals kök med stora ytor och gott om förvaring. Här får de bevarade originaldetaljerna skina tillsammans med vita skåpsluckor och kromade detaljer. De kombineras även med modern lyx i form av diskmaskin som tar hand om jobbet efter veckans alla måltider. Golvet är klassiskt i svart och vitt kombinerat med vita väggar. Naturlig matplats som både den och köksdelen ger ett härligt ljus i sitt höga läge med fönster mot grönska. Vita väggar.

SOVRUM 1
Detta sovrum disponeras idag som barnrum och har gott om plats för önskat möblemang med stolar, bord och sängplats. De bevarade golven går väl ihop med de gråa väggarna. Förvaring finns i praktisk inbyggd originalgarderob in till vänster från dörren. Ljusa golv och grå väggar.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet badar i ljus från sitt härliga gavelläge och sin utgång till den mysiga balkongen. Här finns plats för hela familjen och alla dina vänner för härliga sommarkvällar i soffan eller en stund framför tvn. Den vackra parketten kombineras med vita väggar och ger dig ett rum och en plats att trivas på.

BALKONG
Balkongen ligger i perfekt solläge och blir en plats att utnyttja som ett extra rum. Här kan man ta en fika eller sätta sig i solen och bara njuta av atmosfären. Grönskan runt omkring ger en ombonad känsla tillsammans med trätrallen som är lagd här.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är stort och rymligt för en rejäl dubbelsäng och övrigt önskat möblemang. Här finns gott om förvaring i garderober in till höger i rummet. Ljusa väggar och vackra trägolv gör rummet rofyllt. Här sover du gott.

Missa inte denna chans. Välkommen att trivas på Näckrosvägen 35!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Brf Näckrosen.pdf BRF Energideklaration.pdf BRF Årsredovisning 2019 BRF Energideklaration (2018-05-07) Nv20

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun.

Storlek

Boarea 71 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0217

Våning / hiss

Våning 2 av 4.
Hiss finns.

Föreningen

Föreningens namn: Näckrosen i Solna
Organisationsnummer: 715200-1504
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0217
Antal lägenheter: 521
Antal lokaler: 37

Brf Näckrosen ligger centralt och naturskönt i Solnas mest välbevarade delar, i stadsdelen Råsunda/Näckrosen, granne med Gamla Filmstaden som har restauranger och en modern SF-biograf. I mitten av föreningen ligger Näckrosparken och Råsunda kyrka. De gröna rekreationsområdena runt Råstasjön och Lötsjön med ett ymnigt fågelliv och det populära kaféet "Gröna Stugan" ligger på ett stenkasts avstånd. Föreningen har 521 lägenheter i 21 hus med total boarea av 30.413 kvm vilket gör det till en av de största föreningarna i landet. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Härutöver finns 36 lokaler med sammanlagt drygt 1 700 kvm yta. Lokalerna har ett brett utnyttjande, bl a finns en restaurang, ett skrädderi och ett privat daghem. Alla hus stod helt färdiga 1948, första inflyttning 1945, men föreningen stiftades och började byggas i Riksbyggens regi med start år 1944.

Parkering: Föreningen hyr ut 67 parkeringsplatser, uthyres 400 kr/mån utan eluttag och 450 kr/mån med eluttag. Dt finns även 8 mc-platser för uthyrning. Kösystem tillämpas. 13 garageplatser uthyres 450 kr/mån. Separat kö. Kötiden på samtliga platser är över ett år. Det finns även boendeparkering i området.

TV och bredband: Kabel-TV levereras via Comhem, basutbudet ingår i avgiften.
Från och med 2016-12-01 finns samtliga TV-kanaler även digitalt vilket medför en extra kostnadspost utöver avgiften per lägenhet på ca 42 kr/månad.

Från och med 2017-03-01 är samtliga lägenheter kollektivanslutna till bredband på 100/100 från Ownit.
Detta innebär en extra kostnadspost utöver avgiften per lägenhet på 89kr/månad.

Bredbandsuttag finns även i varje lägenhet för Comhem. Detta eller övriga abonnemang tecknas och debiteras enskilt.

Gemensamma utrymmen: Tvättstugor, cykelförråd, samlingslokal och snickerilokal. Föreningens medlemmar har även tillgång till ett Återanvändningsrum/bytesrum för prylar och mindre möbler i en av föreningens fastigheter.

Föreningens ekonomi

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsändringar per 2020-07-22.

Observera att föreningens ekonomi och avgiftsförändringar är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få ytterligare information.

Föreningens renoveringar

Föreningen planerar kommande renoveringar.
2020 kommer taket på Näckrosvägen 37-39 att läggas om som en del av underhållsplanen för fastigheterna.
2017 och flertalet år framöver kommer föreningen att succesivt plåta in samtliga skorstenar i föreningen i den takt ekonomin tillåter för att öka livslängden samt förhindra ras av tegelstenar.
2017 och ca 10 år framåt kommer föreningen att succesivt utföra större underhåll på hissarna för att säkerställa deras livslängd och minska driftsstörningar i form av stående hissar.
**********
2019 har arbetet med renoveringen av piskaltanerna avslutats genom byte av glas till klarglas.
2018 Som ett led i SBA-arbetet har branddörrar, brandvarnare och brandsläckare installerats på samtliga 14 tvättstugor.
2018 har samtliga betongsocklar på tegelfastigheterna rengjort, reparerats och målats.
2018 har föreningslokalen genomgått en omfattande renovering med bland annat nyinstallation av sängskåp och dusch.
2018 har en genomgång av och byte/reparation av samtliga handräcken i samtliga fastigheter utförts
2018 Byte av yttre källardörrar Nv 5-7.
2017 har samtliga entredörrar slipats och lackats.
2017 -2018 har totalt 9 hissar renoverats.
2016-2017 har föreningen bytt ut samtliga 18 garageportarna för att få större säkerhet och bättre isolering.
2016 Stamspolning av både köks- och badrumsstammar (detta görs regelbundet med rekommenderat intervall).
2016 Målning av samtliga tvättstugor.
2016 Byte av dörrar till piskaltaner har genomförts.
2015 Byte av trapphusbelysning till rörelsestyrda led-armaturer nv 5-9
2014-2016 Energisparande åtgärder har utförts som lett till stora besparingar i energikostnaderna.
2014-2015 Bytt tak och målat om ställningarna till taken på samtliga piskaltaner.
2014 Rivning av industriskorsten
2013-2016 Fasad rengöring och målning av Näckrosvägen 18-34 jämna nummer.
2013-2015 Fönstermålning av yttre bågar och karmar samtliga fönster.
2013 Byte av trapphusbelysning till rörelsestyrda led-armaturer nv 18-34
2013 Byte av passersystem.
2012 Utskjutande entrétak reparerats och målats på nr. 17-43 ojämna nr 38-40 och Råsundavägen 146-148.
2012 Renovering delar av tak, dock pågår ständigt underhåll av tak.
2012 Förstärkning av vändplan Näckrosvägen 17
2012 Fasad på Näckrosvägen 11-15 har putsats om, samt tak lagts om på nr. 11-15.
2011 Föreningen har lagt byggnadsnät runt skorstenarna. Föreningen kommer att plåta in skorstenarna några i taget allt eftersom ekonomin tillåter.
2009 Renovering av balkonger
2009 Markarbeten slutfördes sommaren 2009 med ett mycket fint resultat. Nya stenläggningar, rabatter, buskage, gräsmattor och trappor samt ny dränering runt husen.
2008 Nya sophus
2006 Renovering av trapphus inklusive ytterportar av ek och slipning av marmorgolven
1993-1994 Stambyte
1993-1994 Elstigar bytta

Energideklaration

Energiförbrukning: 136 kWh/kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 967 SEK / mån
Tillkommer obligatorisk kostnad om 131 kr/mån för bredband/digital-tv.

Gårdsplats/innergård

Fantastiska grönområden utanför föreningens byggnader. Dessa är utrustade med stolar och bord samt blomlådor för odling.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.22503 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Föreningen hyr ut 67 parkeringsplatser, uthyres 350 kr/mån utan eluttag och 400 kr/mån med eluttag. Dt finns även 8 mc-platser för uthyrning. Kösystem tillämpas. 13 garageplatser uthyres 450 kr/mån. Separat kö. Kötiden på samtliga platser är över ett år. Det finns även boendeparkering i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy