Länk kopierad!

Visningar

ons 26 jun 17:00 - 17:45
Boka visning genom internet eller genom att kontakta mäklare

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK / Utgångpris
Adress
Plankgatan 48A, Norr, centralt, Norrköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
56 kvm
Avgift
2 500 SEK / mån
Rum
2 rum

Vilka lägenheter har genomgående dryga tre meter i takhöjd, upptar ett helt våningsplan, har en fullt fungerande kakelugn i klassisk Jugendstil, modernt kök och spännande planlösning? Inte många? Helt korrekt.

Nu har du chansen att förvärva denna smått unika lägenhet om 56 kvm, i centrala Norrköping. Inom ett mer eller mindre långt stenkast når du resecentrum, universitet, matbutiker, natur, restauranger, natt- och kulturliv och den välbesökta Folkparken.

Byggnaden är ritad och uppförd av byggmästaren Filip Hultgren i klassisk jugendstil.

Jugend betecknar den riktning inom arkitekturen (och mycket mer) som i Sverige såg dagens ljus mellan 1897-1914. Ett formspråk som i Sverige bland annat hämtade inspiration från naturens mjuka former. Detta är en stil som avspeglas både exteriört och interiört.

Lägenhetens planlösning bidrar till ett lekfullt hem där charmen får stå i fokus. Det hemtrevliga köket med stora ljusinsläpp och mjukt rundade form av trapphuset mynnar ut i vardagsrummet som med sin kakelugn får vardagsrummet kännas än mer pampigt än vad den tilltagna takhöjden redan gör.

Lägenheten har använts som övernattningslägenhet och därför har slitaget varit minimalt.

Brf Planket 24 är en förening med välutrustat gym, bastu och tvättstuga. Föreningen har en välskött ekonomi som tydligt avspeglar sig på den låga avgiften om 2 502 kr/mån.

Välkommen till en av Norrköpings trevligaste tvåor!

Välkommen hem.

Beskrivning

Det första du lägger märke till då du kommer upp till våning tre är att det bara finns en dörr. Lägenheterna i denna byggnad upptar ett helt våningsplan. Det andra du lägger märke till är att samma vackra stenbeläggning som är i trapphuset fortsätter även in i hallen.

Lägenheten totalrenoverades perioden 2007-2008, men då lägenheten bara har använts ett par dagar per år så är slitaget obefintligt.

Hall:
Mönstrat stengolv och med både färgade och kala väggar. Klädhängare och skohylla finns till höger innanför dörren.

Kök:
Golvet i köket är ett mörkt laminatgolv, väggarna är ljusa och de partier som inte är vita är målade eller tapetserade i naturfärger. Väggen bakom spis och diskho är kaklat i svart. Köket är utrustat med diskho, spis, ugn, köksfläkt, mikro och kyl/frys. Stort fönster med djupt fönster Takhöjd: 3,2 m

Vardagsrum:
Vardagsrummet har ljusa väggar och ett ljust parkettgolv. Stort fönster ger rummet ytterligare rymd och trevligt ljus. Vardagsrummet är utrustat med en vacker kakelugn i Jugendstil. Takhöjd: 3,2 m

Badrum:
Badrummet har golv belagt med våtrumsmatta och kaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch, handfat, badrumsskåp, spegel, toalett och två hyllor.

Sovrum:
Sovrummet har ett laminatgolv och har en ljus tapet på väggen bakom sängen, resterande väggar går i vitt eller trä. Rummets ena vägg är täkt med förvaringsutrymme i form av garderober och skåp. Ett fönster ger rummet ljus. Takhöjd: 3,2 m

Dokument (pdf)

Planritningar Historien bakom Plankgatan 48A Stadgar Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

08701, Planket 24, Norrköping kommun, Skattesats 33.67%.

Församling

Norrköpings S:t Olof.

Storlek

Boarea 56 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Det finns en lägenhet per våningsplan.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1902
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Övrigt: Uppfördes i två etapper 1902 och 1904.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Planket 24
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Gemensam uteplats på gården. Cykelrum och miljöhus.
Tvättstuga.
Vindsförråd.
Bastu och gym.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar under 2019 enligt styrelsen 2019-05-28

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

Via Telenor

Internet

Via Telenor

Månadsavgift

Avgift: 2 500 SEK / mån
Ingår: värme, vatten, kabel TV (grundutbud) samt bredband. Det diskuteras ifall att el ska ingå i avgift.

Driftskostnad

280 SEK varav:
Försäkring: 80 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.68800 %

Renoveringar

Lägenheten genomgick en totalrenovering 2007-2008 men då det varit en övernattningslägenhet har slitaget varit minimalt.

Bilplats

Boendeparkering på gatorna via kommunen. Det finns många platser och det är aldrig svårt att hitta parkering.

Övriga utrymmen

Tvättstuga, gym och bastu finns i källaren för medlemmar att nyttja.

Förråd tillhörande lägenhet finns på vind.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy