Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 900 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

sön 22 sep 14:00 - 14:30
Bokad visning - vänligen anmäl er via hemsidan

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK
Adress
Stadiongatan 51B, Lorensborg, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
86 kvm
Avgift
4 159 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoverad och välplanerad 4:a högt upp i huset med fantastisk utsikt från balkongen!

Söker ni en lägenhet som det bara är att flytta rakt in i, på ett härligt läge och i en stabil HSB-förening? Då vill jag önska er välkomna hem till denna ljusa och härliga lägenhet som, förutom badrummet som renoverades 2005, helrenoverades 2016! Tack vare lägenhetens genomgående vitpigmenterade ekparkett och de vitmålade väggarna blir det ett härligt flyt mellan lägenhetens alla rum. Lägenheten har även några iögonfallande attribut, så som märkesfondtapeter och unika kakelval. Detta är en lägenhet ni måste se!

Lägenheten är en del av en stor och stabil HSB-förening som har omringat föreningens mark med ett staket vilket gör att obehöriga hålls ute från föreningens område och bidrar till en väldigt trevlig och behaglig miljö inne på innergården. På innergården finns flertalet lekplatser och grillmöjligheter vilket gör att hela familjen kan sitta ute och njuta av finare dagar samtidigt.

Här bor ni naturnära med bland annat Pildammsparken som närmsta granne. Råkar ni dessutom vara fotbollsintresserade så låter namnet på gatan dessutom avslöja den glädjande sanningen, den andra stora grannen är såklart Stadion. Förutom Stadion och Pildammsparken finns bland annat Malmö Centrum, Triangeln och Mobilia inom gångavstånd och både buss 34 och 8 stannar i närheten av lägenheten om man behöver kollektivtrafik. I närområdet finns bland annat ICA- och COOP-butiker, gym, apotek, frisör, blomsterbutik och bibliotek.

Välkomna på visning!

Beskrivning

Hall
Det första ni möts av när ni kommer in genom dörren är en välkomnande hall med gott om avhängningsmöjligheter som leder er in till resten av lägenheten. På golvet vilar en genomgående och vacker vitpigmenterad ekparkett och väggarna är genomgående vitmålade. I hallen finns praktiskt nog en inbyggd klädkammare för ytterligare förvaring. Hallen förlängs med en yta där säljaren har satt in en stor garderob mot ena väggen och den andra väggen kläs i sin helhet av en läcker Fornasetti-tapet.

Sovrum 1
I lägenhetens ena stora sovrum finns det gott om plats för en gedigen dubbelsäng. Här finns även inbyggda garderober för smidig förvaring. Sovrummet ligger i österläge och tack vare detta vaknar man med morgonsolen och samt får in gott om ljus på förmiddagen. Från fönstret i sovrummet ser man både gamla Malmö Stadion och MFF:s juvel, Stadion.

Sovrum 2
Det andra sovrummet som är ungefär lika stort som det första ligger på andra sidan väggen. Här finns inga garderober inbyggda men det går lätt att få in en dubbelsäng även här och sätta in gott om garderober. Även i detta rum får man in massor med ljus tack vare det stora fönstret mot öster.

Badrum
Badrummet renoverades genom föreningen år 2005. Förutom att lägga ett vitt klinkergolv så helkaklade dem också väggarna vitt med en dekorationsbård. I badrummet finns vask med underskåp och stor spegel ovan, handdukstork, WC samt en rymlig duschhörna med glasdörrar.

Kök
Mittemot lägenhetens sovrumsdel ligger den öppna ytan som inrymmer köket, vardagsrummet, gästrummet och ett av lägenhetens finaste attribut, den stora inglasade balkongen. Det första man möts av i denna yta är det unika köket. När man renoverade köket valde man att sätta in en köksö som har gjort köket öppet mot vardagsrummet och den naturliga matplatsen för 8 personer mitt emot köket. Både köksön och stänkskyddet har kaklats med vackra Marrakechinspirerade plattor. I köket finns det gott om förvaring bakom de vita omlackade luckorna (2015) och en av säljarens favoriter i köket är ett högt utdragbart skafferiskåp. Maskinparken i köket består av induktionshäll, ugn, diskmaskin, spisfläkt, kyl och frys.

Gästrum
En yta som är mer praktisk än man kan ana är det rum som har byggts till i anslutning till vardagsrummet. Detta rum går att använda på olika sätt, så som bland annat kontor, barnrum, gästrum eller bibliotek. Tack vare ett stort fönster i västerläge får man i gott om ljus i rummet.

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta är vardagsrummet! Här finns det plats och möbleringsmöjligheter för både livade mingelkvällar och lugnare stunder. Ljuset från balkongen studsar fint mot den genomgående ljusa parketten och skänker gott om dagsljus till lägenheten. Härifrån når man lägenhetens balkong som är inglasad och ligger i ett västerläge. Här kan man sitta länge både på sommar- och vinterkvällar och spana på den färgglada eller stjärnspäckade himlen. En fin detalj är att man kan se Turning Torso resa sig stolt mot himmelen från lägenhetens balkong.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stenmården Stadgar BRF Stenmården Årsredovisning 2018 BRF Stenmården Energideklaration (51B)

Bostadsfakta

Kommun

Knutstorp 4, Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Hyllie.

Storlek

Boarea 86 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

173

Våning / hiss

Våning 7 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1959
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Ventilationsinspektion: 2019-04-24

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Stenmården
Organisationsnummer: 746000-6062
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 173
Antal lägenheter: 235
Antal lokaler: 0

Brf Stenmården är en äkta förening som förvaltar fastigheterna Knutstorp 2-5 och parkeringsfastigheterna Ratten 2-4, vilka innehåller 235 st bostadsrätter och ett underjordsgarage. 4 st av lägenheterna ägs av kommunen. Marken innehas med tomträtt, där det nuvarande avtalet löper ut 2020. Föreningen bildades i samband med att byggnaderna färdigställdes år 1958-1959. På fastigheten finns fem bostadshus med adresserna Vendelsfridsgatan 2 och 4 samt Stadiongatan 49, 51 och 53.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Parkering: I Brf Stenmården finns många parkeringsmöjligheter. Antalet garageplatser som hyrs ut uppgår till totalt 107 stycken (i underjordsgaraget och markplansgaragen). Dessutom finns nio platser för MC i underjordsgaraget. Antalet parkeringsplatser uppgår till 133 stycken (innanför och utanför staketet).

Bilplats utomhus: 100 kr/månaden utanför grindarna och 150 kr/månaden innanför grindarna
Bilplats garage i markplan: 375 kr/månaden
Bilplats i underjordsgarage: 300 kr/månaden
MC-plats i garage: 125 kr/månaden

TV och bredband: Com Hems analogutbud samt paket Digital-TV Small ingår i månadsavgiften.
Bredband via Ownit (fiber), 1000 Mbit/s, ingår i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: Två tvättstugor med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum och en mangel.
Fritidslokal med kokvrå och toalett.

Föreningens ekonomi

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; -Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 163 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).
Som boende i en HSB förvaltad bostadsrättsförening tillkommer även;
-Medlemsandel 500 kr/köpare, andelen betalas vid inträde i HSB och återfås igen vid utträde ur HSB.
-Medlemsavgift 300 kr/adress i familjerelation, betalas per år.

Avgiften har höjts med 2% de senaste åren. Samma höjning, 2%, planeras för de närmsta åren (enligt föreningens senaste årsredovisning).

Föreningens renoveringar

1985 - Nya balkonger till höghusen
1995 - Taken på höghusen byttes
1995-1997 - Byte av fönster
2003-2004 - Tvättstugorna totalrenoverades och nya tvättmaskiner installerades
2005 - Stambyte, badrummen renoverades, nya proppskåp och jordfelsbrytare, balkongerna på låghusen renoverades
2009 - Taket på låghusen byttes, nya stengångar på gården
2015 - Fogning av höghusen
2015 - Nya lekplatser
2016 - Brandskyddskontroller i garage, nya nödutgångsskyltar i tvättstugorna/källare och installation av torkrumsavfuktare.
3/11-16 fastighetsbesiktning utförd.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 116 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-04-24
Energiprestanda primärenergital: 142 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 4 159 SEK / mån
Värme, vatten, analogt och digital-TV Small, bredband (fiber, 1000 Mbit/s) ingår i månadsavgiften. Föreningen har individuell mätning och debitering av el.

Gårdsplats/innergård

Innergård med ett flertal lekplatser samt en landhockeyplan med basketkorgar.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Elektricitet: 300 SEK
Notera av ovanstående siffror är schablonberäknade, dessa kan variera beroende på personlig förbrukning. Föreningen tillämpar gemensam el. Förbrukningen mäts individuellt och debiteras löpande.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.48467 %
Andel av årsavgiften: 0.48467 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Lägenheten har en stor inglasad balkong i västerläge med utsikt mot innergården och utgång från vardagsrummet.

Övriga utrymmen

Ett förråd som ligger på entréplan tillhör lägenheten.

Närområde

Allmänt om området: På vad som tidigare var Lorensborgs gård uppfördes en rad flerbostadshus i samband med Sveriges arrangörsskap av Fotbolls-VM 1958. Området är omringat av grönska, med Stadionparken i öst och Pildammsparken norröver. Barnen kan promenera till Lorensborgsskolan upp till sjätte klass och för förskola finns i utomhusskolan Stock och Sten i Pildammsparken. Michelinrestaurangen Bloom in the Park, erbjuder en av Malmös mest eleganta restaurangmiljöer och serverar det som är färskt och moget för säsongen. Gillar man det mer familjära och avslappnade är det bara att promenera upp till korsningen av Mariedalsvägen och Köpenhamnsvägen för ett besök på JP?s.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy