Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Sleipnervägen 51, Handen, Handen
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
74 kvm
Avgift
4 791 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad och välplanerad 2:a med centralt läge.

Välkommen hem till Sleipnervägen 51 och denna 2:a om 74 kvadratmeter. Denna ljusa lägenhet har ett modernt kök med generösa arbetsytor, renoverat badrum från 2017 och genomgående fina ytskikt.

Brf Loke är en stabil och välskött förening med en tydlig och långsiktig plan för framtida förbättringar. Föreningen tillhandahåller bland annat tvättstuga, cykelrum, garage, parkeringsplats och lekplats. I månadsavgiften om 4791 kronor ingår bredband, tv, vatten och värme.

Här bor du vid ett av Handens trevligaste lägen - bara ett stenkast från Handen Centrum! Med en kort promenad når du Rudan friluftsområde och inom några minuter är du vid Port73.

Lägenheten är en "REDO"-bostad. Ring fastighetsmäklaren för mer information.

Beskrivning

Hall
Det första som möter oss när vi kliver in i denna lägenhet är en stor hall med ljust laminatgolv och väggar målade i vitt. Hallen är lättmöblerad med platsbyggda garderober.

Kök
Stort, modernt och trevligt kök från IKEA med läckert laminatgolv, målade väggar i vitt och spotlight i tak. Köket är inrett med köksluckor i vitt, dubbel diskho, svart laminatbänkskiva med ljusgrått stänkskydd ovan. Maskinpark i svart bestående av induktionshäll med ugn, diskmaskin, fläkt samt kyl/frys. Gott med utrymme för matplats.

Vardagsrum
Rymligt med laminatgolv och väggar målade i vitt. Vackert ljusinsläpp och gott om plats för soffa samt annat möblemang. Härligt ljusinsläpp från stora fönster. Utgång till balkong.

Balkong
Insynsskyddad och takbeklädd balkong med trätrall och förmiddagssol. Utsikt mot grönskande innergård.

Sovrum
Från hallen nås det rymliga nyrenoverade sovrummet med laminatgolv, väggar målade i vitt samt fondvägg i grått.

Badrum
Renoverat badrum från 2017 med melerat klinkergolv (golvvärme), kaklade väggar i vitt, fondvägg i ljusgrönt samt spotlights i tak. I badrummet finns toalett, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och belysning samt tvättmaskin

Klädkammare
Lägenheten bjuder på god förvaring i klädkammare samt stora garderober med spegelskjutdörrar.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Brf Loke Stadgar 2015 BRF Information till nyinflyttade i BRF Loke BRF Brf Loke Årsredovisning 2017 BRF Brf Loke Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Söderbymalm 7:21, Haninge kommun, Skattesats 32.85%.

Församling

Österhaninge.

Storlek

Boarea 74 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

225

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Loke
Organisationsnummer: 712400-0881
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 225
Antal lägenheter: 631
Antal lokaler: 19

Föreningen

Loke är en av de större föreningarna i Haninge kommun som har stora och öppna ytor om ca 130 000 kvm. Den är centralt belägen i Handen med närhet till service, kommunikationer, skolor och strövområden.

Bostadshusen byggdes mellan 1965 och 1968. Det är 28 stycken huskroppar bestående av tre våningsplan, utan hiss. Det finns totalt 631 lägenheter i föreningen varav lägenhetsfördelningen är enligt följande; 82 st 1 rok, 73 st 2 rok, 395 st 3-4 rok (lägenheter med 2-3 sovrum, där en skiljevägg kan tas bort eller sättas dit), 63 st 5 rok samt 18 st 6 rok.
Föreningen har även 19 st uthyrningsbara lokaler varav en är lokalen som ICA Nära hyr idag.

Inom området finns fristående kallgaragelängor med ca 200 st platser. Garagen är byggda på och vid parkeringsytor med ca 500 st uppställningsplatser. Garage och parkeringsplatser ligger i områdets ytterkant med direktutfarter mot Sleipnervägen och Vallavägen.

Inom Brf Loke finns stora grönområden med lekplatser som har EU-anpassade lekredskap. Här finns också två fotbollsplaner, två mindre bollplaner samt en boulebana på gården bakom Sleipnervägen 81-83.

Inom området finns fem grillplatser De är belägna på innergårdarna vid Sleipnervägen 5-15, 33-49, 61-75, 83-95, i rondellen vid Sleipnervägen 83-95 samt vid Vallavägen 19-23 i skogsdungen nedanför fotbollsplanen.

Inom BRF Loke finns åtta tvättstugor. Dessa är placerade på Sleipnervägen nr 9, 25, 45, 73 och 97. På Vallavägen finns de på nr 11, 31 och 49. I några tvättstugor finns maskiner för grovtvätt av exempelvis mattor, filtar, täcken och överkast.

För ytterligare information, besök gärna föreningens hemsida: www.brfloke.se.

TV och bredband: ComHems TV basutbud ingår i avgiften.
Ownit Bredband (100/100) kostar 81 kr i månaden i obligatorisk avgift.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga, cykelförråd, källarförråd och barnvagnsrum.

Föreningens ekonomi

Avskrivning sker linjärt över den förväntade nyttjandeperioden med hänsyn till väsentligt restvärde. - Christian Diaz, Brf Lokes styrelseordförande 2014-05-19

Planerad avgiftshöjning är 3% vartannat år. Senast var nu 2019.
Omfattande renoveringar finns men dessa rymmer inom 3% avgiftshöjning vartannat år. Utgångspunkten är att föreningen följer underhållsplanen och att ränteläge är gynnsamt.

Fasadrenovering på gång.

Stambyte: delvis ja/nej. Köksstammar är relinade 2008-2009. Renovering av liggande stammen (under byggnaderna) avslutades våren 2016. Återstår toalett stammar i lägenheterna och gemensamma stående stammar som är planerad att renoveras inom kommande 5-7 år (info från styrelsen dec 2018)

Vad ingår i månadsavgiften?
Svar: ComHems TV basutbud, fjärrvärme, vatten, Ownit Bredband (100/100) (Obs ownig=81kr/mån i obligatorisk avgift)

Föreningens renoveringar

Köksstammar är relinade 2008-2009. Renovering av liggande stammen (under byggnaderna) avslutas under våren 2016.

Stambyte kommer att ske om ca 5-7 år (Info styrelsen dec 2018)

2008 Eluttag med timer monterades i garagen.
2008-2009 Ytterligare tre lokaler byggs om till lägenheter i föreningen.
2009-2010 Byte av undercentral för värme och varmvatten på Vallavägen 5.
2010 Gårdar bl a Sleipnervägen 29-35.
2010 Relining av köksstammar
2010-2011 Ventilation
2011 Trapphusbelysning
2012-2013 Ventilation
2014: Tvättstugerenovering Vallavägen 49

Renoveringar under 2016
2016: Åtgärd av korrosion på vissa balkonger och gavlar orsakad av en naturlig betongoxideringsprocess (karbonatisering). Experter anlitades för att få bättre grund och förslag till åtgärder. Det är bekräftat att ingen fara för människor eller egendom förekommer men korrosionen måste hanteras.
2016: OVK besiktning
2016: Tvättstugerenovering Vallavägen 31

Månadsavgift

Avgift: 4 791 SEK / mån
I avgiften ingår VA, värme, kabel-TV samt bredband (obligatorisk tillägg om 81 kr).

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.08266 %
Andel av årsavgiften: 0.08266 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Renoveringar

2005
Installerades värme- och vattenmätare för inviduell mätning i alla lägenheterna.

2009
Stängdes sopnedkasten ner på Ellstorpsområdet och vi byggde då tillsammans med grannfastigheten ett miljöhus på utrymmet mellan husen. Vi gjorde även vid vår utemiljö genom att lägga nya gångplattor framför huset och samtidigt förstärkta marken så att utryckningsfordon skall kunna köra in. Vi satte nya växter i planteringen både på fram och baksidan.

2009
Bytte vi också ut entrénycklarna mot Aptus passersystem som även används för bokning av tvättstugorna.

2011
Har föreningen installerat nya energisparande tvättmaskiner i stora tvättstugan med automatisk tvättmedels- sköljmedelsdosering, samt ny torktumlare. Det gamla torkrummet är omgjort och där är insatt ett torkskåp och el- mangel.

2012
Sattes det upp brevlådor i entréerna för bättre posthantering.

2015
Installerades röklucka i A- trappan och ventillationsanordnig på översta fönstren i B och C- trapporna, som öppnas från entréplan.

2016
Investerade föreningen i nya balkongskydd till balkongerna.

2017
Installerades led-belysning i trappuppgångar, vinds- och källargångar, i tvättstugor och miljöhus. Brandsläckare sattes upp på vind- och i källagången vid varje trappa. Föreningen installerade även s.k.gemensamhetsel.

2018
Investerade föreningen i en hjärtstartaren som är placerad i källarplan utanför tvättstugorna.

Bilplats

Föreningen har inga egna parkeringsplatser för bilar och mototcyklar.
Dock finns det boendeparkering i området. Bilen måste vara registrerad på adressen för att man skall få boendeparkering.
Boendeparkering kostar för närvarande 15 kronor per dag vilket blir ca. 300 kronor i månaden. Helger är avgiftsfria.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy