Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 550 000 SEK
Adress
Borstbindaregatan 5, Kvillebäcken, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
54 kvm
Avgift
3 320 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

SNART får ni möjlighet att förvärva denna moderna 2:a med välplanerad planlösning, optimal för socialt umgänge! Den öppna planlösningen för kök och vardagsrum i kombination med stora fönster som vetter åt söder skapar en önskvärd miljö med hög trivselfaktor. Här erbjuds ett sovrum som är väl tilltaget i storlek och gott om förvaring i form av en hel garderobsvägg. Badrummet bjuder på vardagslyx i form av golvvärme samt tvättavdelning.

I populära och växande Kvillebäcken har ni närheten till allt! På ett stenkasts avstånd finner ni såväl gym, matbutik, bibliotek samt omtyckta restauranger och cafeér. Närheten till spårvagn samt buss gör att du på 6 korta minuter befinner dig i citykärnans hjärta. Goda kommunikationer leder dig enkelt runtom Göteborg.

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 32.85%.

Storlek

Boarea 54 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

L1004

Våning / hiss

Våning 1 av 8.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2017

Föreningen

Föreningens namn: Brf Grangläntan
Organisationsnummer: 769617-7893
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: L1004
Antal lägenheter: 128
Antal lokaler: 1

Brf Grangläntan är en ny förening belägen i Kvillebäcken. Föreningen består av 128 bostadsrätter och en lokal.
Samtliga bostäder har en balkong eller uteplats mot gården.

Huset har ett miljötänk som präglar bostaden både in- och utvändigt. Cedumtaket (cedum = naturmaterial) bidrar till att minska värmestrålning, renar luften från koldioxid och luftföroreningar samt reducerar påfrestningen på dagvattensystemet och sparar energi. Lägenheterna håller en hög prestanda där klimatskalet-väggar, golv, tak och fönster ger en energiförbrukning långt under rådande krav.

Parkering: Under husen i källarplan finns ett garage med 56 parkeringsplatser för bil och två platser för MC/moped. Kostnad för att hyra en bilplats är ca 1 250 kr/mån och MC plats ca 650 kr/mån. I dagsläget finns det ingen ledig garageplats men det är inte heller någon kö och båda MC-platserna är lediga (2019-10-25). Garageplatserna administreras av BoNea. I garaget finns även plats för cyklar och barnvagnar.

TV och bredband: Samtliga lägenheter är anslutna till fibernät, där det ingår ett kraftfullt trådlöst bredband, IP-telefoni och ett grundutbud av TV-kanaler. Hastighet på bredbandet samt TV-kanaler kan utökas hos leverantör.

Gemensamma utrymmen: Till varje lägenhet finns ett källarförråd. I föreningen finns en gemensamhetslokal som kan lånas av medlemmarna. Restavfall, kompost samt tidningar slängs i sopsugen på gården. För övriga sopor finns ett soprum på Borstbindaregatan 2, öppettiderna är alla dagar 06-22..

Föreningens ekonomi

Ekonomisk förvaltning administreras av BoNea.
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. (2019-10-28

Föreningens renoveringar

Eftersom föreningen är nybildad och fastigheterna nya så har det inte utförts några väsentliga underhållsarbeten. Endast löpande underhåll såsom filterbyte i ventilationsaggregat, service och besiktning av hissar, service av garageport och översyn av fjärrvärmecentral har skett.
2019 installerades kameraövervakning i källarna.

Månadsavgift

Avgift: 3 320 SEK / mån
I avgiften ingår värme, TV, bredband & IP-telefoni. Individuell mätning av el samt kall- och varmvattenförbrukning.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.7899 %
Andel av årsavgiften: 0.7899 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare

Bilplats

I föreningen finns garageplatser för medlemmar att hyra för ca 1250kr/mån.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy