Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 995 000 SEK / utgångspris
Adress
Smedsbacksgatan 18, 5 tr, Gärdet - Östermalm, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
92 kvm
Avgift
5 420 SEK / mån
Rum
4 rum

Högst upp med öppen spis, fönster åt tre håll, två balkonger och milsvid vy!

Ljus gavellägenhet med fri vy och utsikt över Stockholms inlopp, två balkonger och öppen spis belägen i representativ fastighet anno 1939. Stort och ljuvligt kök, vackert vardagsrum med utgång till stor balkong, tre bra sovrum, rymligt badrum samt separat gäst-wc är några av de kvaliteter denna underbara lägenhet besitter. Välkommen hem!!!!

Beskrivning

Välkommen till denna ljusa, välplanerade och smakfulla hörnlägenhet, om c:a 92 m², högt belägen i representativ fastighet från 1939. Restauranger, butiker, kemtvätt och caféer alldeles runt hörnet. Goda kommunikationer med T-bana (Gärdet) endast ca 100 meter från dörren och ett flertal innerstadsbussar på kort avstånd.

Lägenheten disponeras enligt följande:

- Välkomnande hall med vackert golv i Kolmårdsmarmor och gott plats för ytterkläder. Bred öppning mot vardagsrummet ger karaktär och atmosfär till lägenheten redan när du stiger in.

- Smakfullt och tidlöst kök med matplats för uppemot 10 personer. Oemotståndlig vy över vattnet vid Värtan. Köket är utrustat med moderna vitvaror; induktionshäll, elugn, spisfläkt, diskmaskin, mikro samt kyl och frys. Till detta kommer goda förvaringsutrymmen inte minst tack vare dubbla överskåp och bra arbetsytor. Kort sagt: ett underbart kök som inbjuder till många och långa middagar.

- Vackert vardagsrum med fiskbensparkett och väl tilltagna ljusinsläpp i form av stort fönsterparti och utgång till stor balkong med härlig utsikt över såväl takåsar som vatten. Gott om plats för både soffgrupp som större matsalsgrupp. Vacker och tidstypisk öppen spis som säljaren använder för sköna braskvällar.

- Tre bra sovrum. Sovrum 1 utgör idag lägenhetens master bedroom och här finner ni såväl fin platsbyggd garderobsvägg som plats för dubbelsäng. Access från såväl kök som vardagsrum. Härligt ljusflöde med en fantastisk milsvid utsikt över Värtan och Lidingö från fönster i vinkel. Sovrum 2 har även det plats för dubbelsäng (rummet har tidigare varit ännu större, en funktion som naturligtvis enkelt kan återskapas). Sovrum 3 rymmer även det säng, skrivbord och förvaringsmöbel samt utgång till bostadens andra balkong vars vy vetter mot takåsar och grönska. Fiskbensparkett i samtliga sovrum.

- Separat gäst-wc med klinker på golvet och kakel halvvägs utmed väggarna. (placerad i passagen mellan köket och hallen).

- Stort och ljust kaklat badrum med fönster och klinkergolv. Utrustat med wc, badkar, handfat samt tvättmaskin och torktumlare.

Summa summarum: En ovanligt välplanerad våning som måste upplevas för att till fullo uppskattas. För den som har behov av ett extra rum går köket att dela av och skapa ett mindre rum och mer av ett arbetskök (vardagsrum rymmer utan svårigheter soff- och matsalsgrupp).

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Nya stadgar.pdf Årsredovisning 2018.pdf Frågelista.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.57%.

Församling

Oscar.

Storlek

Boarea 92 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen (via den ekonomiska förvaltaren).

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

53/1403

Våning / hiss

Våning 5 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Övrigt: Föreningen upplåter 18 lägenheter, samtliga med bostadsrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 1987.

Har föreningen beslutat om några avgiftshöjningar?
Styrelsen har beslutat att höja avgiften från halvårsskiftet den 1 juli med 10 procent av nuvarande avgift. Senast avgiften höjdes var 2015.

Det blir inom kort aktuellt med byte av de åttioåriga avloppsledningarna i källaren och så småningom byte av hissen. En underhållsplan för hela fastigheten tas fram.

Föreningen har en egen hemsida: www.brfsmedsbacken15.se

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Smedsbacken 15
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 53/1403
Antal lägenheter: 18
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Energiförbrukning: 225 /per kvm (atemp) och år

TV

ComHem. Gemensamt gruppavtal (kostnad 250 kr/mån) - avser kabelteve (Medium 8), bredband och telefoni.

Månadsavgift

Avgift: 5 420 SEK / mån

Driftskostnad

746 SEK varav:
Försäkring: 296 SEK
Elektricitet: 450 SEK
Uppgifterna är individuella och kan variera över tid och ägande.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 9.45050 %
Andel av årsavgiften: 9.45000 %

Renoveringar

Genomförda arbeten:
2017: Sotning av öppna spisar. Renovering och ommålning av trapphus.
2016: Renovering av trapphus, målning och armatur.
2014: Nya vinds-och källarkontor.
2013: Renovering av fasad, tak och balkonger, ny entréport.
2010: Relining av avloppstammar, reparation tvättstuga
2009: Byte av fjärrvärmecentral

(För än mer information vänligen se årsredovisningen)

Kommande arbeten:
Den enda renovering som planeras är en uppsnyggning av vår tomt med planteringar av blommor och buskar. Det arbetet inleds på vårstädningen den 25 april.

Övriga utrymmen

I huset finns cykel-och barnvagnsrum samt tvättstuga. Finns ett stort vindsförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy