Visningar

ons 24 apr 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkomna. Anmäl er gärna.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
575 000 SEK / eller bud
Adress
Urban Hjärnes väg 7, Centralt, Motala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
29.5 kvm
Avgift
1 389 SEK / mån
Rum
1 rum

Ljus & fräsch etta för låg månadskostnad mitt i centrum

Söker du ditt första boende eller kanske en övernattningslägenhet? Då är Urban Hjärnes väg 7 någonting för dig. Här bor du både centralt och ekonomiskt med en trivsam planlösning med rejält ljusinsläpp och fin utsikt. Lägenheten är 30 kvadratmeter och månadsavgiften är enbart 1389 kr/mån där uppvärmning, vatten och ett grundutbud av tv-kanaler via ComHem ingår. Här finns ett stort vardagsrum/sovrum med utrymme för både säng, soffa och garderob samt öppet mot kök. Vidare finns hall, wc och dusch. Till lägenheten hör även två förråd varav ett på vinden och ett i källaren.

HSB brf Glasmästaren är en stabil bostadsrättsförening med god ekonomi. Stambyte avseende el och VA utfördes år 2005. I källaren finns gemensamhetsutrymmen så som tvättstuga, torkrum, mangelrum, samlingslokal och cykelförråd. På den gemensamma innergården finns grillplats. Föreningen läser av förbrukningen av hushållsel i respektive lägenhet en gång per år och debiterar direkt till de boende via ett obligatoriskt tillägg på avgiftsavierna.

Här bor Ni i trivsamma kvarter med närhet till vattnet. Runt hörnet finns service och bekvämligheter i form av mataffärer, restauranger, apotek, shopping med mera. Busshållplats finns cirka 150 meter bort och på mindre än 1 km avstånd finns även centralstationen där Ni med pendel, buss eller tåg smidigt tar er till flertalet orter.

Tillträde kan ske flexibelt. Garderob och möbler kan övertas från säljare.

Välkommen på visning!

Beskrivning

HALL
Välkomnande hall med laminatgolv och vitmålade väggar (2014).

KÖK
Kök med öppet mot vardasgrum/sovrum. Här finns spishäll, ugn, köksfläkt och kylskåp med frysfack. Förvaring i köksskåp. Klinker på golv. Vitt kakel ovan arbetsbänk.

VARDAGSRUM/SOVRUM
Ljust och luftigt rum med utrymme för både säng, soffa och garderob. Öppet mot kök. Vitmålade väggar (2014) och laminatgolv.

DUSCH
Duschkabin innanför vägg.

WC
Här finns wc och handfat. Svart klinker på golv och målade väggar. Stambyte skedde år 2005.


Garderob och möbler kan övertas från säljare.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar Glasmästaren 2003.pdf BRF Årsredovisning HSB brf Glasmästaren i Motala 2017.pdf Energidekl HSB brf Glasmästaren (2018).pdf Frågelista - bilaga överlåtelseavtal

Bostadsfakta

Kommun

Färgaren 7, Motala kommun.

Storlek

Boarea 29.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

1 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

28

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1960
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB brf Glasmästaren i Motala
Organisationsnummer: 724000-0708
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 28
Antal lägenheter: 34
Antal lokaler: 0
Föreningen bildades år 1956 och föreningen hus stod inflyttningsklara 1960. Föreningen äger fastigheten Färgaren 7 med adresserna Urban Hjärnes väg 7 samt Bispmotalagatan 18 A-C.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar (information från styrelsen 2018-11-29).

Föreningens renoveringar

Stambyte avseende el och VA utfördes år 2005.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 123 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-11-21

TV

Föreningen har kabel-tv via ComHem. Ett grundutbud av kanaler ingår i avgiften.

Internet

Internet via ComHem ("tre hål i väggen"), bekostas av den boende.

Månadsavgift

Avgift: 1 389 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV via ComHem. Kostnad för el debiteras månadsvis utöver avgift för bostad. Föreningen har gemensamt abonnemang för el och varje lägenhet har egen elmätare som läses av varje år. Nuvarande ägare betalar 160 kr/mån för el.

Tillträde

Tillträde enligt ök

Driftskostnad

236 SEK varav:
Försäkring: 76 SEK
Elektricitet: 160 SEK
Ovanstående driftkostnader är säljares ungefärliga kostnader med en person boende i lägenheten. Driftkostnader är individuella och kan variera.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.19702 %
Andel av årsavgiften: 1.19702 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Övriga utrymmen

Det finns två förråd tillhörande lägenheten varav ett på vinden och ett i källaren.
Tvättstuga, torkrum, samlingslokal och cykelförråd finns i källaren.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy