Visningar

sön 24 mar 12:00 - 12:45
Välkomna!
mån 25 mar 17:45 - 18:15
Välkomna!
Pris
8 795 000 SEK / Utgångspris
Adress
Norr Mälarstrand 86, Kungsholmen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
110 kvm
Avgift
4 017 SEK / mån
Rum
3.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Juridiskt person - underbar utsikt mot Riddarfjärden - Uteplats mot innergård - Möjlig 4:a

Underbart boende som presenterar 3,5 rum och kök som enkelt går att göra om till en 4:a för dig som är i behov av ett extra sovrum.

Här finner du en lägenhet utöver det vanliga som förutom utgång till en egen uteplats bjuder på en grönskande utsikt mot Rålambshovsparken och vackra Riddarfjärden. Lägenheten har en genomgående planlösning med stora spröjsade fönsterpartier i två väderstreck samt generösa rum som bjuder på en fantastisk rymd. Den öppna planeringen mellan vardagsrum och kök ger dig sociala ytor att umgås med vänner och familj och du kan utan problem duka upp till middag för 8-10 personer. Invid köket finns en fungerande öppen spis som bidrar med en härlig mysfaktor under vinterhalvåret och intill finns en platsbyggd bokhylla för dina böcker. Via vardagsrummets pardörrar i glas når du föreningens gemensamma innergård med din egen uteplats precis utanför. Här kan du njuta av lugnet och se fram emot trevliga grillkvällar sommartid.

Lägenhetens Master Bedroom möbleras med dubbelsäng och har ett lugnt läge mot innergården. Via sovrummet når du en walk-in-closet som ger dig fantastisk förvaring men som även kan byggas om/användas som ett 3:e sovrum. Via vardagsrummet har det tidigare funnits en dörröppning in till klädkammaren som enkelt kan öppnas upp igen nyttjas som en separat ingång till ditt nya sovrum (se alternativ planlösning). Lägenhetens andra sovrum är stort och fungerar idag som ett kombinerat gästrum och kontor. Rummet har ett högt och fritt läge med direkt utsikt ner mot grönskan med Riddarfjärden i bakgrunden.

Ytterligare en bonus du bjuds på är det lyxiga badrummet som mer kan liknas vid ett spa. Här finns bastu med intilliggande dusch och badkar samt dubbla handfat infällda i en bänkytan av vitbetsad massivt trä. Du finner tvättmaskin och torktumlare för en enklare vardag och intill lägenhetens entré finns även en gästtoalett.

På Norr Mälarstrand 86 bor du på en attraktiv adress i en ytterst välskött fastighet med pampig entré. Utanför porten sträcker sig Kungsholmens vackraste promenadstråk som tar dig 1 mil runt Kungsholmen längs med vattnet. Rakt över gatan ligger grönskande Rålambshovsparken med Boulebar (under renovering), volleybollnät samt välbesökta Smedsuddsbadet. I närområdet finns även Eriks Bazar, Kungsholmens Tapas, Mamadou och mångas favorit frukostställe, Petit France.
I motsatt riktning och med cirka 5 minuters promenad når du mycket bra kommunikationer invid Fridhemsplan med flertalet bussar samt tunnelbanans blå- och gröna linje. Här passerar även flygbussar till Bromma samt Arlanda förbi. Vid Fridhemsplan finns all tänkbar service, Åhléns, matbutiker samt ett rikt utbud av restauranger och caféer.

Beskrivning

HALL
Direkt i entrén slås du av lägenhetens underbara rymd. Den inre hallen öppnar upp mot vardagsrum och kök där en vacker öppen spis delvis skärmar av mot sällskapsytan. Här får du ett ?bonusrum? med platsbyggda hyllplan för dina böcker och utrymme att möblera med din favoritfåtölj framför en stämningsfull brasa.
Till höger om entrén finns en platsbyggd garderob med diskreta skjutdörrar som ger plats för ytterkläder och skor. Till vänster hittar du lägenhetens gästtoalett. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger vitbetsad ekparkett vilket är genomgående i hela lägenheten.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet bjuder på luftiga kvadratmeter och har en social och öppen planlösning mot lägenhetens kök. Här finner du generösa ytor att umgås med vänner och familj och har gott om plats för sällskapsdel och övrig möblering. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från pardörrar i glas som öppnar upp och tar dig ut till föreningens lugna innergård. Utanför har du en egen uteplats och kan enkelt ta del av föreningens gemensamma ytor med utemöbler och grill.
I vardagsrummet finns en platsbyggd hyllnisch som enkelt kan bort och återställas som dörrpost. Den nu stängda dörröppningen tar dig in till nuvarande klädkammare ifall du vill öppna upp och är i behov av ett 3e sovrum.

KÖK
Det stora köket har en öppen planlösning mot vardagsrummet och ger dig möjlighet att umgås när middagen förbereds. Du finner mycket bra förvaring i vita över- och underskåp och ovanför arbetsytan i beige-grå nyanserad laminat sitter en kopparnyanserad kakelmosaik. Köket har ett stort fönster för ljusinsläpp och ovanför diskhon finns ett mindre fönster med djup fönsterbänk som blir den perfekta platsen för din kryddodling. Vitvarorna består av kyl/frys samt diskmaskin dolda bakom skåpfront, spishäll infälld i bänkskivan, fläkt samt ugn och micro i högskåp. I taket sitter infällda spotlights.
I köket dukar du utan problem upp med middag för 8-10 personer och kan även ta del av en värmande brasa från den intilliggande öppna spisen.

SOVRUM 1
Lägenhetens Master Bedroom har ett stort fönster mot föreningens lugna innergård och ger plats för dubbelsäng och övrig möblering. Via sovrummet når du även en stor walk-in-closet som ger dig fantastisk förvaring med hyllplan och hängare för kläder och skor. Inne i klädkammaren finns även en inbyggd garderob.
För dig som är i behov av ett extra sovrum kan klädkammaren enkelt göras om till ett 3:e sovrum. Mellan vardagsrum och klädkammare finns redan en dörrpost som idag är igensatt och fungerar som en bokhylla. Denna kan enkelt tas upp för att få en egen ingång till ett separat sovrum.

SOVRUM 2
Rymliga sovrum 2 har en underbar och fri utsikt över grönskande Rålambshovsparken och glittrande Riddarfjärden. Rummet har ett högt läge utan direkt insyn och ger dig gott om utrymme för möblering och extra garderober. Idag fungerar sovrummet som ett kombinerat gästrum och kontor.

BADRUM
Lägenhetens lyxiga badrum är något utöver det vanliga till såväl yta som till utförande. Här presenteras ett mindre spa utrustat med såväl en takdusch som döljer sig bakom en glasbetongvägg som ett fristående badkar intill. Inne i duschutrymmet och under badkaret sitter kakel- och klinkermosaik i aquanyans. Längs inne i badrummet finns en bastu som döljer sig bakom en glasdörr och handdukstork sitter på väggen intill. Invid den vägghängda toalettstolen löper en lång vitbetsad träbänk med stor spegel ovanför. Här finns två infällda handfat och i taket sitter infällda spotlights. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin och torktumlare för en enklare vardag. Badrummet är inrett med kakel och klinker (golvvärme) i mörkgrå nyans.

GÄSTTOALETT
Gästtoaletten ligger belägen i entrén och är utrustad med toalett och handfat. Här finns en hyllnisch för avställning med kakelmosaik i kopparnyans. Matchande kakel sitter även ovanför handfatet. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger mörkgrå klinker.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Brf Mälarvik.pdf Årsredovisning 2017 Brf Mälarvik.pdf Energideklaration Brf Mälarvik.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.58%.

Församling

Västermalm.

Storlek

Boarea 110 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3,5 rum, varav 2-3 sovrum.

Lägenhetsnummer

5

Våning / hiss

Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1927
Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Föreningen

Föreningens namn: Bostadsrättsföreningen Mälarvik
Organisationsnummer: 702001-4960
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 5
Antal lägenheter: 49
Antal lokaler: 3
ALLMÄNT
Bostadsföreningen Mälarvik upa bildades 1927 (bostadsförening) och omregistrerades 2013 till bostadsrättsföreningen Brf Mälarvik. Föreningen upplåter idag 49 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt i en vacker fastighet anno 1927. Här flyttar du in i en ytterst välskött fastighet med ett underbart läge invid Norr Mälarstrand och grönskande Rålambshovsparken med vackra Riddarfjärden. Brf Mälarvik är en äkta förening som äger marken och huserar på adresserna Norr Mälarstrand 86 och Karlsviksgatan 1.

RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2010-2039. Följande stora renoveringar har gjorts:
2018 - Reparerat mur mot grannfastigheten
2016/2017 - Nytt låssystem
2016 - Installation av fibernät för bredband
2015 - Hissrenovering
2014 - Fasad mot Karlsviksgatan renoverades och balkongräcken målades om
2012 - Balkonger byggdes
2011 - Säkerhetsdörrar, ventilationskartering, värmeslingor i stuprör
2010 - Fönsterrenovering
2007/2008 - Omläggning av tak
2004/2005 - Nytt låssystem samt kodsystem
2004 - Trapphusrenovering - återställdes till originalfärgsättning, fasadtvätt - gatsida
2003/2004 - Elstambyte
2002 - Renovering av balkonger
1998 - Omputsning fasad
1986 - Rörstambyte

Under året kommer stamspolning ske samt underhållsmålning av fönster mot gatan.

EKONOMI
Föreningen har en mycket god ekonomi med låg belåning. Ingen avgiftshöjning finns planerad.

JURIDISK PERSON
Föreningen kan godkänna juridisk person som köpare och avgör i fall till fall.

TV OCH BREDBAND
Bredband levereras via Ownit och ingår i avgiften. Kabel-TV levereras via ComHem där ett basutbud ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Gemensam tvättstuga ligger belägen på vinden. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
- Föreningen har en fantastisk innergård med blomplanteringar, utemöbler och grill. Som ägare av denna lägenhet har du direkt access ut på innergården via lägenheten med egen uteplats utanför.
- Cykelförvaring finns i källaren
- Gemensamt pentry och toalett finns i källaren.

Gemensamma utrymmen: Det finns tvättstuga och vindsförråd.

Energideklaration

Energiprestanda: 116 kWh/kvm år.
Status: Utförd

Månadsavgift

Avgift: 4 017 SEK / mån

Ekonomi

Andel i föreningen: 2.61000 %
Andel av årsavgiften: 2.57520 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy