Länk kopierad!

Visningar

sön 22 sep 14:00 - 14:30
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 950 000 SEK / bud
Adress
Valkebogatan 16A, Valla, Linköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
58 kvm
Avgift
3 728 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stilren tvåa med fantastiskt läge

Välkomna till denna ljusa och öppna tvåa med ett fantastiskt läge intill Lektorshagen. Här bor Ni på tredje våningen i ett hus med hiss, helt utan insyn och fantastiskt utsikt mot parken. Den härliga balkongen är belägen mot den lugna gården och erbjuder flera timmar i soligt söderläge. Lägenheten har genomgående renoverats med mycket stilren och smakfull inredning. Här finns ett snyggt kök som renoverades 2016 med grå köksinteriör med mässingsdetaljer och granitbänkskiva. Köket ger plats för matbord lagom för fyra personer för den som önskar. Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord med utgång till balkongen. Utöver de sociala ytorna som finns i lägenheten finns även ett väl tilltaget sovrum med mycket förvaringsmöjligheter samt ett helkaklat badrum i vitt och grått. Här kan ni bara flytta in och njuta av ett högkvalitativt boende med fantastiskt läge.

HSB Brf Fortet är en stabil och välskött förening med god ekonomi och stort utbud av gemensamma lokaler. Föreningen tillhandahåller bland annat tvättstuga, bastu, hobbyrum och samlingslokal. I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

I Valla bor Ni i populära och trevliga kvarter mitt emellan universitetet och city. Precis utanför dörren finns Lektorshagen och i närheten finns även populära Vallaskogen med fina motionsspår. I närheten finns även matbutik, restauranger, apotek och Valla vårdcentral.

En perfekt lägenhet för en bred målgrupp. Välkomna!

Beskrivning

Välkomnande hall med marockanskt klinker på golvet innanför dörren, som sedan övergår till laminatgolv i mörkare nyans. Redan i hallen möts vi av öppen planlösning mot köket med fantastisk utsikt mot grönskande trädkronor i Lektorshagen. Hall och kök har vitmålade väggar.

Köket är mycket stilrent och nyrenoverat från 2016. Köket erbjuder grå köksinteriör med mässingsdetaljer samt bänkskiva i granit med vitt kakel ovanför. Över spisen finns även inbyggda spotlights. Den maskinella utrustningen, även den från 2016, består av integrerad kyl/frys, induktionshäll, köksfläkt samt integrerad diskmaskin. I köket finns plats för matbord lagom för fyra personer.

Stort och luftigt vardagsrum med nyslipat parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för både soffgrupp och matsalsbord. Rummet erbjuder stort ljusinsläpp från stora fönster och här finns även utgång till den härliga balkongen. Balkongen är belägen mot den lugna och gröna gården i soligt söderläge.

Rymligt sovrum med laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för en stor dubbelsäng, extra möblering samt en stor skjutdörrsgarderob. Även detta rum har fantastisk utsikt mot grönskande Lektorshagen.

Helkaklat badrum med vitt kakel på vägg med en fondvägg med grått kakel samt grått klinker på golv. Här finns badkar, wc samt handfat med spegel över.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar HSB brf Fortet 2018.pdf Energideklaration Ombergsg-Valkebog.16.pdf Årsredovisning HSB Fortet, 2018.pdf Frågelista - bilaga överlåtelseavtal

Bostadsfakta

Kommun

Linköping kommun.

Storlek

Boarea 58 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

173

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1947
Övrigt: Ombyggnadsår 1990

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Fortet
Organisationsnummer: 716425-8191
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 173
Antal lägenheter: 187
Antal lokaler: 0

Föreningen bildades 1989 och omfattar 187 bostadsrättslägenheter fördelade på 6 huskroppar:
Alvastragatan 2 A-D, 4 A-C, 6 A-B
Bjälbogatan 3 A-B, 5 A-B
Ombergsgatan 2 A-B, 4 A-C
Valkebogatan 16 A-B, 18 A-B

Besök gärna bostadsrättsföreningens hemsida: www.hsb.se/ostergotland/fortet

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och den boende betalar endast för sin egen förbrukning. Vilket aviseras i samband med månadsavgiften till föreningen.

Gemensamma utrymmen: På Ombergsgatan 2 A hittar ni föreningens gym som du tränar på kostnadsfritt.

I källaren på Valkebogatan 16 A finns en bastu som kan bokas alla dagar 08:00-21:00.
Övernattningsrummet finns på Bjälbogatan 5 B. Mindre kök, toalett och sängar för två personer, bokningsavgiften är ca 200 kr/dygn.

Hobbylokal och samlingslokalen finns på Ombergsgatan 2.
Det finns även en boulebana och tre stycken återvinningsrum, en på varje gård.

Tvättstugor finns i respektive huskropp och grovtvättstugan hittar ni på Alvastragatan 2 C. Hushållssopor kastar ni bekvämt i sopnedkast i trapphuset, på gården finns miljöhus för återvinning.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftshöjningar planerade. (2019-07-05)

Föreningens renoveringar

Planerat underhåll:
Inga större, kostnadsdrivande åtgärder planeras. I närtid planeras bara normalt underhåll enligt underhållsplan.

Utfört underhåll:
Omfattande renovering och ombyggnation 1990-1991 då man installerade hissar, byggde om trapphusen och entréer. Föreningen byggde även till ett 40-tal vindslägenheter.
2010: Reparation av tak.
2011: Ny samlingslokal, ny träningslokal samt fasadrenovering.
2012: Byte av elmätare.
2013: Nytt bastuaggregat och reparation av bastu, installation av vattenreningssystem.
2014: Modernisering av hissar.
2015: OVK, byte av fläktar i källare och soprum, bytt låssystem, infört gemensamhetsel.
2016: Installation av vattensparande ventiler i badrum och kök, Öppna spisar har åter tagits i bruk i vissa lägenheter. (Bostadsrättsinnehavaren står själv för alla kostnader), rörelsestyrd belysning installerad i allmänna utrymmen, grönområden åtgärdade, lekplats renoverad med ny utrustning samt nytt avtal med Bredbandsbolaget.
2017: Solceller installerades på samtliga hustak.
2019: Dörröppnare till cykelentréerna installerades.

Byte av värmeväxlare (-09) samt byte av tvättmaskiner (-08/-09). Treglasfönster.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 97 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-05-17

TV

Tv via Com Hem, basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via Bredbandsbolaget ingår i avgiften

Månadsavgift

Avgift: 3 728 SEK / mån
i månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Driftskostnad

405 SEK varav:
Försäkring: 90 SEK
Elektricitet: 315 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.49389 %
Andel av årsavgiften: 0.49389 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Härlig balkong i soligt söderläge. Balkongen är belägen in mot den lugna, grönskande gården.

Bilplats

Garageplats går att hyra för ca 350 kr/mån, separat kö.
Carport går att hyra för ca 310 kr/mån, separat kö.
Parkeringsplats går att hyra för ca 150 kr/mån, separat kö.
I området finns boendeparkering för 370 kr/mån.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy