Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 950 000 SEK
Adress
Telegrafgatan 1, Frösunda/Solna, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
122.9 kvm
Avgift
5 681 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Skapa ditt drömboende i en av Frösundas trevligaste femmor

Direkt när du kliver in i bostaden på Telegrafgatan 1 möts du av en fantastisk rymd och ett ljus som genomsyrar bostaden. På gaveln ut mot trädkronorna med stora fönster och väl tilltagna rum är denna bostad nu äntligen till salu. Här bor du i ett familjärt område med förskolor och skolar i närheten (bland annat Alfaskolan på andra sidan Boulevarden), välbesökta uteserveringar, restauranger samt caféer runt hörnet och direkt närhet till kommunikationer så som buss in till stan samt pendeltåg invid Solna station och flygbussar. Dessutom bor du i denna populära förening med en av områdets trevligaste innegårdar som erbjuder både gräsmatta, lekplats och grillmöjligheter, bord och stolar.

Det här är en sån där chans som man bara inte får missa! Bostaden är extraordinär med sin välplanerade yta och stora rum. Här finns gott om förvaring för hela familjen, både i hallen med förråd men även med plats för garderober eller byråer i samtliga sovrum. Vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier och stora gemensamma ytor gör bostaden till en naturlig plats att trivas tillsammans på. Samtidigt gör uppdelningen av rummen att man både har uppsikt över barnen i soffan när man lagar mat och kan erbjuda en tonåring ett rum att stänga till som är ens alldeles egna. Här ryms vänner och familj i både kök och vardagsrum eller varför inte på balkongen med en härlig middag i solen?

Här finns chansen att bo och växa i en fantastiskt trevlig lägenhet, belägen i ett mycket omtyckt område med fina omgivningar och välskött förening! Välkommen till Telegrafgatan 1, välkommen hem!

Populära Frösunda har den perfekta blandningen av lugnt och lummigt samtidigt som det har direkt närhet till E4:an och bra kommunikationer i samtliga väderstreck. Frösunda är ett område inom stadsdelen Järva i Solna kommun. Stadsdelen består av två delar, den södra delen som har sin start vid Kolonnvägen och sträcker sig längst Gustav III:s Boulevard till söder om Ritorp och har benämningen Frösunda och sedan den norra delen som sträcker sig i början av fältet till Ritorp respektive förbi Ritorps ishall tillbaka till Kolonnvägen.

Från Solna station tar du dig direkt in till stan på 8 minuter, Järva krog med ett brett utbud av bussar är en kort promenad bort och innefattar förutom bussar till bl a Sollentuna och Täby, även flygbuss till Arlanda. Hagaparken och Brunnsviken med promenadområden och badplats ligger en kort bit bort. Likaså ligger Ulriksdals IP med sport och motion nära till hands, här är även en ny simhall under byggnation! I närområdet finns en välsorterad Hemköp, flera småaffärer så som café, frisör, kemtvätt, Tant Gröns Blomster vid Frösunda torg, gym som Puls&träning, SATS, Actic m.fl. och det moderna Winery Hotel som från sin takterass har magisk utsikt över området. Här finns flera restauranger i olika prisklass och direkt närhet till både skola och förskola. Och räcker inte det erbjuder intilliggande Mall of Scandinavia shopping i världsklass, ytterligare matbutiker och mängder av restauranger att välja på!

Beskrivning

- Rymlig hall med gott om plats för att ha förvaring i skåp eller garderober, från hallen nås lägenhetens förråd och gäst-WC.

- Gäst-WC med stilrena materialval och plats för extra möblemang som exempelvis förvaring i skåp/lådor/hyllor. Vitt porslin och kromade detaljer.

- Förråd med gott om utrymme, kan inredas som walk-in-closet om så önskas.

- På andra sidan hallen kliver du in i bostadens första sovrum. Detta är idag inrett som ett barnrum men passar även till ett äldre barn, som gästrum eller kontor. Här finns plats för både säng och skrivbord, samtidigt som det rymmer 3 garderober. Stora fönster ger fint ljus till rummet.

- Det stora badrummet rymmer all vardagslyx i form av tvättmaskin och torktumlare men även god plats för förvaring. Här har man valt att ställa in ett större skåp, som rymmer det mesta! Stilsäkert med vitt porslin och kromade blandare.

- Vidare förbi badrummet når du lägenhetens masterbedroom. Stort sovrum med ett högt och lugnt läge som blir en rofylld plats att sova på. Här finns plats för en rejäl säng och ytterligare möblemang om så önskas. Gott om förvaring i garderobsvägg in till vänster i rummet och extra ljus från fönster mot lägenhetens loggia.

- Tvärs över hallen når du bostadens stora, öppna och härliga kök. Gott om förvaring i många skåp och lådor, med fina arbetsytor och gott om plats för ett rejält matbord. Med direkt utgång till bostadens balkong är det lätt att ha sommarens middagar i solen.

- Från köket når du bostadens fantastiska balkong med sol på eftermiddag/kväll. Här kan du sitta och gassa efter arbetsdagen och fånga in kvällens strålar.

- Bostadens tredje sovrum finns i anslutning till köket och disponeras idag som arbetsrum. Stora fönster och gott om plats. Här finns även en stor garderob med gott om förvaring.

- Vardasgrummet efterföljer köket och bostaden öppnar upp mot det stora och härliga vardagsrummet och loggia med utsikt mot skogsdungens träd utanför. Detta rum blir nästan som ett med naturen och bjuder in till härliga stunder med vänner och familj. Slå dig ner i soffan och kolla på en bra film, lyssna på härlig musik eller ta en paus i loggian, kanske med en bra bok?

- Det fjärde sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet, även här finns god plats för varierat möblemang. Idag nyttjas det som matsal.

- Sist men absolut inte minst, bostadens loggia! Det här rummet ger bostaden pricken över i. Här njuter man gärna av en lugn stund och avkoppling. För den med gröna fingrar trivs växterna bra och skulle det önskas kunde även detta rum bli en väldigt trevlig matsal. Det är bara att låta fantasin flöda!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar BRF Årsredovisning 2018 BRF energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.13%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 122.9 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

01051

Våning / hiss

Våning 4 av 5.
Hiss finns.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Speldosan
Organisationsnummer: 769601-8642
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 01051
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningen Speldosan ligger centralt vid Frösunda Torg i Solna. Fastigheten består av 7 våningsplan. Föreningen har 5 hyresrättslokaler, 127 bostadsrättslägenheter, en gästlägenhet och garageplatser.
Produktionen av fastigheten började 1998 och var klar 2001. Huset byggdes av NCC AB och inflyttningen skedde mellan april 2000 och mars 2001.
Föreningen bildades 1999 och förvärvade 1999-10-10 fastigheten. Föreningens hemsida: www.brfspeldosan.se.
I fastigheten finns blomsterhandel, grekisk kolgrill, frisör, spelbutik, asiatisk restaurang och på torget hittar Du konditori, Handelsbanken och Swedbank. I området finns livsmedelsbutik och ett flertal restauranger.

Parkering: Föreningen har ett garage med 38 platser för bil och 1 platser för motorcykel. Mer information om garage, aktuell läget i kön och parkeringsmöjligheterna i övrigt finns på sidan om ?garageplatser?. Till dessa är det uppskattad kötid mellan 2-3 år enligt styrelsen (2018-01-10). På gatorna runt om kring gäller Solnas boendeparkering.

Föreningen är delägare i Duvslagets samfällighetsförening, denna samfällighet omfattar parkering i parkeringsdäck i kvarteret Duvslaget 2. Föreningen disponerar 17 st. garage- och parkeringsplatser i samfälligheten.

TV och bredband: Föreningen har tecknat avtal med Ownit om gruppanslutning av alla lägenheter och lokaler för affärsverksamhet. Detta innebär att det finns ett fastighetsnät framdraget till alla lägenheter i vilket Ownit erbjuder olika tjänster. Alla lägenheter har utrustats med en router som ger möjlighet att ansluta dator, telefon samt TV. Routern tillhör föreningen men sköts/underhålls av de boende.

Den månatliga avgiften för bredband ingår i månadshyran. För mer information besök Ownit hemsida

Gemensamma utrymmen: I varje trapphus finns cykel- och barnvagnsrum. I vissa trapphus är cykelrummen små och överbelast­ade varför vi rekommenderar er att även använda cykelrummet på Frösunda Torg 2 - där det finns mer plats.
Föreningen har en gemensamhetslokal som man kan hyra för möten, fester eller övernatt­ning­ar. Lokalen är belägen på Brevduvegatan 3. Mer informa­tion finns på hemsidan.

Det finns sammanlagt fyra tvättstugor som bokas på bokningstavla med cylinder märkt med lägenhets­nummer. Tvättstugorna finns på Brevduvegatan 3, Gustav III:s Boulevard 12 (där det dessutom finns en maskin avsedd för grövre textilier) och Frösunda torg 4. Man får tvätta mellan klockan 07.00 och 22.00 i tretimmarspass. Torka får man göra en halvtimme in på nästa tvättid, sista passet till klockan 22.30. Respektera dessa tider då angränsande lägenheter störs av buller från maskinerna.

Föreningens ekonomi

I denna förening har man haft möjlighet (och kommer eventuellt ha möjlighet) att göra ett frivilligt kapitaltillskott. Det innerbär att man betalar in en summa till förenigen som de använder för att amortera på förengens lån. Detta innebär att den bostadsrättsinnehavaren som gör kapitalskittskottet får en lägre månadsavgift än de som inte gjort kapitaltillskott. Ägarna till denna bostadsrätt har inte gjort det.

Månadsavgift

Avgift: 5 681 SEK / mån
I avgiften ingår bredband, bredbandstelefoni och TV via Ownit. Lägenheterna debiteras även förbrukning av vatten och el.

Driftskostnad

570 SEK varav:
Elektricitet: 570 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.07800 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy