Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Telegrafgatan 1, Frösunda/Solna, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
122.9 kvm
Avgift
5 618 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Skapa ditt drömboende i en av Frösundas trevligaste femmor

Välkommen till ett fantastiskt boende på bästa adress i Frösunda! Här bor du i ett familjärt område med förskolor och skolar i närheten, välbesökta uteserveringar, restauranger och caféer runt hörnet och direkt närhet till kommunikationer så som buss in till stan/Djurgården samt pendeltåg invid Solna station.

Bostaden är extraordinär med sin välplanerade yta och stora rum. Här finns gott om förvaring för hela familjen, både i hallen med förråd men även med plats för garderober eller byråer i de olika sovrummen. Vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier och stora gemensamma ytor gör bostaden till en naturlig plats att trivas tillsammans på. Balkongen har plats för middagar i solen och föreningen erbjuder en innergård utöver det vanliga, med grill, lekplats, bord och stolar.

Här finns chansen att bo och växa i en fantastiskt trevlig lägenhet, belägen i ett mycket omtyckt område med fina omgivningar och välskött förening! Välkommen till Telegrafgatan 1, välkommen hem!

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.13%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 122.9 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Lägenhetsnummer

01051

Våning / hiss

Våning 4 av 0.
Hiss finns.

Föreningen

Föreningens namn: Brf Speldosan
Organisationsnummer: 769601-8642
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 01051
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Bostadsrättsföreningen Speldosan ligger centralt vid Frösunda Torg i Solna. Fastigheten består av 7 våningsplan. Föreningen har 5 hyresrättslokaler, 127 bostadsrättslägenheter, en gästlägenhet och garageplatser.
Produktionen av fastigheten började 1998 och var klar 2001. Huset byggdes av NCC AB och inflyttningen skedde mellan april 2000 och mars 2001.
Föreningen bildades 1999 och förvärvade 1999-10-10 fastigheten. Föreningens hemsida: www.brfspeldosan.se.
I fastigheten finns blomsterhandel, grekisk kolgrill, frisör, spelbutik, asiatisk restaurang och på torget hittar Du konditori, Handelsbanken och Swedbank. I området finns livsmedelsbutik och ett flertal restauranger.

Parkering: Föreningen har ett garage med 38 platser för bil och 1 platser för motorcykel. Mer information om garage, aktuell läget i kön och parkeringsmöjligheterna i övrigt finns på sidan om ?garageplatser?.

Föreningen är delägare i Duvslagets samfällighetsförening, denna samfällighet omfattar parkering i parkeringsdäck i kvarteret Duvslaget 2. Föreningen disponerar 17 st. garage- och parkeringsplatser i samfälligheten.

Det finns sammanlagt fyra tvättstugor som bokas på bokningstavla med cylinder märkt med lägenhets­nummer. Tvättstugorna finns på Brevduvegatan 3, Gustav III:s Boulevard 12 (där det dessutom finns en maskin avsedd för grövre textilier) och Frösunda torg 4. Man får tvätta mellan klockan 07.00 och 22.00 i tretimmarspass. Torka får man göra en halvtimme in på nästa tvättid, sista passet till klockan 22.30. Respektera dessa tider då angränsande lägenheter störs av buller från maskinerna.

TV och bredband: Föreningen har tecknat avtal med Ownit om gruppanslutning av alla lägenheter och lokaler för affärsverksamhet. Detta innebär att det finns ett fastighetsnät framdraget till alla lägenheter i vilket Ownit erbjuder olika tjänster. Alla lägenheter har utrustats med en router som ger möjlighet att ansluta dator, telefon samt TV. Routern tillhör föreningen men sköts/underhålls av de boende.

Den månatliga avgiften för bredband ingår i månadshyran. För mer information besök Ownit hemsida

Gemensamma utrymmen: I varje trapphus finns cykel- och barnvagnsrum. I vissa trapphus är cykelrummen små och överbelast­ade varför vi rekommenderar er att även använda cykelrummet på Frösunda Torg 2 - där det finns mer plats.
Föreningen har en gemensamhetslokal som man kan hyra för möten, fester eller övernatt­ning­ar. Lokalen är belägen på Brevduvegatan 3. Mer informa­tion finns på hemsidan.

Föreningens ekonomi

I denna förening har man haft möjlighet (och kommer eventuellt ha möjlighet) att göra ett frivilligt kapitaltillskott. Det innerbär att man betalar in en summa till förenigen som de använder för att amortera på förengens lån. Detta innebär att den bostadsrättsinnehavaren som gör kapitalskittskottet får en lägre månadsavgift än de som inte gjort kapitaltillskott. Ägarna till denna bostadsrätt har inte gjort det.

Månadsavgift

Avgift: 5 618 SEK / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.07800 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy