Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 750 000 SEK / utgångspris
Adress
Artillerigatan 43 ½ tr, Östermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
57 kvm
Avgift
2 734 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stilsäker 2:a med klassisk charm på attraktiv adress

Sober och stilsäker 2:a härligt rymlig med smart plats för barnkammare. Högt i tak och klassiska detaljer i skön harmoni med trendigt funktionellt.

Beskrivning

Stilsäker och sober 2:a, 57 kvm med smart plats för barnkammare alternativt walk- in-closet, hemmakontor. Härligt med generös takhöjd, klassisk detaljer och höga vackra fönster i skön harmoni med dagens ideal.

Attraktivt belägen i hjärtat av Östermalm i representativ fastighet från 1898, suveränt, lugnt läge med kort promenadavstånd till både Karlaplan med Fältöversten och Östermalms torg med saluhallen som till Stureplan och citys rika utbud. Gott om livsmedelsaffärer, butiker samt populära restauranger finns i omedelbar närhet såväl som T-bana och goda busskommunikationer. Humlegården, Djurgården och Gärdet fältet, med skön rekreation finns inom behagligt avstånd.

Hall med gott av förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob och fint marmormönstrad klinker på golv välkomnar och leder till härlig sällskapsdel i öppen planlösning med smakfullt kök.

Det härligt stora rummet smyckas av klassisk stuckdekor i tak och har två höga fönster med vackert rundad överdel som tillsammans med den generösa takhöjden ger ett skönt ljus och skapar rymd. Rummets yta ger naturligt plats för både matbord och soffgrupp.

Stilren, kökdel med gott om förvaring bakom dekorativa luckor från Superfront. Belysning under skåpen ger ett behagligt ljus på bra arbetsytor på bänkskiva av komposit sten i vitt med undermonterad ho och spishäll. Även på vägg över bänkskivan finns samma diskreta komposit sten som skapar enhet och harmoni. Köket är maskinellt välutrustat med hällspis, diskret spisfläkt, inbyggd ugn, integrerad kyl/frys samt diskmaskin, allt från 2017.

Fint sovrum som även här smyckas av klassisk stuckdekor och högt vackert fönster med välvd överdel.
Sällskapsdel och sovrum har fint mörkpigmenterad fiskbensparkett som ramar in rummen.

Angränsande sovrummet finns perfekt liten barnkammare med smidigt platsbyggd säng och lekyta alternativt walk-in-closet eller plats för hemmakontoret.

Smakfullt kaklat badrum med vitt kakel på vägg och gråmelerad klinker med marmorkänsla på golv med skön golvvärme. Snyggt tvättfat med kommod, toalett samt badkar med smidigt avdelande industriglasvägg som förhöjer.

Ytterligare bra förförvaring finns utanför badrummet.

Välkommen till ett helt suveränt boende mitt på Östermalm i klassisk vacker fastighet, utan direkt insyn på halv trappa och som erbjuder klassiska detaljer i skön harmoni förädlad till stil, kvalité och funktion, med andra ord något alldeles extra.

Dokument (pdf)

Planritningar energideklaration.pdf Stadgar.pdf Årsredovisning 2017

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.62%.

Församling

Hedvig Eleonora.

Storlek

Boarea 57 kvm.

Rum

2 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

001

Våning / hiss

halv trappa, ej insyn.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1898
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Övrigt: Till lägenheten hör ett förråd.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Brandmästaren 23
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 001
Antal lägenheter: 22
Antal lokaler: 0

Föreningens fastighet består av sammanlagt 1325,5 kvm bostadsyta upplåten med bostadsrätter.
Fastighetens sammanlagda taxeringsvärde är 37 600 000:-(2017)

Lågt belånad Brf.
Föreningen har en underhållsplan enl försiktighetsprincipen. Avgiften höjdes vid årsskiftet med ca 1 %. Kommer troligtvis att justeras nästa årsskifte för att balansera kostnadsökningar.

TV och bredband: Bredbandsbolaget 250/100 ( obligatoriskt tillägg i avgiften)

Energideklaration

Energiförbrukning: 162 /per kvm (atemp) och år

Internet

Bredbandsbolaget 250/100 (obligatoriskt tillägg i avgiften) för både TV och bredband.

Månadsavgift

Avgift: 2 734 SEK / mån
Obligatorisk fiber och TV avgift tillkommer med 347 kr/mån

Gårdsplats/innergård

Gemensam fin innergård med utegrupp och grill.

Driftskostnad

390 SEK varav:
Försäkring: 190 SEK
Elektricitet: 200 SEK
Uppgifterna är säljarna personlig och därför kan komma att variera.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.95900 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1137 SEK
Betalas av: Köpare

Renoveringar

Fasad 2013-14
Stammar relinade ca 2005, Ses över vid renovering av kök eller badrum.
Elstigare uppdaterade till fastigheten ca 2005.

Kommande renoveringar;
offerter kommer att tas in 2019
/2020 gällande uppdatering av relingen.
Hiss kommer att ses över.

Uteplats

Gemensam uteplats med enklare plantering för medlemmarna att nyttja.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy