Visningar

tis 23 apr 17:30 - 18:15
Anmälan krävs. Varmt välkomna!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 995 000 SEK
Adress
Einar Hansens Esplanad 71, Västra Hamnen, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
84 kvm
Avgift
4 547 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor öppen trea med rymlig balkong i västerläge!

Planlösningen mellan kök och vardagsrum är öppen och luftig. Här finns en stor sällskapsyta med plats för både soffgrupp, matbord och extra förvaring om så önskas. Med stora fönster och utgång till balkong i västerläge är detta en perfekt plats att umgås på med släkt och vänner. Här finns också badplats och härliga grönytor intill havet en kort promenad bort. Köket inhyser gott om arbetsytor förvaring och är utrustat med moderna vitvaror.

Båda sovrummen är lugnt placerade mot föreningens innergård och har gott om förvaring i garderober, dessutom finns garderober även i hallen. Till bostadsrätten hör också ett källarförråd för att inget ska behöva stå framme. Badrummet är rymligt och har förutom WC, handfat och dusch både tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk.

Västra Hamnen är i det närmsta optimalt för den som vill ha en central lägenhet på ett lite lugnare läge. Med havet, badplatser och vackra strövområden runt knuten är det en stadsdel att njuta av året om! Här finns dessutom skolor och förskolor, restauranger, gym, butiker, ICA Maxi och Systembolaget i området.

Varmt välkomna!

Beskrivning

HALL:
Parkettgolv och vita väggar. Gott om avhängningsmöjligheter och förvaring i garderober.

VARDAGSRUM:
Parkettgolv och vita väggar. Rymlig planlösning med plats för både förvaring, skrivbord, matbord och soffgrupp. Öppen planlösning mot köket.

KÖK:
Parkettgolv och vita väggar. Vitt kök med bänkskiva i laminat och kaklat vitt bakom. Här finns kyl och frys, spis, ugn, köksfläkt, diskmaskin och en smidig avfallskvarn. Plats för ett större matbord och utgång till stor balkong i västerläge. Plafonder i taket ingår i köpet.

SOVRUM 1:
Parkettgolv och vita väggar. Plats för större säng. Gott om förvaring i garderober (ingår i köpet).

SOVRUM 2:
Parkettgolv och vita väggar. Förvaring i garderober (ingår i köpet). Plafond i taket ingår i köpet.

BADRUM:
Ljust klinkergolv och helkaklade ljusa väggar. Här finns WC, handfat, dusch samt tvättmöjligheter med arbetsbänk, tvättmaskin och torktumlare. Elektrisk golvvärme finns.

Befintliga gardinstänger ingår i köpet.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration ÅR 181231 Brf Skonaren.pdf Frågelista BRF_Skonaren_stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun.

Storlek

Boarea 84 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

C201

Våning / hiss

Våning 2 av 9.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2012

Föreningen

Föreningens namn: Brf Skonaren Västra Hamnen
Organisationsnummer: 769622-3044
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: C201
Antal lägenheter: 37
Antal lokaler: 3
Brf Skonaren Västra Hamnen förvaltar den friköpta fastigheten Skonaren 1 som 2011 bebyggdes med ett flerbostadshus innehållande 37 lägenheter och tre lokaler. Föreningen bildades 2010 och köpte fastigheten 2015, se mer info i årsredovisning. Föreningen är en äkta förening.

Uppgifterna är hämtade från berörd förenings årsredovisning och kontrolleras endast om särskilda skäl ges. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Parkering: Bilplats går att hyra för ca 900 kr/mån. Föreningen har avtal om 32 p-platser i källarplan. Föreningen har tillsammans med övriga aktörer i kv. Fullriggaren tecknat bilpoolsavtal med Sun-Fleet. För de 8 bostadsrätter som saknar p-plats i garage, hänvisas till allmänna p-platser i området eller till bilpoolen.

Gemensamma utrymmen: Källarplan: Källarförråd, teknikrum, cykelförråd, barnvagnsförråd, städrum, slussar (3st varav 2 med elcentraler)
Entréplan: Trapphus (3st). Soprum för hushållsavfall och källsortering. Trädgårdsförråd. Städrum. Barnvagnsförråd med uppladning av rullstol (2st).

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är god och en amortering på 1 752 250 kr har redovisats i senaste årsredovisningen. Föreningen bjöd föreningens medlemmar på decembers avgift 2018.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 110 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-12-03

TV

Com Hem

Internet

Com Hem (100/100)

Månadsavgift

Avgift: 4 547 SEK / mån
Inkl. kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg på 523 kr/mån tillkommer för värme och vatten.

Driftskostnad

899 SEK varav:
Försäkring: 195 SEK
Elektricitet: 704 SEK
I elkostnaden ingår även kostnad för att driva lägenhetens uppvärmningssystem

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.40760 %
Andel av årsavgiften: 2.41000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Stor balkong i västerläge med kvällssol

Bilplats

Garageplatser finns att hyra i föreningen, till dem råder separat kö.

Närområde

Allmänt om området: Västra Hamnen, Malmös kronjuvel när det gäller stadsomvandling, med Turning Torso i topp. Vad som började med en byggmässa har nu blivit ett storskaligt projekt som 15 år senare fortfarande är igång. Det mesta är redan etablerat, så som Scaniabadet i norra änden, den långa Strandpromenaden och Kockums Fritid. Här är det är vackert året runt men på somrarna förvandlas Västra Hamnen till ett semesterparadis med lyxyachter och vänner som dricker rosé på bryggan. Västra Hamnen har allt från gym, ICA Maxi och systembolag ett stenkast ifrån. Med en kort buss-, cykelfärd eller promenad är du inne i city på nolltid. Här bor du havsnära med närhet till det mesta!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy