Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Atlasvägen 41, Sickla, Nacka
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
64 kvm
Avgift
3 683 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ljus 2:a med högt läge, sjöglimt och balkong

Välkommen hem till denna fina 2:a (möjlig 3:a) med fritt och högt läge intill skog och två sjöar. Här njuter du av utsikten från varje fönster. På den mysiga balkongen i söderläge är det sol från morgon till tidig kväll.

Lägenheten är i genomgående gott skick med vackert ekparkettgolv. Rymlig hall med klinkergolv, plats för avhängning och klädkammare. Helkaklat badrum i vitt och grått med badkar. Trevligt och socialt vardagsrum med plats för både soffa och matbord. Här slås man av ljuset och den härliga utsikten över Järlasjön och Nackareservatet. Nytt modernt kök med vita luckor och stenskiva. Här finns mycket bra förvaring och arbetsytor för den matlagningsglada. Köket rymmer även en matplats för ca 4 personer. Sovrummet är stort med plats för dubbelsäng och övrig önskad möblering samt bra förvaring i tre originalgarderober.

Lägenheten ligger med det mesta runt knuten. Här har du bara tre minuters promenad till morgondopp i Sicklasjön, med barnvänlig sandstrand och flera badbryggor. Sickla strandpark bjuder på generösa gräsytor för solbad och grillkvällar. Här finns även två välskötta tennisbanor, boccia och boulebana samt en mycket populär lekpark. En träbro över sjön tar dig till Nackareservatet med milsvid skog och flera motionsspår. Vintertid kan du åka skridskor och skidor på Sicklasjön och Järlasjön, eller promenera till Hammarbybacken på en kvart.

Behöver man shoppa finns Sickla köpkvarter runt knuten med all tänkbar service. Kommunikationerna är mycket goda. Från busshållplatsen rakt nedanför fastigheten åker du till Slussen på tolv minuter. Även Tvärbanan och Saltsjöbanan ligger nära, liksom Södra länken för den som kör bil. Området är lugnt och barnvänligt med närhet till både Nackareservatet och Dieselverkstaden med bio, bibliotek och restauranger.

Beskrivning

HALL - Välkomnande hall med klinkergolv och vitmålade väggar. Bra plats för avhängning samt sittplats. I inre hallen nylagt ekparkettgolv, här finns även en rymlig klädkammare/walk in closet.

VARDAGSRUM - Ljust och stort vardagsrum med orginalparkett och vitmålade väggar. Plats för soffgrupp och matbord om 4-6 personer. Utsikt mot Nackareservatet och Järlasjön. Utgång till balkong med söderläge.

BALKONG - Trevlig möblerbar balkong med trätrall. Här njuter du av högt och fritt läge med sol från morgon till tidig kväll.

SOVRUM - Rymligt sovrum med parkettgolv och väggar i grått. Bra förvaring i inbyggda garderober och plats för dubbelsäng.

KÖK - Nyrenoverat kök med vitmålade väggar och ekparkettgolv. Smakfullt inrett med vita köksluckor, bänkskiva i sten och kakel i vitt. Bra arbetsytor och gott om förvaring. Kombinerad kyl/frys i rostfritt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn med glaskeramikhäll. Matplats för ca 4 personer.

BADRUM - Helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitt kakel. Här finns toalett, badrumsskåp med spegel, handfat och badkar. Stambytt 2011 och förberett för inkoppling av tvättmaskin.

Övrigt

Sickla bjuder på ett trivsamt boende och är en riktigt idyll precis i utkanten av storstan. Här har du nära till allt.

Närområdet är rofyllt och naturskönt med boende i alla åldrar. Här har du nära till Sicklasjön med sin mysiga och barnvänliga badplats. Längs promenadstråket runt sjön finns även flera mindre badbryggor.

Sickla Strandpark erbjuder generösa gräsytor för solbad och grillkvällar. Här finns även två välskötta grustennisbanor, utegym, boccia och boulebana och en nyligen upprustad lekpark.

Vintertid kan du åka både skridskor och skidor på Sicklasjön och vidare bort på Järlasjön. En kort promenad över Sickla Kanalbro väntar slalomskidåkning i Hammarbybacken. Det är även nära till Nackareservatet med bla Hellasgårdens friluftsanläggning.

I direkt närhet finns charmiga Sickla Köpkvarter med ett stort utbud av butiker och service. Här finns bl.a. mode och inredningsbutiker, flera trevliga restauranger som t.ex. Urban Deli, Sovel och Bistro Sickla, caféer, flera gym (SATS), systembolag, biograf, apotek och stora matbutiker (ICA, Willys och Paradiset), Intill finns även en vårdcentral. Dieselverkstaden i närheten erbjuder kultur och sport i olika former bl. a. teater, bibliotek, cirkusskola och klättring. I området finns även en fotbollsplan med konstgräs, flera fina lekplatser för barnen och fem förskolor

Kommunikationerna är toppen och trafikerar området dygnet runt. Intill lägenheten finns bussförbindelser med flera linjer till storstadens citypuls bara drygt tio minuter bort. Även Saltsjöbanan och tvärbanan ligger inom gångavstånd, liksom Södra länken för den bilburna.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar 2017.pdf årsredovisning 2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.55%.

Församling

Nacka.

Storlek

Boarea 64 kvm. Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 3 av 9.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1956
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Talleken
Organisationsnummer: 769610-6538
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 68
Antal lokaler: 1

Brf Talleken bildades 2004. Föreningen består av ett höghus belägen på Atlasvägen 41 i Nacka.
Föreningens fastighet förvärvades 2010. Fastigheten är uppförd 1956 och består av elva våningar
samt källare i souterräng. Totalt finns 68 bostadslägenheter, (47st 2 rok och 21st 1 rok) och en
lokal. Föreningen har 8 st hyresrätter (enligt årsredovisningen för 2017).

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ett övernattningsrum som går att hyra av föreningens medlemmar för 150 kr/natt. Föreningen har också en gemensam takterrass (gammal piskveranda)
med fantastisk utsikt över Stockholm. Beslut finns om att göra ordning takterrassen så att den blir ännu trevligare att nyttja. På markplan finns gemensamt cykelrum, barnvagnsförråd, soprum och tvättstuga. Tvättstugan har två stora stugor och en obokningsbar tvättmaskin. För mer information besök gärna föreningens hemsida www.brftalleken.se eller maila styrelsen@brftalleken.se

Föreningens ekonomi

BoVera Konsult AB sköter den administrativa och ekonomiska förvaltningen.

Föreningens renoveringar

Föreningen har 2011 genomfört stambyte och byte av alla elstigar samt 3-fas el i alla lägenheter.
2011 har också värmesystemet renoverats och nya radiatorer installerats. Föreningen har under
2013 bytt till 3-glasfönster, bytt ut balkongdörrarna samt nya entrédörrar, nytt låssystem, nya
frånluftsfläktar och föreningen har också målat om trapphusen.

TV

Kabel-TV & bredband väljer du och bekostar själv. ComHem och Telenor finns tillgängligt.

Månadsavgift

Avgift: 3 683 SEK / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Bilplats

Föreningen har 6 st garageplatser och 7 st parkeringsplatser. Dessa är det kö till. Boendeparkering gäller i området och det finns gott om platser. Kostnaden är ca 400 kr/mån alternativt 8 kr/timme. Vardagar mellan 9-17.

Övriga utrymmen

Till lägenheter hör två förråd, ett stort och ett mindre. Förråden är belägna på -1, - 2 samt i källaren under plan -3.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy