Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 475 000 SEK / som utgångspris
Adress
Gräddgatan 7, Kallebäck, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
49 kvm
Avgift
2 858 SEK / mån
Rum
2 rum

Hörnlägenhet med söderbalkong!

Välplanerad och ljus hörnlägenhet med fritt luftigt läge där solen strålar från tidig morgon till sen eftermiddag. Söderbalkong med trallgolv och eluttag för möjlighet till belysning eller infravärme. Påkostat kök från välkända Ballingslöv med ett hexagonformat kakel ovan bänkytan och rostfria vitvaror från Electrolux. Stort badrum med golvvärme, elektrisk handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Här bor du med naturen som granne och en kort promenad tar dig till Delsjöterrängen där du finner löparspår, badplatser runt Stora Delsjön, Delsjö golfklubb samt Café Lyckan vid Delsjöns anlagda badplats som nås på endast 2,5 km. På berget i Kallebäck finns det nu en nyanlagd hinderbana, löparslinga och utsiktspunkt med grillplats. I Kallebäck finns närservice i form av en NETTO-butik. Några minuters promenad eller cykeltur tar dig till ICA Maxi på Mölndalsvägen och på 4 kilometer nås nybyggda Mölndal Galleria för all typ av shopping. Med buss 50, som passerar var tionde minut från tidig morgon till sen kväll, tar du dig till Liseberg och Korsvägen på ca 10 minuter och till Chalmers på ca 20 minuter. Kallebäck har en mycket positiv utveckling framför sig, där flera nybyggnadsprojekt för handel, kontor och boende i olika former just nu byggs. Detta kommer bidra till ökat serviceutbud, fler mötesplatser och en ännu trevligare stadsdel inom de närmsta åren.

Beskrivning

Ta någon av de två hissarna eller trapporna sju våningar upp och stig in i denna välplanerade tvårummare på bra placering utan direkt insyn. Säkerhetsdörr som stänger ute ljudet från trapphuset. Välkomnande entré med praktiskt klinkers och hatthylla för dina ytterkläder. Ypperlig förvaring i flertalet garderober och förråd längre in i hallen. Ljus färgsättning, parkettgolv och vackra fönsterbräden i sten är genomgående i denna hörnlägenhet.

Direkt till höger från entrén nås det rymliga och moderna badrummet. Här finner vi Hexagon format klinker i grått på golvet och stora stående kakelplattor i vitt på väggarna. Handfat med praktisk kommod med två lådor bakom enad front och vägghängd spegel med vit ram. Duschhörna med två duschdörrar av klarglas. Kombimaskin i vitt från Electrolux för extra bekvämlighet och värmegolv samt handduksvärmare för extra komfort.

I bra anslutning till bostadens fem garderober, städskåpet, bostadens förråd och badrummet är sovrummet lugnt placerat. Skönt att kunna ta sig mellan badrum och sovrum utan att bli sedd av någon granne. Gott om plats för dubbelsängen med tillhörande sängbord. Sovrummet har fönster i öster som öppnas utåt så krukor och annat inte behöver flyttas när du vill släppa in friskluft eller den härliga morgonsolen. Rullgardin är monterad och ingår i köpet.

Kök och vardagsrum i helt öppen planlösning ger gott om svängrum för hemmakocken och det sociala livet. Ljusinsläpp via stora fönster åt två väderstreck och utgång till balkongen som är placerad i rakt söderläge. Naturlig placering av matbord för fyra personer intill fönstret åt söder.

Köket som kommer från Ballingslöv har ljusgrå, släta skåp- och lådfronter. Bra belysning är placerad under överskåpen.

Vitvarorna är i rostfritt utförande och består av: kombinerad kyl/frys, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, induktionshäll samt varmluftsugn. Utdragbar fläkt ovan spishällen och flertalet eluttag. Vit bänkskiva i laminat med djup, kvadratisk diskho med läcker blandare i rostfritt som matchar vitvarorna. Det hexagonformade kaklet ovanför bänkskiva har en beige nyans som ger en varm och ombonad känsla åt köket.

Vardagsrumsdelen erbjuder plats för favoritsoffan. Fönster åt öster som släpper in sol från tidig morgon och har utsikt mot den intilliggande skogsdungen på slänten mot Smörgatan 102. Även här fönster som öppnas utåt och vackert fönsterbräde av sten. Från denna härliga sällskapsyta nås den trevliga balkongen med strålande sol från tidig morgon till sen eftermiddag.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Ekonomisk plan.pdf stadgar.pdf

Länkar

Föreningens hemsida Stadsnätet iTUX

Bostadsfakta

Kommun

Kallebäck 7:11, Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Örgryte.

Storlek

Boarea 49 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

1604

Våning / hiss

Våning 7 av 14.
Hiss finns.
Två hissar från markplan

Byggnad

Byggnadsår: 2017-2018
Byggnadstyp: Höghus
Ventilation: FX-aggregat
Ventilationsinspektion: 2018-12-04

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kallebäcks torn
Organisationsnummer: 769634-2489
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1604
Antal lägenheter: 84
Antal lokaler: 0

Brf Kallebäcks Torn är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2017. Föreningen består av en byggnad med 84 st bostadsrätter och har även del i ett garage där man förfogar över 35 st garageplatser. Föreningens byggnad var inflyttningsklar i december 2018. Föreningens fastighet heter Kallebäck 7:11 och föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och torkskåp. Perfekt när sängkläder och handdukar skall tvättas.
I föreningen finns även tre cykelrum, ett barnvagns/rullstolsrum samt ett styrelserum. Soprummet är placerat på gården.

Förvaltning:
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Conzignus Hem & Fastighet AB. Stena Fastigheter sköter den tekniska förvaltningen.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår för föreningens medlemmar.

Kommande renoveringar:
Då fastigheten är nybyggd föreligger inget renoveringsbehov.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energiförbrukning: 67 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-12-04

TV

Föreningen har ett gruppavtal med startutbud där man får en digitalbox gratis samt 8 kanaler kostnadsfritt.

Internet

Bredband och telefoni via stadsnätet iTUX. Avtal tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Månadsavgift

Avgift: 2 858 SEK / mån
Individuell mätning av varmvatten och elförbrukning tillkommer samt kostnad för kabel-tv/bredband.

Tillträde

enligt överenskommelse

Driftskostnad

287 SEK varav:
Försäkring: 87 SEK
VA: 100 SEK
Elektricitet: 100 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.05290 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

JA, bostaden har en balkong placerad i söderläge som nås från vardagsrummet

Bilplats

Föreningens 35st garageplatser nås via hissarna. En vanlig garageplats kostar 1100 kr/månad och för närvarande finns lediga platser (2019-04-15). Utomhusparkeringar finns i området.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy