Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 400 000 SEK

Visningar

sön 25 aug 13:00 - 13:30
Bokad visning - boka tid via hemsidan

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 450 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Birger Jarlsgatan 32B, Limhamn, Limhamn
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
51.5 kvm
Avgift
3 275 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välplanerad 2:a med balkong högt upp i huset på fantastiska Limhamn!

Högt upp i huset tar vi ett kliv in i denna trevliga lägenhet som är belägen på våning 3 av 4, lokaliserad på ett av Limhamns absolut bästa lägen, på en lugn gata, in mot den välskötta innergården och i en mycket stabil förening med god ekonomi. Vi möts av en typisk planlösning för perioden med dess rationella tänk, en enkelhet i utformning och rymlighet. Lägenheten har renoverats löpande genom åren och är såväl estetiskt tilltalande som mycket funktionell. Den bjuder på helkaklat badrum, fräscht kök, fina ytskikt, genomgående planlösning med ett rikligt ljusinsläpp. Den trevliga balkongen ligger helt skyddad in mot den gröna och lummiga gården.
Limhamn är en pittoresk stad i staden med närhet till havet. Här finns småbåtshamn med badplats, caféer, butiker och restauranger precis runt knuten samtidigt som kommunikationerna till centrala Malmö är utmärkta.
Varmt välkomna!

Beskrivning

Hall
På tredje våningen kliver vi in genom entrén och möter en väl tilltagen hall med garderob och avhängning på höger sida. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade.

Kök
Till vänster vi det fina köket med en matplats vid burspråksfönstret. Här har du gott om förvaring- och arbetsyta. Fräsch vit köksinredning och ett stänkskydd i röd mosaik som ger en effektfull brytning. Vitvaruparken består av integrerad induktionshäll, ugn (Electrolux), diskmaskin (Cylinda) och kombinerad kyl/frys (Gorenje) i rostfritt utförande. På golvet ligger parkett och väggarna är målade.

Vardagsrum
Vardagsrummet är rymligt och har plats för både matplats och soffgrupp. På golvet ligger en fin parkett väggarna är vitmålade. Rummet har fönster mot öster och utgång till balkongen i samma väderstreck.

Sovrum
Sovrummet är rymligt och erbjuder gott om plats för dubbelsäng. Här har du dessutom ordentligt med förvaring i inbyggda garderober samt skjutdörrsgarderob. Laminatgolv och målade väggar.

Badrum
Badrummet är helkaklat och stilrent med vita och grå plattor. Inredning med toalett, spegelskåp, handfat med underskåp, handdukstork samt dusch med vikbar glasvägg.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Malmöhus nr 8 Stadgar.pdf BRF Malmöhus nr 8 Årsredovisning 2017.pdf BRF Svalan 8 Energideklaration.pdf Info, Försäljningen.pdf Frågelista Birger Jarlsgatan 32B.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Limhamn.

Storlek

Boarea 51.5 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

58

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1955
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Centralvärme
Elförbrukning: 117 kWh/år.

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen Brf Malmöhus nr 8
Organisationsnummer: 746000-8183
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 58
Antal lägenheter: 143
Antal lokaler: 9

Brf Malmöhus nr 8 som är en äkta förening äger fastigheten Svalan 8 och Blåmesen 15 i Malmö kommun. På fastigheterna finns 6 st hus med 11 portar, 143 st lägenheter och 9 lokaler. Adresserna är Birger Jarlsgatan 32A-B, Västra Bernadottesgatan 23A-C, 25A-B, Västra Kalkbrottsgränd 19A-B och Vasagatan 7A-B, 16A-B.
Byggnaderna är uppförda 1956.

Ekonomi:
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
-Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1163 kr år 2019).
-Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

Planerad avgiftshöjning: 2019-10-01 med 5% (kontrollerad 2019-08-16)

-Gjorda renoveringar:
90- talet, Renovering av fönster.
2014, Avloppsstammar relinade.
2014, Nybyggnation av miljöstation.
2014, Installation av rökdetektorer.
2014, Byte av stamventiler.
2014, Värmeinjustering av lägenheter.
2014, Taggsystem för dörrar.
2015, Byte av garageportar.
2015, Byte av radiatorer i lägenheter.
2016- 2017, Målning i trapphus och källare.
2016- 217, Tvättstugebokningen omgjord till digitaltsystem med taggar.

-Planerade renoveringar:
Hösten/vinter 2019, Renovering av tak samt fasader.
2020, Renovering av el.
2021, Byte av tappvattenstammarna.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har gemensamma tvättstugor som är belägna på källarplan. Det finns även cykelrum i samtliga hus.

Kabel- tv och bredband:
Föreningen är ansluten till kabel- tv via Canal Digital, grundutbudet av tv kanaler ingår i avgiften. Föreningen är ansluten till Ownit och de boende har möjlighet att teckna bredband om 100 Mbps för 115kr/mån eller 500-1000 Mbps för 145kr/mån.

Parkering:
Föreningen har 4 stycken garageplatser, 24 stycken p-platser som kostar ca 240kr/månaden. Kösystem tillämpas.I området råder fri parkering.

Övrigt:
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2018-09-24
Energiprestanda primärenergital: 138 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 3 275 SEK / mån
Ingår i avgiften: Värme, vatten, kabel-tv (grundutbud), bostadsrättstillägg, balkong (inglasning).

Tillträde

enligt överenskommelse

Driftskostnad

448 SEK varav:
Elektricitet: 333 SEK
Övrigt: 115 SEK
Övrigt avser bredband från Ownit (100 Mbit/s)

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.68280 %
Andel av årsavgiften: 0.67625 %

Uteplats

Har balkong

Övrigt

Till lägenheten hör källarförråd

Närområde

Allmänt om området: Limhamnskungen, R.F. Berg, tyckte att fiskarna och cementarbetarna skulle bo i gathus istället för hyreskaserner när stadsplanerna ritades upp i sekelskiften mellan 1800- och 1900-talet. Därför ser Limhamn ut som det gör idag, med sin charmiga bebyggelse från Erikslust och hela vägen ut mot stranden. Den nutida exploateringen av Limhamn säger något om hur populärt det är här. Här byggs det så det knakar. Och vad finns det att inte gilla? Förutom småbåtshamn, strandbad, kallbadhus och fiskrökeri finns det utmärkt matservering på Bistro Stella.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy