Visningar

mån 22 apr 16:30 - 17:00
Bokad visning. Vänligen boka via hemsidan alt. genom att kontakt med mäklare!
sön 28 apr 14:00 - 14:30
Bokad visning. Vänligen boka via hemsidan alt. genom att kontakt med mäklare!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 050 000 SEK
Adress
Kollegiegatan 7A, Nydala, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
56.5 kvm
Avgift
2 510 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad lägenhet med fantastiska utsikter! Ta chansen innan den är förbi!

Ta hissen upp till sjunde våningen och ni har kommit upp till den här läckra pärlan, välkommen hem! Här stiger ni in i ett hem som det bara är att flytta in i. Både köket och badrummet är smakfullt renoverat och här finns inget mer att önska! Tack vare de stora fönsterna i kök och sovrum blir ytorna ljusa och trivsamma! Lägenhetens hjärta är vardagsrummet och förutom att vara ett lättmöblerat och mysigt rum erbjuds här utgång till lägenhetens stora inglasade balkong som ligger i västerläge och erbjuder magiska utsikter! Härifrån ser du både The Point ute i Hyllie och Turning Torso på Västra Hamnen! Ja, här kan man sitta länge och njuta av utsikterna!

Bostadsrätten tillhör en stabil förening och området erbjuder allt man kan önska inom gångavstånd så som gym, flera matbutiker, grönområden och skolor. Härifrån är det också lätt att ta sig in till centrum. Bussförbindelser finns och parkeringsmöjligheterna runt lägenheten är väldigt goda, men enklast av allt är till och med att sätta sig på cykeln och ta sig in - så enkelt är det!

Beskrivning

Hall
När man stiger in genom entrén möts vi av en hall som tar oss in i till lägenhetens alla ytor. Golvet är i mörk klinkers och sträcker sig vidare in i köket. Väggarna är genomgående vita i lägenheten. Här finns gott om plats att sätta in en hatthylla för avhängningsmöjligheter och för att underlätta förvaringen ytterligare finns det också en stor garderob inbyggd i hallen!

Kök
Köket renoverades 2012-2013 och har hållits fräsch sedan dess! Här finns plats för ett stort matplatsmöblemang och bra förvaring i köksskåpen. I maskinparken ingår: kyl/frys, induktionshäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin och mikrovågsugn.

Badrum
Lägenhetens badrum renoverades 2019 och blev tack vare renoveringen ett riktigt mysigt badrum! Badrummet är självklart helkaklat och väggarna är vitkaklade med mörka kontrastränder på varsin sida om badrumsskåpet. På golvet vilar ett klinkers i en mjuk och lugnande beige nyans. Här erbjuds ett vackert badkar för avslappning. Möjlighet finns att bygga ut en duschvägg istället om man önskar det då duscharmturen är väggmonterad. Förutom WC och vask med under- och överskåp med spegel finns här också en handdukstork.

Sovrum
Lägenhetens privata del, sovrummet, är ett praktiskt sådant. Här finns det plats för en dubbelsäng och här finns även en större garderob. Den som önskar kan också få plats med ett skrivbord här inne. Tack vare det stora centrerade fönstret blir rummet väldigt ljust och luftigt.

Vardagsrum
Lägenhetens juvel hittar vi i vardagsrummet. På golvet vilar en vacker originalparkett! Här finns bra möjligheter att göra vad man önskar, vad gäller möblering. Förutom att möblera med Tv-bänk och tillhörande soffgrupp kan den som vill lätt få plats med en matgrupp i vardagsrummet. Vill man istället ha en kontorsplats eller en läshörna finns det gott om plats för det.

Lägenheten skulle inte vara densamma utan dess stora inglasade balkong som man når från vardagsrummet. Balkongen ligger lyxigt nog i västerläge vilket gör att man får all härlig eftermiddagssol på balkongen. Detta i kombination med utsikten från balkongen gör lägenheten till en riktig pärla! Gillar man foto kan jag lova att det blir ett par fina bilder från balkongen, men det går precis lika bra att bara vara en livsnjutare här ute!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Riksbyggen Malmöhus 11 - Energidekl BRF Riksbyggen Malmöhus 11 - Årsred 2017 BRF Riksbyggen Malmöhus 11 - Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Fosie.

Storlek

Boarea 56.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

0279

Våning / hiss

Våning 7 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1961
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen BRF Malmöhus nr 11
Organisationsnummer: 746000-8217
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0279
Antal lägenheter: 416
Antal lokaler: 4
Riksbyggen Brf Malmöhus nr 11 är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar fastigheterna Professorn 1 och 2. Marken innehas med tomträtt, nuvarande avtal gäller t.o.m. 2025-12-31. Byggnaderna uppfördes 1962 och består av 416 lägenheter samt fyra lokaler. Fastigheternas adresser är Kollegiegatan och Eriksfältsgatan.

Parkering: Föreningen har 255 parkeringsplatser för uthyrning, detta till en kostnad på 100 kr/mån. Kösystem tillämpas.

TV och bredband: Kabel-tv via ComHem, analoga kanaler ingår i avgiften.
Föreningen har fiberLAN via QMarket där du har själv har möjligheten att välja hastighet och leverantör. Alla lägenheter är även anslutna till ComHem (tre hål i väggen).
IP-telefoni via QMarket.

Gemensamma utrymmen: Container för grovsopor ställs ut en gång/månad.
Fritidsaktiviteter inom föreningen såsom tjejkväll, kortspel, biljard m.m.
Gym, bastu och solarium.
Tvättstugor i källaren.
Källarförråd och matförråd.
Barnvagnsförråd.

Föreningens ekonomi

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1165 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant (465 kr år 2019).

Föreningen bestämde om en standardhöjning på avgifterna om 2% 1/1-2019. I dagsläget planerar föreningen inte för någon vidare avgiftsförändring (kontrollerad 2019-04-15).

Övrigt
Bostadsrättstillägg ingår i avgiften.
Inköp av el görs via föreningens gemensamma fastighetsabonnemang, varje lägenhet har egna elmätare med fjärravläsning och får genom Riksbyggen elräkningen på månadsavin. För att finasiera den nya anläggningen så betalar man en gemensam elavgift på 70:-/mån (ingår i mån.avgiften). Detta kommer att tas ut tills att ombyggnaden är betald. Nettobesparingen blir ändå ca 500:-/hushåll/år.

Kontakt
Hemsida: www.malmohus11.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsökningar.

Föreningens renoveringar

- Gjorda renoveringar
1990, byttes fönstren.
1995, Inglasning och utbyggnad av balkonger samt byte till treglasfönster.
2009, byte av varm- och kallvattenstammarna.
2012, Relining av avloppstammarna.
2012, renoverades taken på höghusen.
2014, Gården renoverades.
2015, Nya tvättmaskiner installeras.
2015, Värmesystemet har uppdaterats med ny teknik vilket kommer spara både energi och ekonomi.
2015, Nytt taggsystem installeras.
2016, Nytt tagg och tvättbokningssystem.
2016, Värmesystem, nya undercentraler.

- Planerade renoveringar
2019, Värmefläktar ska installeras på taken (höghus).
2019, Byta ut hissar (höghus).

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 132 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2012-08-29

Månadsavgift

Avgift: 2 510 SEK / mån
I avgiften ingår: kabel-tv, bostadsrättstillägg, värme och vatten. Obligatoriskt tillägg om 606kr tillkommer för värme, samt 70kr för gemensam elavgift.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Driftskostnad

300 SEK varav:
Elektricitet: 300 SEK
Ovan belopp är schablonberäknade. Beloppen kan skilja från ägare till ägare.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.22271 %
Andel av årsavgiften: 0.22314 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Föreningen har 255 parkeringsplatser för uthyrning, detta till en kostnad på 100 kr/mån. Kösystem tillämpas.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy