Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
13 500 000 SEK / Utgångspris
Adress
Högalidsgatan 32B, Södermalm, Stockholm
Typ
Andelsrätt
KVM
135 kvm
Avgift
4 868 SEK / mån
Rum
4 rum

Påkostad och exklusiv vindsvåning med magnifik utsikt

Välkommen till denna underbara vindsvåning i vacker sekelskiftesfastighet som är ett boende utöver det vanliga. Detta är ett hem som passar både den som söker sociala ytor och en våning för familjen. Detta tack vare sin luftiga planlösning och atmosfär i kombination med det övre etaget där det finns två sovrum som ger många möjligheter.

Lägenheten genomgick en totalrenovering 2015/16 och här kombineras moderna materialval som vattenburen golvvärme och reglerbar belysning med typiska vindsdetaljer som synliga takbjälkar, änglatrappor, öppen spis, terrass och takfönster på ett stilsäkert sätt. Här bor man med ett av Högalids högsta lägen med fönster i fyra väderstreck. Från fönstren och terrassen har man en fantastisk utsikt över takåsarna och de magiska solnedgångarna om kvällen. De stora fönstren gör att man ser ut över hustaken mot Stockholms innerstad även från lägenhetens inre delar. Står du på terrassen konstaterar du att läget är lite högre än husen runt omkring. Det ger dig dels en insynsskyddad uteplats men även en fantastisk utsikt från Stadshuset över Kungsholmen och bort över Bromma.

Bostaden har genomgående ljusa fina färger, vackra golv och stora fina fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Den moderna öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum, där det är ca 4,5 meter till nock, gör detta till en mycket välkomnande lägenhet med en härlig social planlösning. Kök, matplats och vardagsrum bildar en harmonisk sammanhållen enhet med tydliga funktioner. Det finns även tre bra sovrum, två ytterst smakfulla badrum och en praktisk tvättstuga med förvaring. Detta är sammantaget ett boende för den kräsne som måste upplevas på plats!

Adressen är mycket populär i Hornstull och läget ger närhet till allt vad området har att erbjuda, men ändå med lugn och skyddad känsla. Kvarteren har ett flertal caféer, barer och restauranger. I Hornstulls galleria hittar du ett stort utbud av butiker och trendiga barer. Långholmen som ligger några minuters promenad från lägenheten bjuder på utmärkta löpspår och bad på sommaren. Härliga promenadstråk finns utmed Långholmskanalen, Reimersholme eller varför inte åt andra hållet längs med Årstaviken.

Beskrivning

Beskrivning
Magnifik vindsvåning där arkitekten har lyckats väl med sin ambition att skänka våningen härlig vindskaraktär och samtidigt tillvarata möjligheter till bekvämlighet och funktion.

HALL
Entré via hiss som tar dig hela vägen upp. Invid entrén bakom säkerhetsdörr finns plats för avhängning. Denna del har ljusa väggar som i kontrast med det svarta golvet som är marmor nero marquina blir en stilren kombination.

VARDAGSRUM
Ett par steg in i våningen slås man direkt av milsvid utsikt via vardagsrummets stora fönster i tre väderstreck. Även den härligt öppna planlösningen visar sig omgående från sin bästa sida med vardagsrum, kök, öppen spis och terrass. Här finns gott om plats för samvaro i form av en generös soffdel och stor matsalsdel som på ett naturligt sätt avgränsas genom den pampiga öppna spisen (fungerande). Rummet har gott om detaljer som ger karaktär såsom synliga bjälkar, takfönster, fiskbensparkett, härlig takhöjd och utgång till terrassen genom två dörrar.

TERRASS
Från terrassen som nås via två utgångar har man en storslagen utsikt över hustaken mot Stockholms innerstad. När man går ut på terrassen konstaterar man att läget är lite högre än övriga hus och man får dels en insynsskyddad uteplats men även en fantastisk utsikt från Stadshuset över Kungsholmen och bort över Bromma. Här finns idag ett platsbyggt bord och plats för utemöbler och växter.

KÖK
Påkostat Tibrokök med gott om förvaring bakom ljust grå innanförliggande luckor med synliga stommar som ger ett modernt och stilrent utseende. Köket har även rejäla arbetsytor av marmor (Carrera C kvalité) som även används som stänkskydd ovan vilket ger ett homogent intryck. Blandare i mässing från Tapwell vilket tillsammans med marmorn ger ett klassiskt utseende. Påkostad maskinell utrustning från Siemens (2015) i form av två kombinationsugnar varav den ena är ugn/ånga och den andra är ugn/mikro. Vidare har köket integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin och en extra bred induktionshäll (80 cm) med flexizoner som är snyggt planlimmad vilket ger ett stilrent intryck med raka linjer och enklare rengöring. Ovanför spishällen sitter fläkten från svenska Fjäråskupan som har en egen imkanal ut på taket där motorn sitter. Spishällen sitter i en extra bred bänk med förvaring från båda sidorna. Denna del fungerar som kökets hjärta och förutom bra kontakt med lägenhetens sociala ytor har man en fantastisk utsikt genom fönstren härifrån.

BADRUM
Smakfullt badrum med ljust kaklade väggar och marmor nero marquina hexagon från Bricmate på golvet. Här finns toalett, tvättställ med blandare från danska Vola och utdragbar förvaring under, spegel, duschvägg av glas och takdusch med infällda rör från Tapwell. Infällda spotlights i taket och elektrisk golvvärme.

SOVRUM
Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng och annat mindre möblemang. Även detta rum har ljust målade väggar, synliga bjälkar och vacker fiskbensparkett. Från detta rum nås en mindre balkong varifrån man har ett fritt insynsskyddat läge med utsikt mot Högalidskyrkan. Bra förvaring i garderob.

WALK IN CLOSET/TVÄTTSTUGA
Här finns praktisk förvaring och en arbetsbänk ovan tvättmaskin samt torktumlare från Bosch (2015) .


ÖVRE PLAN

HALL
Hall som förbinder alla rum på det övre planet. Här finns även en arbetsplats under takfönster samt en läshörna varifrån man har kontakt med lägenhetens nedre plan.

SOVRUM 2
Detta rum används idag som sovrum och har ett fint takfönster som ger ett vackert ljusinsläpp. Rummet har plats för säng, arbetsplats och annat mindre möblemang. Ljust målade väggar, synliga takbjälkar och vacker fiskbensparkett.

SOVRUM 3
Detta rum används idag som lekrum och har ett fint takfönster som ger ett vackert ljusinsläpp. Rummet har plats för säng, arbetsplats och annat mindre möblemang. Ljust målade väggar, synliga takbjälkar och heltäckningsmatta på golvet. Under heltäckningsmattan ligger samma fiskbensparkett som i övriga lägenheten.

BADRUM
Påkostat badrum med kvadratslika klinker i Carrera C marmor på väggen som tillsammans med hexagonformade golvklinkers av marmor ger en smakfull kombination. Här finns vägghängd toalett, tvättställ med Vola-blandare och utdragbar förvaring under, spegel och badkar med snygg inbyggd förvaring ovan. Infällda rör och exklusiv blandare samt handdusch i mässing från Danska Vola. Här finns även synliga takbjälkar och elektrisk golvvärme.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Årsredovisning 2017 Energideklaration Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Högalid.

Storlek

Boarea 135 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen och säljaren.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

66

Våning / hiss

Våning 6 av 6.
Hissen går hela vägen upp till våning 6.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1914

Föreningen

Föreningens namn: Bostadsföreningen Muttern nr 12 u p a
Organisationsnummer: 702001-4739
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 66
Antal lägenheter: 58
Antal lokaler: 2

Bostadsrättsföreningen bildades 1920 och består av 58 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler. Stambyte skedde ca 1990 och el-stigar byttes ca 2003. Stammar till vindsvåningarna drogs när vindarna byggdes runt år 2000. Föreningen har beslutat att hissen ska ses över och man kommer måla taket på A och B huset. Dessa renoveringar beräknas inte påverka månadsavgiften till föreningen som betalas kvartalsvis. På föreningens hemsida http://bfmuttern12.se/fastighet finns mer information om föreningen.

Energideklaration

Energiklass: F
Energideklarationsdatum: 2018-10-25
Energiprestanda primärenergital: 152 /kWh per kvm och år

Internet

Föreningen har avtal med Telenor. Bredband (fiber), TV och telefoni är obligatorisk och kostar utöver avgiften 199 kr/månad.

Månadsavgift

Avgift: 4 868 SEK / mån
Värme och vatten ingår i avgiften. Bredband (fiber), TV och telefoni är obligatoriskt och kostar utöver avgiften 199 kr/månad.

Driftskostnad

870 SEK varav:
Försäkring: 320 SEK
Elektricitet: 550 SEK
På det övre etaget finns två element som drivs med hushållsström liksom den elektriska golvvärmen i badrummen.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 4.05950 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Till huset hör en gemensam innergård som totalrenoverades 2014. Här finns bokningsbara grillar, trevliga sociala ytor för utemiddagar, fina gräsmattor och härliga planteringar som är välskötta i föreningen. Här finns även två cykelparkeringar under tak och en cykelstation med pump och vattenslang för lätt rengöring. För de allra minsta finns även sandlåda och diverse cyklar och uteleksaker.

Bilplats

I området gäller sedvanlig boendeparkering för mantalsskrivna och ansökan görs hos Gatu-och Fastighetskontoret (www.stockholm.se/parkering). Här finns även tillgång till Högalidsgaraget lite längre ned på gatan med möjlighet att hyra bilparkering inomhus.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett stort privat källarförråd bakom ståldörr i två nivåer om cirka 15 kvadratmeter. I form av gemensamhetsutrymmen finns tvättstuga, cykelförråd, barnvagnsrum och en föreningslokal som även kan hyras ut som gästrum för övernattning.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy