Visningar

sön 26 maj 13:45 - 14:30
Öppen visning - välkommen!
mån 27 maj 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 995 000 SEK / utgångspris
Adress
Skogsövägen 12B, Saltsjöbaden/Moranviken, Saltsjöbaden
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
91 kvm
Avgift
4 437 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Generös tvåa (möjlig trea) med inglasad uteplats och havsnära läge, möjlig båtplats.

Varmt välkommen till denna tvårummare om 91 kvadratmeter i idylliska och mysiga Saltsjöbaden/Moranviken. Här finner du en öppen, ljus och stor hörnlägenhet med generös uteplats, sociala ytor, bra förvaringsmöjligheter och havsutsikt. Därutöver erbjuder bostaden lättmöblerade rum och öppen planlösning.

Lägenheten har ett rymligt och socialt kök med vita väggar och parkettgolv. Här finns ett sovrum samt ett härligt vardagsrum med fönster åt två håll och vacker utsikt. Vidare finner du här ett smakfullt och rymligt badrum med toalett, dusch, badkar, tvättmaskin, torktumlare, dubbelhandfat och handdukstork samt en praktisk gästtoalett. Till höjdpunkterna hör uteplatsen med plats för matbord, stolar och morgonsol.

Moranviken är en välskött och stabil förening med mycket god ekonomi och strukturerade framtidsplaner. Föreningen tillhandahåller bland annat carportplats med motorvärmare, båtplats, gästparkering, en trevlig och välskött innergård och soprum. I månadsavgiften om 4437 kronor ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och parkering.

Beskrivning

Ljuvligt boende med lugnt och marint läge, strålande sjöutsikt över Moranviken och Baggensfjärden från hela bostaden. Vardagsrum och kök integrerat i öppen planlösning, ett separata sovrum, sovalkov/arbetsrum samt badrum och gäst wc. Alla rum i fil mot havet och föreningens lummiga grönska ner mot strandpromenad och bryggor.

ENTRÉ/GÄST-WC
Hall med målad ekparkett och ljusa väggar. Bra utrymme för ytterkläder och skor. Access till gäst-wc med ljust klinker på golv och kaklade väggar.

VARDAGSRUM/KÖK
Vardagsrum och kök i öppen planlösning. Utgång till stort inglasat uterum och trädgård. Generöst ljusinsläpp från stora fönsterparti och skjutdörrsparti i glas. Strålande sjöutsikt.

Köksinredning i vitt från Poggenpohl/Marbodal, kyl/frys, spishäll, separat ugn, integrerad diskmaskin från Electrolux samt fläktkåpa från Gaggenau. Flexibel planlösning med liten köksö eller större matbord. Möjlighet finns att installera braskamin/öppen spis (förberett). Ekparkett och målade väggar.

UTERUM/TRÄDGÅRD
Underbart rum om ca 14 kvm med målat trägolv och storslagen utsikt över Baggensfjärden bort mot Ingarölandet. Uterummet omgärdas av gräsmatta och grönskande buskar såsom doftjasmin, syrén och prydnadsäppelträd.

1-2 SOVRUM
Två rejäla sovrum, båda med plats för dubbelsäng samt övrig möblering, idag platsbyggda garderober och bokhyllor. Ett av rummen har en nedtagen vägg och integreras i vinkel med vardagsrummet. Det finns även stor sovalkov alternativt arbetsrum i anslutning till badrum och klädkammare.

BADRUM
Stilrent, stort och bra badrum med vita kaklade väggar och svart klinker på golv, golvvärme (Renoverat 2011). Dubbelhandfat på kommod i ek, stor infälld spegel, badkar, dusch, arbetsbänk över tvättmaskin och torktumlare, AEG. Torkskåp samt gott om förvaring i väggfasta skåp.

FÖRVARING
Stor och rymlig klädkammare i anslutning till sovrum och badrum, flera väggfasta garderober samt stort förråd i anslutning till carport.

Dokument (pdf)

Planritningar brf_moranviken_stadgar.pdf energideklaration.pdf Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Nacka kommun, Skattesats 31.63%.

Församling

Saltsjöbaden.

Storlek

Boarea 91 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2,5 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

G13

Våning / hiss

Entréplan
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2000
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Moranviken
Organisationsnummer: 769600-2729
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: G13
Antal lägenheter: 36
Antal lokaler: 1
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Föreningens renoveringar

2011 Fasadmålning 2011
2013 Byte av Bergvärmeanläggning
2015 Målning av tak

TV

TV via ComHem som ingår i avgiften

Internet

Bredband via ComHem som ingår i avgiften

Månadsavgift

Avgift: 4 437 SEK / mån
inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband och parkering

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.22000 %
Andel av årsavgiften: 2.22000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Betalas av: Köpare

Uteplats

Inglasad uteplats om ca 14 kvm med underbar utsikt över Moranviken. Ett extra rum sommartid som bjuder in till härlig samvaro.

Bilplats

Det finns carport med motorvärmare till varje lägenhet.

Övriga utrymmen

I Brf Moranviken har varje bostad en carportplats med motorvärmare. Det finns även gästparkering. Det finns ca 80 båtplatser. Det innebär att medlemmarna har goda möjligheter att hyra minst en båtplats.
Senast 1:a november behöver man anmäla till föreningen att man önskar en båtplats (medlem har alltid företräde). Båtplatserna fördelas enligt behov av storlek och priset varierar med storlek och bredd. Priset variera i stort mellan 3500:- och ca 5500 och 6000:-/år.

Övrigt

Moranviken ligger vackert och lugnt belägen med hav och inpå knuten. Föreningen har egna bad och båtbryggor Alldeles i närheten finns även bad vid strand eller klippor, skärgårdskrog, daghem, skolor och lekplatser. Från närbelägna Neglinge station går tåget till Slussen, restid ca 25 min och på ca 15 min gångväg ligger Saltsjöbadens Centrum med ett flertal affärer och service. I närområdet finns även golfklubb, ridanläggning, simhall och idrottsanläggningar.

Kringelgården bageri, Café Handelshuset, pizzeria och jourlivs ligger också nära samt underbar natur med strövområden på närbelägna Skogsö, alternativt längs vattnet bort mot Hotellviken, Grand Hotell, KSSS med seglingsverksamhet, ångbåtsbrygga och Restaurantholmen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy