Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 000 000 SEK / Utgångspris
Adress
Krankajen 36, Dockan, MALMÖ
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
76 kvm
Avgift
3 626 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Exklusivt boende på första parkett i Dockan!

Njut av solnedgången över Öresund på en av Malmös vackraste adresser där denna optimala tvåa med fri utsikt över hamninlopp och marina nu saluförs! Detta fantastiska hem nås med hiss från markplan och är belägen på andra våningen. Ljusa ytskikt och klassisk parkett följer genom hela bostaden och tillför en oslagbar fräschör. Hemmets hjärta är sannerligen vardagsrummet och köket, som samspelar i semi-öppen planlösning med rak havsutsikt. Här rymmer både ett matmöblemang för livliga middagar för det större sällskapet och soffhörna för lata dagar framför TV:n. Härifrån nås balkongen i sydväst med en oslagbar utsikt över hamnen och Öresund. Balkongen rymmer olika möblemang och blir en naturlig förlängning av vardagsrummet. Varje kvadratmeter är ytterst välplanerad. Här erbjuds även ett stort sovrum, maximala förvaringsmöjligheter och ett badrum i sobra färger med egna tvättfaciliteter. Detta är en bostad för er som vill bo lugnt på första parkett i Dockan, dessutom i en förening som de två senaste åren givit sina medlemmar en avgiftsfri månad!

Småbåtshamnen och den fantastiska utsikten över hamninloppet och Öresund, gör Dockan till ett Malmös mest eftertraktade områden för kontor och bostäder. Här finns all service i din direkta närhet och du bor även en promenad bort från Malmös Centralstation och livliga shoppingstråk.
Varmt välkommen!

Beskrivning

Hall
Vi välkomnas av vita släta väggar och vackert parkettgolv. Hallen erbjuder en stor inbyggd garderob, ytterligare 3 platsbyggda garderober samt plats för övrig avhägningsmöbel. Förvaringsmöjligheterna är fenomenala!

Sovrum
De släta väggarna i ljus kulör och parkettgolvet följer in i sovrummet. Rummet rymmer dubbelsäng med sängmöbler samt skrivbordshörna. Dekorativ fondvägg med läckert mönster i smakfulla färger. Fönster ut mot hamnpromenaden gör oss påminda om bostadens optimala placering. I anslutning till sovrummet nås en rymlig walk-in closet.

Badrum
Helkaklat badrum med mörkgrå klinker och vitt kakel. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare i pelare (Bosch), förvaringsskåp, vitt handfat med kommod och blandare i krom (FM Mattsson), golvstående WC (Gustavsberg), duschhörna med blandare i krom (Hansgrohe) som försluts av vikbara glasdörrar och handdukstork i krom. Golvvärme för komfort. Badrummet är från byggåret, 2007.

Kök
De släta väggarna i ljus kulör och parkettgolvet följer in i köket. Köket som är från HTH (2007) går tidlöst i vitt som kombineras med mörkgrå bänkskiva och vitt kakel. Köket är utrustat med ugn och mikro i pelare (Bosch), spishäll (Husqvarna), fläkt (Bosch), dubbel diskho med blandare i krom (FM Mattsson), diskmaskin (Bosch) och kyl/frys (Electrolux, 2019). Intill köket finns det plats för ett större matmöblemang med svårslagen havsutsikt.

Vardagsrum
De släta väggarna i ljus kulör och parkettgolvet följer in i vardagsrummet. Här finns plats för läshörna vid de stora fönsterpartierna och soffa framför den naturliga platsen för TV med möbel. Från vardagsrummet nås bostadens generösa balkong.

Balkong
Stor balkong som är belägen precis vid hamnpromenaden med rak havsutsikt. Här njuter man av solen under större delen av dagen och kvällen. Balkongen rymmer olika möblemang och blir en naturlig förlängning av vardagsrummet under årets varmare månader.

Förråd
Till bostaden hör ett förråd i källarplan.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Kaj 33 Energideklaration.pdf BRF Kaj 33 Stadgar.pdf BRF Brf Kaj 33 Årsredovisning 2018 .pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö s:t petri.

Storlek

Boarea 76 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

A23

Våning / hiss

Våning 2 av 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 2007
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kaj 33
Organisationsnummer: 769612-7849
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: A23
Antal lägenheter: 75
Antal lokaler: 2

Brf Kaj 33 är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar den friköpta fastigheten Torrdockan 4. Föreningen består av 2 flerbostadshus som byggdes under 2006-2007 vilka innehåller 75 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt en lägenhet och två lokaler som upplåts med hyresrätt.

EKONOMI
Örehus sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
- Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 163 kr år 2019).
- Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
- Utförda renoveringar
2010 Gemensam el
2018-2019 Renovering av fasad
2019 Smörjning av fönster och spolning av avloppsledningar

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en grönskande gård med parkmöbler, miljörum och ett bibliotek i källarplan där medlemmarna fritt får låna böcker. Föreningen har även en övernattningslägenhet som kan hyras av medlemmarnas gäster med 2 sängar, pentry och matplats (200 kr/natt).

KABEL-TV OCH BREDBAND
Föreningen har kollektivt Triple play-avtal med Telia. Det innebär ett TV-utbud på 20 kanaler, telefoni och bredband med en hastighet upp till 100 Mbit/s nedströms och 10 Mbit/s uppströms. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer månadsavgiften om 230 kr/mån.

GARAGE OCH PARKERING
I garaget finns 66 platser varav 3 är tilltänkta som handikapp-platser om behovet skulle bli aktuellt. Månadshyran för bil är 700 kr och för MC-plats 275 kr. Föreningen har även 12 p-platser för elbilar och laddhybridbilar. En kostnad om 400 kr tillkommer den fasta avgiften för platsen vilket avser elförbrukning. Brf Kaj 33 har även 15 st utomhusplatser på område GA 4 och GA 5. Månadshyran uppgår till 400 kr. Kösystem tillämpas.

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägget ingår i föreningens försäkring.

ÖVRIGT
Föreningen införde under 2010 gemensam el för samtliga lägenheter och lokaler i fastigheten. Debitering av elavgiften sker med en fast och en rörlig del per lägenhet. Den fasta delen debiteras månadsvis (85 kr/mån) och den rörliga delen debiteras på första månaden i varje kvartal med ett kvartals förskjutning.

KONTAKT
E-post: styrelsen@kaj33.se
Hemsida: www.kaj33.se

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2011-10-04
Energiprestanda primärenergital: 158 kWh/kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 626 SEK / mån
Ingår: värme, varmvatten
Obligatoriskt tillägg: Telia Tripple Play (230 kr/mån), fast el-avgift (85 kr/mån). Den faktiska elförbrukningen debiteras första månaden i varje kvartal med ett kvartals förskjutning.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.19 %
Andel av årsavgiften: 1.143 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy