Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 475 000 SEK / eller högstbjudande!
Adress
Scheelegatan 2A, Håkanstorp, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
72 kvm
Avgift
3 510 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Hörnlägenhet med inglasad balkong i västerläge!

På Scheelegatan 2A, i populära och citynära Håkanstorp, finner ni denna ljusa hörnlägenhet på andra våningen med hiss! Interiören bjuder på vitmålade väggar och tak, stora fönsterpartier runt hela bostaden, två sovrum i bra storlek, ett renoverat kök i passande vitt samt ett nyrenoverat och helkaklat badrum i stilrent utförande. Kök och badrum går i klassiska tidlösa färger och material. Målning, lister med mera har gjorts på bästa sätt. Golvtemat utgörs av fin ekparkett i det 19,5 m² stora vardagsrummet, mjuka gråa mattor i sovrummen samt ljusa golv i hall och kök. Via dörrutgång från ett av sovrummen kommer man ut till den inglasade balkongen som används flitigt och ligger i nästan fritt västerläge med mycket eftermiddags- och kvällssol! Uppskattar man fina och påkostade renoveringar så kommer man trivas i denna bostad i många år framöver. Dessutom bor man i en attraktiv förening med välskötta gemensamma utrymmen och stora genomförda renoveringar bakom sig. I området hittar vi fina grönytor och föreningens lummiga innergård med vackra planteringar och lekplatser för barn.

Innerstan med sitt stora utbud av service och shopping ligger en kort bil- eller cykeltur bort. Välkommen på visning!

Beskrivning

Vill man bo bra så har man hittat rätt! I Riksbyggen Malmöhus nr 10:s välskötta höghus erbjuds ett trivsamt och välplanerat lägenhetsboende på andra våningen med hiss. En smakfullt renoverad hörntrea på 72 m² väntar med stilrena material- och färgval. Här bor man länge och bekvämt!


ENTRÉHALLEN
Redan vid entrén, när man kliver in i bostadens entréhall, känner man hur välkomnande och fräsch lägenheten är. Entréhall ger en fin blick mot det fina köket och det inbjudande vardagsrummet däremellan finns klädavhängning i form av en hatthylla. Väggar och tak är vitmålade och det ljusa golvet glänser under flertalet spotlights i det nedsänkta taket.

Golvtemat övergår till gråa heltäckningsmattor i sovrummen och samt ett fint och välvårdat parkettgolv i vardagsrummet.

VARDAGSRUM
Det rymliga och ljusa vardagsrummet ger ordentligt med plats för en större soffgrupp. Vardagsrummet har vita väggar och tak. Fönster på rad ger generöst med ljusinsläpp.

SOVRUM 1
I det generösa huvudsovrummet väntar ett utrymme på nästan 15 m² där sängmöbler och förvaringsmöbler får enkelt plats. Ett stort fönster i västerläge skänker mängder med naturligt ljus. Vitmålade väggar och ljusgrå heltäckningsmatta på golvet.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet är minst lika trevligt med vitmålade väggar, ljusgrå heltäckningsmatta på golvet en dörrutgång till balkongen! Bra med plats för sängmöbler och garderober.

BADRUM
I hallen finns badrummet. Det helkaklade badrummet renoverades 2018 i ljusgrå kakel- och klinkertema. En kombination av en duschhörna med vikbara dörrar i glas, vitt porslin i form av handfat med underskåp och wc, spegel med infälld belysning samt handukstork ger badrummet ett modernt och rent intryck.

KÖK
Ytterst mysigt och renoverat kök med ett ljusgrått laminatgolv som löper tröskelfritt in från hallen. Vitmålade väggar och tak med spotlights. Stort fönster i västerläge som vädrar och släpper in naturligt ljus. Matplats för 4-6 sittande. Köket renoverades 2016 och består av en ljus skåpsinredning i vinkel med raka beslag i borstad stål, laminerad grå bänkskiva, djup diskho samt snyggt fasat kakel som stänkskydd ovan arbetsbänkarna. Här vill man stå och briljera!

Vitvarorna i borstat stål består av infälld spishäll, köksfläkt, integrerad diskmaskin från Bosch samt infälld varmluftsugn och mikrovågsugn. Kombinerad kyl/frys från LG i fullhöjd.

BALKONGEN
Bostaden har en trevlig och inglasad balkong på våning 2 av 10 i bästa västerläget med mycket eftermiddagssol! Balkongen har plats för ett bord med två stolar, två gråa gardiner och en svartgrå matta.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Malmöhus nr 10 Stadgar.pdf BRF Malmöhus nr 10 Årsredovsining 2018.pdf BRF Kungsliljan 1 Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Kungsliljan 1, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö S:t Johannes.

Storlek

Boarea 72 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

52

Våning / hiss

Våning 2 av 11.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1957

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen Brf Malmöhus nr 10
Organisationsnummer: 746000-8308
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 52
Antal lägenheter: 337
Antal lokaler: 15

Riksbyggen Brf Malmöhus nr 10 är en äkta bostadsrättsförening bestående av 337 lägenheter och 15 lokaler med adresser på Scheelegatan, Klubbegatan, Sköldgatan, Sallerupsvägen och Fylkinggatan. Föreningen bildades i samband med byggnationen år 1957. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Malmö stad, avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m. 2020-12-31. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

EKONOMI
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp (1 163 kr år 2019), köparen betalar.
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant (465 kr år 2019), köparen betalar.

Senaste avgiftsförändringen skedde 2019-01-01, då med en höjning om 7 %.
Det finns för närvarande ingen planerad avgiftsförändring (2019-10-08).

Föreningen tillåter delat ägande. Den boende måste äga minst 10%.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Gjorda renoveringar
1993/94 Byte av alla fönster
1995 Byte av samtliga vatten- och avloppsstammar i kök och badrum
1997/98 Byte av kall/varmvattenledningar
1999 Taket lades om
2005 Fasaden fogades om på höghuset
2006 Fasaden fogades om på Klubbegatan
2007 Renovering av samtliga tvättstugor, renovering av entréer och trappuppgångar, byte av låssystemet.
2014/15 Fasadputsning
2017 Fönsterbyte, fasadrenovering av höghuset

- Pågående renoveringar
Relining av avloppsstammarna, arbetet förväntas slutföras i början av 2020.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en fritidslokal som kan hyras för olika aktiviteter (550 kr/tillfälle) och en övernattningslägenhet (300 kr/dygn). Tvättstugor finns för medlemmarna att nyttja. Föreningen anordnar även diverse aktiviteter för medlemmarna, bland annat bussresor.

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen är ansluten till kabel- tv via Telenor och bredband via Ownit. Detta ingår i månadsavgiften.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har 11 garageplatser för medlemmarna. Intresse av en garageplats meddelas till vicevärd. Kösystem tillämpas, dock kan en garageplats ta några år att få. Föreningen har i övrigt 160 parkeringsplatser i området, kösystem tillämpas även här. För närvarande finns det inga lediga garage- eller parkeringsplatser (2019-03-13).

KONTAKT
Hemsida: www.malmohus10.se
E-post: ordf@malmohus-10.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2018-04-24
Energiprestanda primärenergital: 129 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 510 SEK / mån
Ingår i avgiften, Vatten, kabel- tv och bredband.

Obligatoriskt tillägg: Värme ca 752 kr/mån.

Driftskostnad

400 SEK varav:
Försäkring: 150 SEK
Elektricitet: 250 SEK
Driftskostnaderna är avser hushållsel och hemförsäkring är beräknade enligt schablon. Utöver driftskostnaderna tillkommer ett obligatoriskt tillägg för värme på ca 752 kr/mån. I avgiften ingår vatten, kabel- tv och bredband.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.33291 %
Andel av årsavgiften: 0.33301 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Närområde

Allmänt om området: Håkanstorp är ett bostadsområde i stadsdelen Kirseberg i Malmö. Likt många andra av Malmös bostadsområden var Håkanstorp från början en förstad långt utanför stadsgränsen. Först byggdes hus som egnahemshus som sedan fyllts på med villor, radhus och slutligen flerfamiljsbostäder. I öster gränsar området mot Östra Kyrkogården, ett jätteområde med flera arkitektoniska sevärdheter. Håkanstorp har en egen pizzeria, Willy:s i angränsande Katrinetorp och Friskis och Svettis just norrom Sallerupsvägen. Både stads- och regionbussar trafikerar Håkanstorps norra gräns så stan är aldrig långt bort!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy