Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Fridensborgsvägen 106, Järvastaden, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
110 kvm
Avgift
5 358 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Superchans: 5 rok Högst upp i huset med två balkonger

Varmt välkommen till en optimalt planerad familjelägenhet högst upp i huset med två stora balkonger i sydlig respektive västlig riktning, naturnära och kommunikativt läge på populära Fridensborgsvägen i Järvastaden! I denna bostad har du förutom stora sociala ytor och stilrena materialval både 4 ordentliga sovrum, rejält med förvaring, två stycken stora toaletter med dusch i vardera samt tvätthörna med tvättmaskin och torktumlare i en av dem. Har du höga krav på ditt framtida boende och vill bo i en trygg förening med god ekonomi? Då har du hittat rätt!

I Järvastaden bor du naturnära, intill bostadsområdet ligger Igelbäckens naturreservat och Överjärva gård med café och djurhållning. Här ordnas kurser och evenemang för trädgårdsintresserade. I området finns idag två bra matbutiker, en servicebutik, flertalet trevliga restauranger och gym. Mellan husen har man låtit anlägga många gräsytor som skapar känslan av en trädgårdsstad med flera små lekplatser och en stor temalekplats baserad på barnboksfiguren Mulle Meck. Under vintern anlägger man en konstfrusen skridskobana där både barn och vuxna kan glida runt på isen.

Järvastaden är området som satsar på barnfamiljer. Här finns alternativ av både kommunala och privata möjligheter för både barnomsorg och utbildning. 2017 öppnades den nya efterlängtade skolan Raoul Wallenbergskolan Järvastaden, förskola och grundskola för årskurserna F-6. I Nya Ulriksdal finner ni även Ulriksdalsskolan med plats för 900 elever för årskurserna F-9. Skolan är miljöcertifierad och drivs i kommunal regi. I anslutning till skolan ligger Ulriksdalshallen - en nybyggd sporthall som används både i skola och föreningsliv.

Ta en promenad till Råstasjön, en fågelsjö med fina promenad och joggingspår. Under vintern kan man åka skridskor på sjön och under sommaren finns många fina platser för en picknick i gräset intill sjön. För den som söker större utmaning ligger Ursviks motionsgård nära med elljusspår och "norra Stockholms bästa" skidspår på vintern.

Ulriksdals Pendeltågsstation ligger med ca. 10-12 minuters promenad från lägenheten och tar dig till T-centralen på ca 10 minuter och Arlanda på 27 minuter. Pendeltåget kompletteras med buss 505 och 540 som går från Fridensborgsvägen som tar en till bl.a. Solna Centrum, Bergshamra, Universitetet och Hallonbergen där ni kan byta till röd resp blå tunnelbanelinje och därifrån vidare in mot stan. Till Kista och Solna centrum är det cykelavstånd och du tar dig dit på ca 10 minuter. För den bilburne kommer man enkelt till E18, E4 och E20

Solna är en kommun som växer så det knakar. På promenadavstånd når man Arenastaden med nya nationalarenan Friends Arena och Mall of Scandinavia som har ett enormt utbud av butiker och restauranger med mat från hela världen och prisklasser för alla smaker. Dessutom går snart byggstarten för en ny simhall på Ulriksdals IP som ligger ett stenkast från MOS och framtida planering finns för tunnelbanans gula linje som kommer byggas inom samma område.

Välkommen till Fridensborgsvägen 106, välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Välkommen in till en stor hall med praktisk förvaring både genom plats för avhängning in till höger innanför dörren, men även i en stor dubbelgarderob som har plats för alla ytterkläder. Hallen leder dig in till lägenhetens kök och vardagsrum. Vita väggar och ekparkett i golv.

KÖK
Köket är ljust och välkomnande. Tack vare smart planerade ytor där maskinerna är i ergonomisk höjd blir arbetsmiljön enkel och gör vardagen lätt för hela familjen. Vitvaror, diskho och blandare i rostfritt kombineras med vita skåpsluckor och ljusgrå bänkskivor för att därefter brytas av med ljusgrön mosaik. Genom köksdelen når du lägenhetens matplats med stora fönster och fint ljusinsläpp för familjens alla gemensamma måltider. Dessutom är planlösningen mot vardagsrummet härifrån öppen och ger goda möjligheter för långbord när man är många! Vita väggar och ekparkett i golv.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är stort och rymligt. Här finns naturlig plats för en stor soffa där hela familjen får plats för att ha fredagsmys på helgen, eller för att bjuda in vänner och familj. Härifrån nås även lägenhetens inglasade balkong i sydläge! Vita väggar, fondvägg med grönt motiv, fondvägg i grått och ekparkett i golv.

BALKONG I SYD
Den inglasade balkongen ligger i ett riktigt mysigt söderläge som ger dig den perfekta platsen att ta morgonkoppen med kaffe på. Dessutom förlängs årets balkongdagar genom att balkongen är helt inglasad. Och när solen försvinner bakom huset kan du antingen svalka dig i skuggan eller byta till lägenhetens andra balkong för fler soltimmar! Inglasningen går även att öppna upp helt.

SOVRUM 1
Det första sovrummet är bra planerat och ger plats för både säng och sminkbord som i detta fall, ett perfekt tonårsrum. Men fungerar också strålande med en större säng alternativt fler garderober eller skrivbord om man vill ha det. Vita väggar, tapetserad fondvägg och ekparkett i golv.

BADRUM
Det stora badrummet ligger mellan sovrum 1 och 2. Kommod, maskiner, skåp och porslin går i vitt och kombineras med grå arbetsbänk och rostfria detaljer. Förvaring finns i kommod, spegelskåp och väggskåp över arbetsbänken. Mörka golv och vita väggar.

KLÄDKAMMARE 1
Klädkammare 1 finns mellan sovrum 1 och 2. Här får du plats med allt du kan tänka dig, här finns plats för både upphängning och byråer beroende på dina behov.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet används idag som master bedroom med dubbelsäng och stora garderober längs med väggen intill vänster. Hör möts du av ett härligt ljusinsläpp som leder ut till lägenhetens balkong i västerläge. Gråa väggar och ekparkett i golv.

BALKONG I VÄST
Balkongen ligger i ett kanonläge där solen ligger på i helt rätt aw tid. Här kan du grilla och trivas på eftermiddags och kvällstimmarna i solen. Dessutom finns här plats för dina loungemöbler och grill.

KLÄDKAMMARE 2
Klädkammare 2 finns intill sovrum 3 och 4. Här får du plats med allt du kan tänka dig, här finns plats för både upphängning och byråer beroende på dina behov.

SOVRUM 3
Sovrum tre är luftigt och ljust och har plats både för en ordentlig säng men även för byrå och/eller skrivbord. Vita väggar och ekparkett i golv.

SOVRUM 4
Sovrum fyra har även detta plats för olika alternativ till möblering. Idag finns här en större säng kombinerat med skrivbord och byråer. Gråblå väggar kombinerat med vitmönstrad fondvägg och ekparkett i golv.

WC/DUSCH
Lägenhetens andra toalett med dusch erbjuder gott om plats med förvaring i spegelskåp med dubbla luckor och under handfat i kommod. Vitt porslin kombinerat med kromade blandare och detaljer. Helkaklat med mörkt golv och vita väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.13%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 110 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

51401

Våning / hiss

Våning 5 av 0.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2013-2015

Föreningen

Föreningens namn: Brf Solvändan Solna
Organisationsnummer: 769627-0516
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 51401
Antal lägenheter: 109
Antal lokaler: 4

Föreningen består av en sammanhängande byggnad med fem våningar. Byggnaden omsluter en grön innergård som ansluter mot det kommunala torget och parken i väster via en portik. Under huskroppen finns källare med teknikutrymmen och lägenhetsförråd. Parkeringsgarage ligger under innergården med infart från Järva skjutbaneväg. Garaget nås från samtliga trapphus.
De verksamheter som hyr lokaler av föreningen är ett gym (Puls & Träning), en öppen förskola som drivs av Solna Församling, en restaurang/café samt en tandläkarmottagning.

Parkering: Garaget har 71 platser fördelade enligt nedan:
Enkelplatser 47st 950 kr/ mån
Dubbelplatser 10 st 1400 kr/ mån
MC-platser 2 st 400 kr/ mån
För att uppfylla kravet för bygglov är vissa platser sk dubbelplatser. Dvs bilarna parkeras efter varandra.
Uthyrning av platser sker direkt via styrelsen som även handhar kölistan. Vid intresse eller ytterligare information vänligen vänd dig till styrelsen@brfsolvandansolna.se.

TV och bredband: Det finns ett avtal mellan bostadsrättsföreningen och Telia om installation av bredband i bostaden. Bredbandsnätet består av en fiberkabel till fastigheten med så kallad Triple Play-funktion som levererar digital-tv, telefoni och internetanslutning.

Gemensamma utrymmen: cykel- och barnvagnsrum, styrelserum, garage.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftsändringar är beslutade eller planerade i dagsläget.

Föreningens renoveringar

Årliga underhåll utförs ständigt i föreningen. Det som uppkommit under året och som ska vara åtgärdat är innergårdens grind. Det är ett flertal lägenheter som också kommer att byta ut sin parkett under året i större delen av bostaden- detta utförande görs av JM enligt föreningen.

Månadsavgift

Avgift: 5 358 SEK / mån
obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för bredband.

Gårdsplats/innergård

En trevlig, gemensam innergård finns hos föreningen med plats för cykelförvaring.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.01123 %
Andel av årsavgiften: 1.12280 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Garaget har 71 platser fördelade enligt nedan:
Enkelplatser 47st 950 kr/ mån
Dubbelplatser 10 st 1400 kr/ mån
MC-platser 2 st 400 kr/ mån
För att uppfylla kravet för bygglov är vissa platser sk dubbelplatser. Dvs bilarna parkeras efter varandra.
Uthyrning av platser sker direkt via styrelsen som även handhar kölistan. Vid intresse eller ytterligare information vänligen vänd dig till styrelsen@brfsolvandansolna.se.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy