Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 200 000 SEK / pris
Adress
Grimvägen 12, Djursholm, Djursholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
62 kvm
Avgift
3 694 SEK / mån
Rum
3 rum

Smart och smakfull mini-trea

Med närhet till trevliga Djursholms Torg och med mycket goda kommunikationer till stan ligger denna totalrenoverade och ombyggda bostad. Lägenheten ger ett smakfullt intryck och har en unik öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Planlösningen är mycket mer funktionell än den ursprungliga och gör dessutom att man har fått till ytterligare ett sovrum/arbetsrum. I bostadens hall, och i de båda sovrummen ligger en fin fiskbensparkett. Köket och vardagsrummet har en nylagd, nåtad ekparkett. Bostaden badar i ljus, eftersom den franska balkongen i vardagsrummet och de båda köksfönstren ligger i rakt söderläge. Stilrent kök med släta, vita kökssnickerier rymlig matplats. Sovrum med plats för stor dubbelsäng. I det mindre rummet får man plats med en enkelsäng eller ett skrivbord. Här finns också utgången till balkongen i s/o. Helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin. Hall med rymlig klädkammare.

Mycket goda kommunikationer till stan med Roslagsbanan som ligger på 5 minuters promenadavstånd eller med buss till Mörby C, som går nedanför på Danderydsvägen. Även promenadavstånd till trivsamma Djursholms Torg, som har ett brett serviceutbud och många trevliga restauranger. Fullutrustat gym på andra sidan gatan.

Beskrivning

Hall med fin fiskbensparkett, som sedan fortsätter in i sovrum och arbetsrum. Avhängning till vänster om entrén eller i den rymliga klädkammaren till höger. Platsbyggd skoförvaring med en praktisk sittbänk. Från hallen öppnar bostaden upp sig och det är denna öppna planlösning, mellan i stort sett alla rum i bostaden, som är en av dess verkliga styrkor. Köket ligger rakt fram, från hallen sett. Här har man båda generösa arbetsytor för den matlagningsintresserade, en rymlig matplats och direktkontakt med vardagsrummet, som ligger i kökets förlängning. De stora fönsterpartierna mot söder och den franska balkongen gör att rummen badar i ljus. En halvvägg, på vilken tv:n är fäst, avskiljer på ett naturligt sätt rummen.

Mellan vardagsrummet och sovrumsdelen finns en praktisk skjutdörr som skärmar av när man så önskar. Sovrummen ligger i anslutning till varandra. Det mindre av rummen används av nuvarande ägare som arbetsrum. Härifrån når man balkongen med fin morgon- och förmiddagssol.

Badrummet är helkaklat i sobert svart och vitt. Dusch med vikdörrar och handfat med över- och underskåp och spotlightbelysning. WC & tvättmaskin.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Grimvägen 12.pdf Årsredovisning-2018_Brf Grim Park.pdf Stadgar Grim.pdf.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Valaskjalf 10, Danderyd kommun, Skattesats 30.6%.

Församling

Danderyd.

Storlek

Boarea 62 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

99-2555-1-93-5

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
En trappa upp från entréplan
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1954-58
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Föreningen

Lägenhetsnummer: 99-2555-1-93-5
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 153 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-04-28

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal Digital.
Ingår i avgiften.

Internet

Bredband (100/100 mbit/s). Leverantör: Telenor.
Ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 3 694 SEK / mån
I avgiften ingår, vatten, värme, sophantering.

Driftskostnad

330 SEK varav:
Elektricitet: 330 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.80140 %
Andel av årsavgiften: 0.83509 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

Föreningen underhåller löpande fastigheterna. I årsredovisningen samt på hemsidan framgår vad som är gjort. Det finns planer på ett stambyte. Enl de senaste uppgifterna startas arbetet i kvartal två år 2020. Man har ännu inte bestämt i vilken port man börjar. Föreningen har pengar i kassan för kommande renoveringar och ett stort låneutrymme. I föreningen finns dessutom 9 hyresrätter, som är en ekonomisk trygghet vid ev. framtida utgifter.

Uteplats

Balkong i sydost med utgång från arbetsrum/sovrum. Här kan man njuta av morgonsolen fram till lunch. Ingen insyn från föreningens övriga byggnader. Plats för cafébord och två-tre stolar.

Bilplats

Parkering (med eller utan el) och garage att hyra. För närvarande är det kö till garage och till p-plats med el.

Avgift per månad:
Parkering utan el: 150 kr
Parkering med el: 250 kr
Parkering med el för elbil: 250 kr (elkostnad tillkommer och avläses kvartalsvis samt vid uppsägning av p-platsen).
Garage: 462 kr - 840 kr (beroende på garagets storlek)

Övriga utrymmen

Tvättstuga samt två förråd (ett större och ett mindre) finns i samma port. Det finns även en föreningslokal att hyra för 200 kr/kväll och en gästlägenhet med 2 bäddar att hyra för 200 kr/natt.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy