Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Karolinagatan 10A, högst upp, Gamla Huvudsta, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
92 kvm
Avgift
4 130 SEK / mån
Rum
3 rum

Högst upp med stora ytor

Välkommen hem till ett fantastiskt boende med stora rum och härligt öppna ytor! Här bor du högst upp i en bostad med gavelläge och vindskänsla från snedtaken. Det tilltagna vardagsrummet har ett bra glasparti med vy mot takåsar och mot grönska. Vardagsrummets utformning ger bra med plats för såväl mysig sällskapsdel som en större matplats vid fönster. Köket, som ligger mellan vardagsrummet och det stora sovrummet, är smart avskilt med separat matplats för 4 personer invid fönster. Här finns även stora arbetsytor samt mycket förvaring. Det större sovrummet, som nås från köket, har goda möjligheter till såväl som dubbelsäng som arbetsplats och mycket förvaring för den som önskar. Härifrån nås även den praktiska klädkammaren bakom skjutdörrar. I sovrummet som nås från hallen, har plats för såväl dubbelsäng som skrivbord och förvaring och därifrån nås även en walk-in garderob/förråd. Från hallen, som har slitstarkt golv och garderobsvägg, nås det tilltagna badrummet med tvättpelare och dusch.

Välkommen till Huvudsta - en förstad till Stockholm. Här bor du i en naturnära omgivning med många och långa promenadstråk längs både vatten och på öppna fält. I området har du på bekvämt gångavstånd flera anläggningar för rekreation, motion och bad ? med populära Huvudstabadet intill anrika Huvudsta gård och Huvudsta Ridskola. Längs med Ulvsundasjön, med sina badbryggor, finns många fina grönområden bevarade och för den som vill gå en längre promenad kan du gå längs Karlbergskanalen, förbi Pampas Marina och Karlbergs slott, hela vägen in till Stockholms stadshus. Det stora Huvudstafältet är ett populärt grönområde för hundägare och barnfamiljer. På fältet finns stora gräsplaner för bollspel och picknick, lekpark samt en liten skridskobana vintertid. Fortsätter du mot Solna Centrum når du Skytteholmsfältet med sina stora öppna ytor, grönområden och Skytteholms IP. För dig som vill åka kommunalt finns både två tunnelbanestationer (Huvudsta C och Västra Skogen) och bussar (113 och 196). Tunnelbanan tar dig till Stockholm City på ca 10 minuter och Sundbyberg (med pendeltågsstation) på ca 5 minuter. Du bor med cykelavstånd till såväl Solna C och Sundbyberg C samt hela vägen in till Stockholm. Huvudsta Centrum är mittpunkten, med flertalet affärer, tunnelbanestation, restauranger och caféer.

Beskrivning

- Välkomnande hall med mycket förvaring i platsbyggd garderob, hallen öppnar upp mot bostadens vardagsrum och härifrån nås även ett av sovrummen och badrummet.

- Väl tilltaget vardagsrum med härligt fönsterparti med vy mot takåsar. Rummets utformning ger gott om plats för såväl den större sällskapsdelen och matplats för 6 personer vid fönster. Som en extra detalj har rummet en platsbyggd belysningsramp där det lätt går att justera styrka och antal ljuspunkter efter behov.

- Ett modernt kök som inspirerar till matlagning, inrett med blandning av trä, vitt och rostfritt. Kökets tilltagna arbetsytor på den vackra bänkskivan samt den naturliga frukostplatsen för upp till 4 personer vid fönstret ger ett harmoniskt intryck. Den ljusa exteriören på luckorna bryter av vackert mot arbetsbänken och den vita diskhon. Bra förvaringsmöjligheter i både under och överskåp. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys.

- Från köket, nås det största av sovrummen, som idag används som barnrum. Här finns gott om plats för såväl stor säng, arbetsplats och som förvaring i klädkammaren.

- Klädkammaren kan lätt göras om till en modern och snygg walk-in-closet med bra belysning, vackert hyllsystem och egen spegel.

- Det andra sovrummet, som nås från hallen, här finns plats för såväl den större sängen och ytterligare förvaring samt förvaring i en klädkammare.

- Stilrent badrum med ljusa väggar som harmoniserar väl med det mörkt grå golvet. Badrummet är utrustat med WC, handfat, förvaring i badrumskåp samt golvvärme och tvättpelare.

Kort sagt: En otroligt charmig lägenhet i underbart läge, högst upp med snedtak samt bra fönsterpartier som gör det till ett boende att trivas i!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Energideklaration (2019-10-31).pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.13%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 92 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0059

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Hiss finns.
Hiss till våning 3, sedan 1tr upp.

Byggnad

Byggnadsår: 1979

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Urnan 11
Organisationsnummer: 716419-8983
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0059
Antal lägenheter: 97
Antal lokaler: 0

Parkering: Föreningen har inte några egna parkerings- eller garageplatser.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad.
Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

TV och bredband: Leverantör: ComHem och Ownit

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga, grillplats och innergård

Föreningens ekonomi

Föreningen har ej beslutat om några avgiftsförändringar per 2020-03-19.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Under 2020 kommer värmesystemet att ses över, justeras och kalibreras, värmeledningarna kommer att få nya stamventiler och grillplatsen kommer att ses över.
*********
2019 OVK, Samtliga fönster, balkongdörrar och ytterdörrar har kittas och målas.
2018 Omfattande renovering av hiss, Polhemsgatan 3
2017 Spolning av samtliga stammar
2016-2017 renovering av tak
2014 Byte av två hissar i föreningen på Polhemsgatan
2013 Övergång till matavfallssortering med ändamålsenliga sorteringskärl, Besiktning av hustaken
2012 Hissar uppgraderades, kompletterande fönstermålning, utbyte av armatur i trappuppgångar till LEDbelysning med dimmerfunktion
2011 OVK-besiktning av ventilationen utfördes

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 109 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2019-10-31
Energiprestanda primärenergital: 111 kWh/kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 4 130 SEK / mån
värme, vatten och bredband

Driftskostnad

500 SEK varav:
Försäkring: 200 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Uppgifterna kommer från säljaren.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.182 %
Pantsättningsavgift: 473 SEK
Överlåtelseavgift: 1183 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy