Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Mjölnerbacken 61, Rissne, Sundbyberg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
79 kvm
Avgift
3 634 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till populära Mjölnerbacken och områdets finaste 3:a.

Här möts ni av en bostad som renoverats på ett smakfullt sätt med fina detaljer i form av stuckaturer, genomgående golv och ljusa ytskikt och materialval. Alla ytskikt och köket har renoverats under slutet av 2018. I och med gavelläget har lägenheten fönster i flera väderstreck vilket ger bostaden ett fint ljusinsläpp och en känsla av rymd. Hallen bidrar till det luftiga intrycket med sin breda gång in mot det rymliga vardagsrummet. Vidare erbjuder bostaden ett stilrent kök med gråa snickerier och all maskinell utrustning som den moderna familjen kan tänkas behövas. Från köket nås bostadens höjdpunkt den inglasade uteplatsen! Bostaden har två rymliga sovrum som går att möblera efter tycke och smak. Lägenheten erbjuder bra förvaringsmöjligheter i den lyxiga klädkammaren. Badrummet har badkar, WC och spegelskåp. Bostad har allt och lite till!

Här bär ni i en stabil förening, Brf Vikingen 6. Föreningen är belägen på adresserna Mjölnerbacken 61-67. Föreningen hyr ut en lokal till medelmmarna mot en avgift om 200 kr för första dygnet, därefter 300 kr per dygn. Rymligt källarförråd som nås med hiss -1. Tvättstuga finns även rakt över gården.

Mjölnerbacken genomsyras av en familjär känsla med ett flertal lekplatser och grönområden i angränsning till bostaden. Bara ett stenkast från bostaden når ni Rissne centrum med alla bekvämligheter som kan tänkas behövas, i form av matbutiker, restauranger, vårdcentral och närbutiker. Med 10 minuters gångavstånd nås Ursviks motions- och friluftsområde med sina omtycka leder och spår, som är den del av populära Igelbäckens naturreservat. Rissne centrum erbjuder fantastiska kommunikationsmöjligheter med ett flertal busslinjer och T-bana. T-banan tar er till Stockholms central på 10 minuter. Rissne erbjuder även ett flertal skolor och förskolor med några minuter gångavstånd till bostaden. Vidare har man även närhet till Mall of Scandinavia med dess fantastiska utbud av restauranger, butiker och caféer.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Jessica Eklöf 0708 175 800 för mer info.

Bostadsfakta

Kommun

Sundbyberg kommun, Skattesats 31.95%.

Församling

Sundbyberg.

Storlek

Boarea 79 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

1-002

Våning / hiss

Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1986
Fönster: 3-glasfönster

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Vikingen 6
Organisationsnummer: 769617-1227
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1-002
Antal lägenheter: 134
Antal lokaler: 1

Brf Vikingen 6 köpte i februari 2009 fastigheten Vikingen 6 som består av Mjölnerbacken 61-67, totalt 134 lägenheter varav 23 hyresrätter och 1 lokal.

Parkering: Parkeringshuset har ca 375 platser och det finns parkering i låst bur, parkering under tak och parkering under öppen himmel. Parkeringshuset har 9 våningar och två infartsportar. - Mc i bur: 350 kr - P-plats utan tak: 560 kr - P-plats under tak: 670 kr - P-plats i bur med lås: 775 kr - P-plats på gata (förhyrd): 670 kr. För närvarande är det kö. För mer info: www.lidret.se.

TV och bredband: KabelTV: Via Comhem (basutbudet) ingår i månadsavgiften.

Indraget fiberanslutning som är anslutet till Sundbybergs stadsnät. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abbonnemang hos leverantör med respektive utbud av Internetanslutning, IP-telefoni, etc. För mer information om stadsnätet hänvisar vi till www.sundbybergsstadsnat.se.

Gemensamma utrymmen: Till bostaden tillhör ett förråd beläget i källaren.

Det finns en föreningslokal som medlemmar kan hyra för tillställningar och för övernattning. Priset ligger på 200 kr för ett dygn, sedan 300kr/dygn.

Tvättstugan är uppdelad så att två pass körs parallellt (ett 2 timmars och ett 4 timmars) och består därför av sex tvättmaskiner, två torktumlare, två kallmanglar och två tillhörande torkrum.

Föreningens ekonomi

Det skedde en avgiftshöjning med 2% den 1/4-18.

Föreningens renoveringar

GJORDA RENOVERINGAR:
2018
- Trapphus renoveringar
2016
- OVK-besiktning
- Byte undercentral
- Återisolerat vvs-ledning i undercentral
- Staket runt uteplatsen vid föreningslokalen
- Hissbesiktning av alla hissar samt åtgärder
- Byte av filter fläktar
2013
- Ny torktumlare
- OVK
- Stamspolning
2012
- Uppfräschning tvättstuga
2009-2010
- Energideklaration
- Ventilation underhåll
- Värme-och vattensystem, underhåll.
2010-2011
- Tvättmaskiner
- Elektroniskt portlås till entréerna

Energideklaration

Energiförbrukning: 127 /per kvm (atemp) och år

Månadsavgift

Avgift: 3 634 SEK / mån
VÄ, VA, Kabel-Tv (basutbud) & bostadsrättstillägg. En avgiftshöjning på 2 % genomfördes 2018.
Ingen ytterligare förändring av avgiften är planerad (Enligt styrelsen 2019-03-28)

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.94720 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

PÅGÅENDE RENOVERINGAR:
Totalrenoverar av samtliga hissar just nu, klart framåt hösten/vintern i år 2019.

GJORDA RENOVERINGAR:
2016
- OVK-besiktning
- Byte undercentral
- Återisolerat vvs-ledning i undercentral
- Staket runt uteplatsen vid föreningslokalen
- Hissbesiktning av alla hissar samt åtgärder
- Byte av filter fläktar
2013
- Ny torktumlare
- OVK
- Stamspolning
2012
- Uppfräschning tvättstuga
2009-2010
- Energideklaration
- Ventilation underhåll
- Värme-och vattensystem, underhåll.
2010-2011
- Tvättmaskiner
- Elektroniskt portlås till entréerna

Bilplats

Parkeringshuset har ca 375 platser och det finns parkering i låst bur, parkering under tak och parkering under öppen himmel. Parkeringshuset har 9 våningar och två infartsportar. - Mc i bur: 350 kr - P-plats utan tak: 560 kr - P-plats under tak: 670 kr - P-plats i bur med lås: 775 kr - P-plats på gata (förhyrd): 670 kr. För närvarande är det kö. För mer info: www.lidret.se.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy