Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Ödegårdsgatan 12, Johannelund, Linköping
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
58 kvm
Avgift
2 907 SEK / mån
Rum
2 rum

Toppskick med stor solig balkong

Välkomna till denna stilrena och nyrenoverade lägenhet i toppskick. Bostaden har noggrant renoverats 2017 med stilrena och medvetna färg- och materialval med många spännande ljussättningar. I lägenheten finns även ett "smart hem-system" installerat, vilket innebär att du enkelt och smidigt kan styra ljussättningen via din telefon/surfplatta.

Lägenheten är belägen i attraktiva och lugna Johannelund med ett ypperligt läge med en stor innergård. Här erbjuds ett stort ljusinsläpp med stora fönster åt två håll samt gott om förvaringsmöjligheter med flera garderober. Köket renoverades i sin helhet 2017 med stilren inredning i grått och svart med bänkskiva i sten och trevlig matplats lagom för fyra personer. Generöst vardagsrum med utgång till den stora balkong som vetter mot väster med många soltimmar under eftermiddag- och kvällen. Lägenheten har även ett helkaklat duschrum med egen tvättmaskin gömd i ett skåp med extra förvaring och bänkyta. Föreningen har en stor gemensam innergård för föreningens medlemmar. Här finns flera trädgårdsgrupper och gemensam grillplats för sommarens varma dagar.

Här bor ni i en välskött HSB-förening med stambytta fastigheter och låga månadsavgifter där värme, vatten, tv och bredband ingår i avgiften. Närhet till Johannelunds centrum med allt dess utbud, Stångåns promenadstråk med en trevlig badplats samt med cykelavstånd till såväl City som Universitetet. Busshållplats med bra förbindelser finns på gatan precis utanför.

Här kan Ni bara att flytta in och trivas i en fantastisk lägenhet!

Beskrivning

Bostaden välkomnar med en ljus hall som öppnar upp till denna stilrena och nyrenoverade lägenhet. I hallen finns ekparkett på golv (-17) och vita tapeter med diskret mönster i. Här finns bra förvaring i form av tre inbyggda garderober.

Mycket snyggt och modernt kök med gott om skåpförvaring och bänkytor. Köket renoverades i sin helhet 2017 med släta köksluckor och lådor i grått med svarta läderhandtag, svart bänkskiva i sten med infälld diskho samt med vitt kakel över bänken. Här finns rostfria vitvaror så som kyl/frys, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, induktionshäll samt köksfläkt. Samtliga vitvaror är från 2017 och av märket Cylinda. I köket finns en trevlig matplats lagom för fyra personer samt mycket bra belysning i form av spotlights i taket i två olika storlekar och infälld led-list under överskåpen.

Rymligt och väl tilltaget vardagsrum med ekparkett (-17), vita tapeter med diskret mönster i samt fondvägg med snygg vitmålad träpanel med infälld belysning i (-17). Här finns även generöst fönsterparti med utgång till den härliga balkongen mot den lugna, gröna innergården. Balkongen vetter mot väster och ger många härliga soltimmar. Här finns rillad trall på golvet (-17) samt markis. Vardagsrummet är lättmöblerat och ger plats för så väl större soffgrupp som matsalsgrupp.

Sovrum med ekparkett (-17), vita tapeter med vit fondtapet med diskret mönster i samt skjutdörrsgarderob med inbyggd led-list som ger bra belysning i garderoben. Här i sovrummet finns plats för dubbelsäng samt även extra möblering så som skrivbord eller extra garderober.

Helkaklat duschrum med vitt kakel på vägg och ljusgrått klinker på golv. Här finns fönster, dusch, wc med badrumsskåp över, handfat med spegel över, handdukstork samt platsbyggt skåp med extra förvaring och bänkyta. I skåpet finns tvättmaskin (-15). I taket finns infällda spotlights (-17) samt fast armatur som ger bra belysning.

Elen i lägenheten är uppjordad/bytt 2017.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration brf Tibasten Årsredovisning Brf Tibasten 2017.pdf Stadgar HSB brf Tibasten 2019.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Linköping kommun.

Storlek

Boarea 58 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

96

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1960

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Tibasten
Organisationsnummer: 722000-1122
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 96
Antal lägenheter: 114
Antal lokaler: 0

Söderleden 1-7 samt Ödegårdsgatan 4-12.
Förening har totalt 5 bostadshus:
Fyravåningshus - 4 st.
Trevåningshus - 1 st.
Föreningen består av tot. 114 lägenheter:

1 rok. (29 - 45 kvm) 15 st
2 rok. (46,5 - 71 kvm) 20 st
3 rok. (67 - 77,5 kvm) 73 st
4 rok. (83,5 kvm) 3 st
5 rok. (107 kvm) 3 st

TV och bredband: HSB Brf Tibasten har tecknat ett nytt gruppanslutningsavtal på bredband och telefoni med Bredbandsbolaget. De nya tjänsterna är bredband 250/100 Mbit/s och telefoni.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor som du hittar på Söderleden 5 och Ödegårdsgatan 10. På Ödegårdsgatan 10 finns även en grovtvättstuga där du kan tvätta filtar och mattor.

Förråd finns till varje lägenhet.

Hobbylokal finns i källaren mellan Ödegårdsgatan 8 och 10 ligger ett hobbyrum där man kan bygga och måla sina saker.

Samlingslokal med bastu ligger i källaren på Ödegårdsgatan 4. I samlingslokalen finns ett pingisbord för den som vill spela pingis.

Föreningens ekonomi

Stabil föreningen med god ekonomi. Det finns inga planerade avgiftshöjningar 2019. (2019-04-12).

Föreningens renoveringar

Byte av garageportar, 2019-2020.
Ev. fönsterbyte, fasadrenovering och ventilation.

Tvättstugor är nyligen renoverade.
El 2001
Stambyte 2001
Nya tak 2008/2009.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 135 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2008-06-26

TV

TV via Com Hem, basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet

Bredband via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift: 2 907 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten, tv och bredband.

Driftskostnad

491 SEK varav:
Försäkring: 91 SEK
Elektricitet: 400 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.73891 %
Andel av årsavgiften: 0.73891 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Stor balkong med rillad trall (-17) och markis. Balkongen är belägen i härligt västerläge med många soltimmar under eftermiddagen och kvällen. Balkongen har trevlig utsikt över den lugna och gröna innergården.

Bilplats

- P-plats utan el, ca 250 kr/mån.
- P-plats med el, ca 350 kr/mån.
- Garage, ca 325-400 kr/mån.
Till platserna är det separat kö. I dagsläget är det 4 pers i kö till p-plats och några år kö till garage (2019-04-12).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy