Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 395 000 SEK
Adress
Vintervädersgatan 17, Biskopsgården, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
52.9 kvm
Avgift
2 718 SEK / mån
Rum
2 rum

Övrig kontakt

Özgur Celik
Övrig kontakt Özgur Celik

I ett mycket lugn och populärt område i Biskopsgården har ni nu möjlighet att förvärva denna fräscha och charmiga lägenhet. Lägenheten ligger i ett ljust läge i huset och i ett lugnt läge i området. Här bor ni en välskött och gemytlig förening med låg avgift. Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys. Nära skog med motionsspår och naturstigar. Här bor man nära kommunikationer och service. På drygt 10 minuter tar du dig med vagnen till Backaplan. Ytterligare 5 minuter med vagnen befinner du dig i centrala Göteborg och Brunnsparken.

Beskrivning

Lägenheten pryds genomgående av vita väggar, fiskbensparkettgolv i vardagsrum och ljus laminat i övriga utrymmen som genererar en känsla av öppna ytor och att de 52,9 kvadratmeterna känns som fler.

Du välkomnas av en rymlig hall med som erbjuder plats för avlastning. Hallen har en garderob samt städskrubb som ger dig goda möjligheter för förvaring.

Vardagsrummet har stora fönsterpartier som genererar till mycket ljusinsläpp, detta får rummet att kännas stort och öppet. Det finns även väl med plats för tänkbara möbler.

Av lägenheten erbjuds också en Sovrum som rymmer en stor säng samt sovrumsmöbler.

Köket är bra skick och offererar goda ytor för förvaring, dessutom finns det stora arbetsytor. Maskinparken består av kyl/frys (2019), inbyggd ugn (2019) och mikrovågsugn, fläkt och diskmaskin som underlättar vardagen.

Fräscht och helkaklat badrum med ljusa helkaklade väggar och klinker på golvet ger en känsla av modern och trivsam vistelse. Här finns även en tvättmaskin från märket Electrolux som alla alla funktioner.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Vintervädersgatan.pdf stadgar_hsb_soluret.pdf Årsredovisning_soluret_2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Biskopsgården 53:4, Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Lundby.

Storlek

Boarea 52.9 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

40

Våning / hiss

Våning 3 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1955
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Soluret i Göteborg
Organisationsnummer: 757200-9103
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 40
Antal lägenheter: 266
Antal lokaler: 2

Välskött och stabil HSB-förening med fastighetsskötsel genom NBPC.

Föreningens studie- och fritidsverksamhet bedrivs samordnad med övriga föreningar inom området. Flertalet aktiviteter anordnas varje år som t ex pub-kvällar, teaterbesök, föreläsningar, resor och mycket mera.

Parkering: Föreningen disponerar över 184 st parkeringsplatser som kostar 200 kr/månad. 12 st garageplatser som kostar 400 kr/månad. Separat kö.
För att ställa sig i kö för parkering kontaktar man föreningsexpeditionen i samband med inflyttningsdatumet.
I området finns 14st besöksparkeringar

TV och bredband: Ansluten till kabelnätet via Com Hem, analoga basutbudet ingår i avgiften. Bredband via ComHem. Kan även ansluta till Tele2 via fiber.

Gemensamma utrymmen: Det finns källarförråd, cykelförråd, barnvagnsförråd, tvättstuga med torkrum, gästlägenhet och föreningslokal.

Föreningens renoveringar

Gjorda renoveringar:
1987/1988: tilläggsisolerades och renoverades fasad och fönster.
1995/1996: stambyte.
2006/2007: reparerades hissar.
2007/2008: målades balkonger om samt trappräcken bytts ut.
2012/2013: stängdes alla sopnedkast ner och sopstationer installerades.
2013/2014: byte till aptussystem i källarna, ombyggnad av förskola samt markarbeten.
2015: utfördes fasadrenovering och upprättande av ny underhållsplan.
2018: Utförd utbyte av plåtbeklädnad av fönster.

Kommande renoveringar:
El kommer att bytas ut inom 2-3 år, om allt går enligt planering.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 103 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-11-17

TV

Ansluten till kabelnät, leverantör: ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via kabel-tv, leverantör: ComHem. Separat avtal tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Månadsavgift

Avgift: 2 718 SEK / mån
inkl. värme, vatten och kabel-TV (basutbudet)

Gårdsplats/innergård

Gemensam gård: Det finns en stor och härlig grönskande innergård med gemensam grillplats.

Driftskostnad

290 SEK varav:
Försäkring: 90 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.30549 %
Andel av årsavgiften: 0.30549 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 10 000 SEK

Renoveringar

Inga större arbeten planeras.
Nya moluker (sophantering) 2011
Trapphusbelysning 2011
Byte av entrédörrar 2010-2011
Installation av Aptus-system, säkerhetssystem 2010-2011
Nya trappräcken 2007-2008
Balkonger målades om 2007-2008
Stambyte gjordes 1995-1996

Övrigt

Område:
Biskopsgården har drygt 25 000 invånare och en mångfald av kultur och språk utmärker stadsdelen. Här bor du i en citynära stadsdel med goda kommunikationer och gott om naturområden.

Skolor och barnomsorg
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Tre av dessa, Ryaskolan, Svartedalsskolan och Sjumilaskolan är F-9 skolor. De övriga, Landamäreskolan är F-3 och Jättestensskolan, är F-7 skolor. Öppna förskolan samt förskolan Vintervädersgatan ligger alldeles i närheten.

Kommunikation
Goda kommunikationer ner till centrala Göteborg då spårvagnshållplatsen Väderilsgatan ligger endast några minuters promenad från bostaden. Linje 5, 6 och 10 tar dig in till centrum på ca 20 min och till Backaplan ca 10 min. Till busshållplatsen Svartedalsgatan är det ca 700 m till. Buss 31 trafikerar till knutpunkterna Eketrägatan och Hjalmar Brantingsgatan.

Natur och fritid
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek. Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen.

Kultur och nöjen
Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och ca 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling

Affärer och restauranger
Stadsdelens tre större affärstorg är naturliga mötesplatser. Det närmaste torget är Friskväderstorget, där det finns ett varierat utbud av affärer. I närheten ligger Väderbodarna, där finns bl a Orientlivs, bageri, frisör, spelbutik och förskola.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy