Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 200 000 SEK / accepterat pris
Adress
Smörgatan 18, Kallebäck, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
73 kvm
Avgift
4 209 SEK / mån
Rum
3 rum

Genomgångstrea med fantastisk balkong!

Välkommen till en fin bostad med en social planlösning och en stor inglasad balkong i lummigt västerläge. Bostaden är fint renoverad med ett vitt kök i öppen planlösning till vardagsrummet och badrummet är helkaklat och välutrustat med spotlightbelysning, golvvärme, takdusch och handdukstork. Balkongen ger härlig eftermiddags-/kvällssol och stod klar år 2018 och hela bostaden målades om 2016

Här bor du med naturen som granne och en kort promenad tar dig till Delsjöterrängen där du finner löparspår, badplatser, Delsjö golfklubb m.m. I Kallebäck finns närservice i form av en NETTO-butik, pizzeria och du finner även flera förskolor i området samt närhet till Skårsskolan via cykelleder. Några minuters promenad eller bilfärd tar dig till ICA Maxi på Mölndalsvägen medan kollektivtrafiken tar dig till Liseberg och Korsvägen på ca 10 minuter och till Chalmers på ca 20 minuter.

Kallebäck har en mycket positiv utveckling framför sig då nybyggnadsprojekt för handel, kontor och boende i olika former just nu byggs. Detta kommer bidra till ökat serviceutbud, fler mötesplatser och en ännu trevligare stadsdel inom de närmsta åren.

Beskrivning

HALL
Högst upp i huset finner vi denna genomgångsbostad. Innanför säkerhetsdörren möts vi av en välkomnande hall med ett fint parkettgolv i original och vitmålade väggar. Ytterkläderna hängs på hatthyllan till vänster och längre in i hallen finner vi ytterligare garderobsförvaring intill sovrummen.

SOVRUM
Till vänster innanför entrén ligger bostadens båda sovrum. Det första av dem har vitmålade väggar och ett fint golv. Ljusinsläpp via fönster i öster och förvaring erbjuds i tre platsbyggda garderober. Här ryms både dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller förvaringsmöbel.

Sovrum
Sovrummet längst in har även det vitmålade väggar och ett fint golv. Ljusinsläpp från fönster i öster och tre platsbyggda garderober. Plats för buddelsängen med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller ytterligare förvaringslösningar.

BADRUM
Från hallen nås badrummet som är renoverat med ett svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna med svarta inslag i duschhörnan. Badrummet är välutrustat med infällda spotlights i taket, duschhörna med takdusch och två vikbara duschväggar, wc, golvvärme, handdukstork. Vi har också gott om förvaring i kommoden, spegelskåpet och högskåpet.

KÖK/VARDAGSRUM
Köket har en härligt social planlösning mot vardagsrummet då det är helt öppet. Matsalsbord för 6 personer faller sig naturligt intill balkongentrén och vardagsrummet rymmer med enkelhet den stora soffgruppen. Köket har ett praktiskt klickgolv och i vardagsrummet vilar samma originalparkett som i hallen.
Köket har tidlöst vita luckor, svart bänkyta och ett svart kakel som skydd på väggen. Utrustat med vitvaror i rostfritt utförande och rejält med skåpsförvaring.
Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll (Bosch), varmluftsugn i arbetshöjd (Bosch), Side-by-side kyl/frys med inbyggd vatten-/ismaskin (Bosch), inbyggd mikrovågsugn (Bosch), inbyggd diskmaskin (Hotpoint - Ariston) och spisfläkt.

Balkong
Balkongen blev klar år 2018 och har ett härligt västerläge som ger eftermiddags-/kvällssol. Balkongens inglasning går att skjuta åt sidan för en helt öppen känsla och har infällda spotlights i taket samt utrustad med plisségardiner för sommarens varmare dagar. Lummig utsikt mot ravinen.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Årsredovisning 2018.pdf Frågelista.pdf Energideklaration.pdf

Länkar

Föreningens hemsida

Bostadsfakta

Kommun

Kallebäck 12:5, Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Örgryte.

Storlek

Boarea 73 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

28

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1960
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Smörgatan 12-18
Organisationsnummer: 769614-4927
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 28
Antal lägenheter: 32
Antal lokaler: 0

Föreningen äger byggnaden på fastigheten Kallebäck 12:5 som är upplåten med tomträtt. Fastigheten är belägen på Smörgatan 12-18. Byggnaden är uppförd 1960 och består av ett fyravåningshus med 32 lägenheter. Föreningen upplåter 31 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet med hyresrätt.

Parkering:
Föreningen har 10 st garageplatser samt 20 st parkeringsplatser. En utomhusparkering kostar 350 kr/mån och en garageplats kostar 650 kr/mån. För att ha tillgång att ladda elbil tillkommer 300kr/mån.
Till dessa är det separat kö. Ingen kö i dagsläget till parkering och garage kan göras tillgängligt inom kort (2020-05-08).

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga med tillhörande torkrum som ligger i källarplan mellan port 16 och 18
Gym
Cykelrum och barnvagnsrum
Styrelserum
Varje lägenhet har ett eget förråd

Renoveringar:
2008 - Relining av stammar.
2009 - Dränering runt fastigheten samt sanering av krypgrund med tillhörande rör samt att mekanisk ventilation installerades.
2015 - En ny underhållsplan upprättades.
2015 - Målning av grund, underhåll av fönster i allmänna utrymmen.
2015 - Projektering för nya balkonger.
2015 - Garagelängan målad, taket bytt, nya armaturer samt översyn av alla portar.
2015 - Byte av expansionskärl och cirkulationspump varmvatten.
2015 - Förstärkt säkerhet i källarplan/förråd.
2015 - Ytterligare investering i gymmet med nytt löpband och träningscykel.
2016 - Dräneringspump bytt för dagvattenbrunnar.
2016 - Entrétak över portar samt över ingång cykelrum.
2016 - Allmän el från elcentral till trapphus m.m. delvis bytt.
2016 - Nytt belysningssystem med rörelse/LED lampor i trapphus och källargångar.
2016 - Akustik i trapphus och tvättstuga.
2016 - Trapphus, källargångar samt tvättstugans ytskikt, väggar, tak och golv åtgärdade.
2017 - Nya balkonger med inglasning, installation av 3 uttag för laddning av elbilar, nya porttelefoner. Avloppssystemet är underhållsspolat. Nya dörrar och fönster i marklägenheterna samt förberedelser för uteplatser.
2018 - Uteplatserna färdigställda våren 2018
2018 - Tomtens baksida har inhägnats med staket och häckar.
2018 - Ny stensatt uteplats/grillplats på baksidan och pergola byggd på framsidan.
2018 - Ny utebelysning utmed framsidans mur och ny belysning vid miljöstationen
2018 - Låsbara sopluckor
2018 - Tomträtt omförhandlad, ny avtalsperiod 2019-2039.

För mer information angående genomförda renoveringar hänvisas till årsredovisningen där en längre redogörelse görs.

Kommande renoveringar
2020-2021 - Stambyte

Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi men har planerat ett stambyte som troligtvis påbörjas i höst. Stambytet kommer innebära att månadsavgiften höjs.

Ovanstående information har hämtats från föreningens hemsida, senaste årsredovisningen och kontakt med styrelsen. (2020-05-08).

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 113 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2019-08-29
Energiprestanda primärenergital: 124 kWh/kvm och år

TV

Ett grundutbud av tv-kanaler via comhem ingår i månadsavgiften

Internet

Bredband tecknas individuellt via comhem

Månadsavgift

Avgift: 4 209 SEK / mån
Månadsavgiften inkluderar: Värme, vatten, tv samt ett balkongtillägg om 245kr.

Driftskostnad

460 SEK varav:
Försäkring: 180 SEK
Elektricitet: 280 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.83 %
Andel av årsavgiften: 2.83 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Rejäl inglasad balkong med plisségardiner, infällda spotlights i taket samt eluttag.

Övriga utrymmen

Källarförråd, gemensam tvättstuga med torkrum i källarplan, cykelrum, barnvagnsförråd samt ett välutrustat gym för föreningens medlemmar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy