Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Barometergatan 19, Biskopsgården, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
74.3 kvm
Avgift
4 058 SEK / mån
Rum
3 rum

Ljus och trevlig trea med stort inglasad balkong inglasad balkong på våning 2/3 i bästa västerläge. Vita ytskikt, parkettgolv och stambytt badrum av föreningen. närhet till kommunikationer, grönområden och bra skolor för barnen.

Beskrivning

Väl inne i hallen möts ni av den underbara hemtrevnad som bostaden utstrålar. Här finns det goda förvaringsmöjligheter i form av två större garderober.

Badrummet är klätt i ljusblått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna med badkar, wc, handfat, spegelskåp med belysning och tvättmaskin.

Stort vardagsrum med generösa ytor och ett stort fönsterparti som bidrar till ett fint ljusinsläpp. Vardagsrummet kan utan problem möbleras med båda soffgrupp och matsalsmöbel. Härifrån nås bostadens stora balkong i direkt söder.

Köket renoverades smakfullt med vackra skåpdörrar i neutral design och färg som smälter bra in med lägenhetens övriga färgsättning.
Här erbjuds goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Här finns det matplats för 4-6 personer vid det stora köksfönstret. Maskinparken består av induktionshäll, inbyggd ugn och mikrovågsugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Återigenom hallen nås det ena sovrummet som är väl tilltaget med plats för större dubbelsäng och tillhörande möbler. Golvet pryds av mörkare laminat och väggarna är vitmålade kombinerad med en snygg mönstrad fondvägg.

Nästa stora sovrum är
rogivande med vita väggar och parkettgolv. Plats för en stor säng med tillhörande sängmöbel. Rummets inredning består av tre garderober.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Barometergatan.pdf stadgar-vintergatan-2018.pdf Årsredovisning Vintergatan 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Lundby.

Storlek

Boarea 74.3 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

197

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1965
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Vintergatan i Göteborg
Organisationsnummer: 757200-9475
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 197
Antal lägenheter: 232
Antal lokaler: 0
Brf Vintergatan är belägen i Länsmansgården på norra delen av Hisingen i Göteborgs kommun. Föreningen är utspridd över fem huskroppar i tre fysiska hus på tre gator, Barometergatan 3-35, Lågtrycksgatan 1-9, Högtrycksgatan 1-7 och 2-10 och består utav 232 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Brf Vintergatan byggdes under år 1965. Föreningen äger fastigheterna Biskopsgården 85:1, 85:2, 86:1, 86:3, 86:4. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt.

Föreningen är medlemmar i Nya Biskopsgårdens värmeförening. Den ansvarar för skötseln av parkeringsplatser som föreningens medlemmar kan hyra, dels utomhus och dels under parkeringsdäck. I mån av plats finns det även MC-platser. Även vår sophantering handhas av Nya Biskopsgårdens värmeförening, som numera förvaltas av Västerstaden.

Parkering: P-plats går att hyra för 92 kr/månad. Separat kö. lediga platser finns i dagsläget.
Garage går att hyra för 138 kr/månad. Separat kö.
Är du intresserad av parkering så kan du ringa 010- 442 21 58

TV och bredband: Com Hem. Grundutbud för tv ingår. Internet tecknas separat

Gemensamma utrymmen: Bastu, barnvagnsrum, cykelrum, föreningslokal, hobbyrum, tvättstugor, övernattningslägenhet.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget.

Föreningens renoveringar

Föreningen kommer troligtvis att på sikt byta ut tvättmaskiner i tvättstugorna.

Tidigare renoveringar:
Fasadrenovering 2015
Fönsterbyte 1984-1985
Takbyte/renovering 1993
Balkongrenovering 1997
Målning/upprustning trapphus 1999
Badrumsrenovering 2004-2005
Byte av el 2004-2005, numera 3- fas
Säkerhetsdörrar 2009
Innergårdar 2010
Fasader 2014-2016

Energideklaration

Energiprestanda: 103 kWh/kvm år.
Datum: 2009-09-25
Status: Utförd

TV

Com Hem badsutbud.

Internet

ComHem. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighets som önskas.

Månadsavgift

Avgift: 4 058 SEK / mån

Driftskostnad

340 SEK varav:
Försäkring: 90 SEK
Elektricitet: 250 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.46129 %
Andel av årsavgiften: 0.46129 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 4 929 SEK

Renoveringar

Föreningen följer den upplagda underhållsplanen som årligen blir uppdaterad och som ligger för underhållsarbeten och investeringar.

Inga större underhållsarbeten är planerade i dagsläget.

Stambyte med badrumsrenovering 2004/2005. Nya säkehetsdörrar 2009. Hösten 2010 påbörjades upprustning av den första av de tre gårdarna. Arbetet är nu är klar med samtliga gårdar.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy