Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Skeppargatan 52A, 1tr, Östermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
53 kvm
Avgift
2 193 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Enormt stilren och härligt ljus sekelskiftestvåa med generös takhöjd och balkong

Varmt välkommen hem till denna otroligt fina och naturligt ljusa sekelskiftestvåa anno 1887 på populära Skeppargatan.
Bostaden är en fröjd att vistas i då den har ca 3,30m i tak, flertalet stora fönster, en perfekt social planlösning och är absolut toppskick!

Det här är en kommande försäljning.
Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Beskrivning

HALL
Hallen välkomnar dig med mycket bra förvarings- och avhängningsmöjligheter. Här hängs ytterkläder av, och överst finner du en hatthylla. Nedanför avhängningsplatsen finns även en sittbänk. I hallen finns inbyggda spottar vilket gör att hallen också kan gå från dovt till ljust efter tycke och smak. Vidare följs hallen av tre stycken stora garderober med varsina pardörrar. Med andra ord erbjuds här mycket förvaring där man kan få plats med mångt och mycket.

VARDAGSRUM
Ett onekligen socialt vardagsrum som bjuder in till sällskap och snacksaliga middagar. Vardagsrummet synkas väl med köket där rummen hålls öppna mot varandra. Här finns även goda platser för soffa, tv, soffbord, tv-bänk samt stort matsalsbord. De stora och bevarade sekelskiftesfönstren med sina djupa nischer och överljus, kombinerat med bostadens ljuslaserade originalgolv, skapar ett fint naturligt ljus in i bostaden. Med sin väl tilltagna takhöjd och dess stuckatur skapas såväl en (ca 3,30m) enastående rymd som karaktär till bostaden.

KÖK
Ett mycket stilrent och fullt utrustat kök med generös arbetsyta. Bänkskivan är i marmor och kombineras med vita, släta, köksluckor och utdragbara lådor utan synliga handtag. Köket är dessutom utrustat med induktionshäll från Siemens samt en mikrovågsugn och ugn, också från Siemens. Vidare finns i köket en spisfläkt, en diskmaskin från Bosch samt kyl/frys. Även förvaringen i köket är suverän då du här rör dig bland många köksluckor med bland annat ett generöst skafferi som bakom sig erbjuder flertalet förvaringsutrymmen. Från köket nås även bostadens svårslagna balkong belägen i västerläge. På balkongen finns goda möbleringsmöjligheter med bland annat en större grill, bord och stolar och/eller sittbänk. Utanför ses här en vacker utsikt mot den lugna innergården.

SOVRUM
Ett välproportionerligt sovrum med dova och stilrena färgsättningar tillsammans med god plats för byrå. I dagsläget är en 160 cm säng belägen, men det finns även möjlighet för en större säng om så önskas. Ljussättning efter tycke och smak justeras via rummets inbyggda spottar liksom i hallen. Även här finner vi det tidlösa sekelsskiftesfönstret som skapar sin svårslagna rymd vilket i sin tur verkligen lyfter sovrummet.

BADRUM
Ett fulländat och kvadratsmart badrum med dusch, toalett och handfat och väggspegel. Under handfatet finns förvaringsutrymmen och väggarna är av vitt, stilrent kakel medan golvet består av klinker i grått. Badrummet nås från hallen.

OMRÅDE
Med bostadens adress tillkommer god kommunikation samt flertalet restauranger, populära brunchställen och caféer. Bostadens läge erbjuder dels puls från Stockholms innerstad och inte långt ifrån bostaden hittas kontrasten i form av grönska från exempelvis Djurgården, Nobelparken, Nobelstranden och Gärdet. Från dessa ställen nås här även lummiga promenadstråk och motionsspår. Du har även närhet till ett generöst shoppingutbud på Stureplan, Sturegallerian och Fältöversten. Skulle sökandet efter innerstadspuls stå på agendan erbjuds i området även flertalet av Stockholms populäraste uteställen. Gym och inomhusträning finns bland annat på Sats och Sturebadet.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna är mycket goda med bland annat Karlaplans och Östermalms tunnelbanestation. Med buss 42 och 44 tar du dig lätt till från Karlaplan vidare till bland annat Humlegården, Odenplan och Tekniska Högskolan.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Årsredovisning 2017.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration 52A.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.57%.

Församling

Oscar.

Storlek

Boarea 53 kvm. Areauppgifter enligt mätning.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

15

Våning / hiss

1 tr
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1887
Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kumlet 15
Organisationsnummer: 702002-8713
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 15
Antal lägenheter: 25
Antal lokaler: 3

Brf Kumlet nr 15 är en äkta bostadsrättsförening och består av 2 bostadshus innehållande 25 bostadsrättslägenheter samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Fastigheten förvärvades år 1972 och är belägen i centrala Östermalm.

Parkering: Det finns ett garage innehållandes 5 p-platser i ordinär storlek och 2 platser i mindre storlek.
Boendeparkering tillämpas i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se.
Flera garage finns i området.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till ComHem. Fiber finns indraget via Bahnhof, det finns 24 olika leverantörer att välja på för Bredband, telefoni och tv. Analoga kanaler igår.

Gemensamma utrymmen: Det finns även tvättstuga och cykelrum.
Garage finns att hyra. Separat kö.

Föreningens ekonomi

Månadsavgifterna har varit oförändrade sedan 2016.
Det finns inga planerade avgiftsändringar.

Föreningens renoveringar

1974 Stambyte kök och badrum
1974 Elstammarna byttes
2002 Elradiatorer är utbytta och nya termostater installerade.
2003 Fasadrenovering gårdshuset
2006 Fasadrenovering mot gatan
2008 Energideklaration
2010 Fasadrenovering gatuhuset
2011 Fönsterrenovering
2013 Konditionsbessiktning av fastigheten
2014 Sockeltätning mot gården
2014 OVK
2014 Stamspolning
2015 Målning av garage och källare
2015 Målning av fönster utvändigt
2016 Fiber drogs in
2016 Renovering och målning av tak. Målning av trapphusfönster. Byte av strömbytare i gatu- och gårdshusets entréer. Byte av vattenmätaranordning och stamventiler.
2017 Bytt garagedörrar
Föreningen har precis gjort en brandinventering, brandsläckare och varnare har installerats. GJort en upphandling på tre år för att se över det. Går i tankar att renovera entrén. Detta isf i gammal stil.

Månadsavgift

Avgift: 2 193 SEK / mån
Inkl. värme, VA, grundutbud kabel-tv och bredband
39kr till balkongfond tillkommer.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har två soliga innergårdar med utemöbler och grill som kan nyttjas av medlemmarna.

Driftskostnad

430 SEK varav:
Försäkring: 180 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.21300 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Har balkong

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy