Länk kopierad!

Visningar

sön 25 aug 13:00 - 13:30
Bokad visning - Vänligen anmäl intresse till ansvarig mäklare eller via hemsidan

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 190 000 SEK
Adress
Fredriksbergsgatan 13, Slussen, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
73 kvm
Avgift
4 165 SEK / mån
Rum
3.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Anno 1930-tals hus med de rätta attributen samt hiss från markplan!

Nu har ni chansen att förvärva denna underbara 30-talsvåning med tidsenliga attribut, så som bland annat vackra valv, takrosetter och genomgående fiskbensparkett. Här har ni en lägenhet som det bara är att flytta rakt in i och trivas - i en lägenhet, förening och ett område som alla tre är riktigt bra! Detta är en chans ni inte vill missa!

Slussen är ett område som blir mer och mer populärt eftersom det finns goda kommunikationsmöjligheter. I närområdet finns all tänkbar service att önska! Om du pendlar så kommer du älska närheten till Värnhemstorget som är den närmsta knutpunkten för stads- och regionbussar, vilket gör det lätt att ta dig till din destination i Malmö såväl som i resten av Öresundsregionen. Förutom allt som Värnhem har att erbjuda ligger även Entré med allt dess utbud bara ett stenkast bort. Malmö centrum och Centralstationen nås med en kort promenad eller på några minuter med cykel.

Välkomna på visning!

Beskrivning

Hall
Väl innanför dörren välkomnas du av en ljus hall med goda avhängningsmöjligheter. Redan i hallen möts man av två av lägenhetens genomgående attribut, den fina fiskbensparketten som sträcker sig in i nästan hela lägenheten och det vackra valvet.

Sovrum 1
Direkt till höger i hallen kommer vi in till det första sovrummet. Detta är ett lite mindre sovrum som passar perfekt som barnrum/hobbyrum eller som arbetsrum. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och i rummet finns förvaring i form av en garderob. Från rummet kommer man ut till lägenhetens mysiga balkong som vetter in mot den lugna gården och har ett österläge.

Badrum
Mittemot det första sovrummet ligger lägenhetens badrum. Badrummet är helkaklat i vitt och på golvet ligger en mörkgrå plastmatta. Inredningen går i vitt med gott om förvaring med ett spegelskåp, lådor under handfatet samt ett extra skåp. Det finns en duschkabin i badrummet samt en egen tvättmaskin (Whirlpool) och en handdukstork för att öka komforten.

Kök
Köket är ljust och bakom de vita köksluckorna erbjuds gott om förvaringsmöjligheter. Tack vare fönster mot den mysiga innergården skänks gott om naturligt ljus till köket. Här finns plats för matbord för 5-6 personer. Maskinparken i köket består av fläkt (Franke), spis med häll (Gorenje), kyl/frys (Bosch) och diskmaskin (Miele).

Halvan
Mellan köket och vardagsrummet finns det en yta som idag endast används som en passage mellan ytorna. Här sätter bara fantasin gränsen för vad ni kan använda ytan till. Vill ni flytta ut och göra en större matplats här så finns det gott om utrymme för detta. Vill ni istället ha en läs/arbetshörna här är det en utmärkt yta för detta. På golvet fortsätter den vackra fiskbensparketten från hallen som sträcker vidare sig in i resten av lägenheten.

Vardagsrum
Lägenhetens rymliga och ljusa vardagsrum nås genom att passera ännu ett romantiskt valv. Taket pryds av en takrosett och stuckatur och ljuset flödar in tack vare två stora och djupa fönsterpartier. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer idag soffa, fåtölj samt TV-bänk och här finns gott om plats över!

Sovrum 2
Det stora sovrummet är ljust och luftigt. Med sin härliga takhöjd, ljusgråa väggar och två stora fönsters ljusinsläpp skänks ett ordentligt lugn i rummet. Ordentligt med förvaringsmöjligheter finns i sovrummet tack vare en hel kortsida som har gjorts om till en garderob som sväljer det mesta!

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Konduktören 5 Stadgar BRF Konduktören 5 Energideklaration BRF Konduktören 5 Årsredovisning 2018

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun, Skattesats 33.6%.

Församling

Malmö s:t petri.

Storlek

Boarea 73 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3,5 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

1026/26

Våning / hiss

Våning 2 av 5.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1930
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Konduktören 5
Organisationsnummer: 769612-7286
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 1026/26
Antal lägenheter: 39
Antal lokaler: 0

Brf Konduktören 5 är en äkta förening som förvaltar den friköpta fastigheten Nils 16. Föreningens byggnad uppfördes 1930 och föreningen bildades 2005. Det finns totalt 39 lägenheter i föreningens byggnad, varav 4 lägenheter upplåts med hyresrätt och resterande med bostadsrätt. Fastighetens adress är Fredriksbergsgatan 13 och Konduktörsgatan 5.

DELAT ÄGARFÖRHÅLLANDE MELLAN BARN OCH FÖRÄLDER
Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder, prövas från fall till fall.

ÖVRIGT
Föreningen tillåter inga typer av korttidsuthyrningar.

Uppgifterna är hämtade från berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Parkering: Det råder boendeparkering i området, för mer information besök www.malmo.se.

TV och bredband: Kabel-TV från Com Hem, grundutbudet ingår i avgiften.
Fiberbredband från Telenor. Hastighet 100/10 för en kostnad om 149 kr/mån tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 centrifug, 1 torktumlare, 1 torkrum och en mangel. Cykelparkering finns i källaren.

Föreningens ekonomi

Avgiften höjdes senast 2019-01-01 med 2% pga framtida renoveringar. Man antar att avgiften kommer höjas ca 2-3 % under en 2-4 års period.

SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse; Överlåtelseavgift 2,5% av gällande prisbasbelopp, köparen betalar (1 163 kr år 2019). Pantsättningsavgift 1% av gällande prisbasbelopp per pant betalas av pantsättaren (465 kr år 2019).

Föreningens renoveringar

- Utförda renoveringar
1988 Vallen- och avloppsstammar
1988 El
1988 Tak
1988 Fönster
1988 Fasad samt balkonger
2007 Fasad samt gård
2011 Värmeanläggning
2012 Stammarna spolades samt filmades
2016 Torkutrustning och mangel
2016 Hissar
2016 Passagesystem
2016 Byte av expansionskärl
2016 Översyn av radiatorer
2016 Brandskyddsöversikt
2017 Målning av trapphus
2019 Hissrenovering

- Planerade renoveringar
2020 Byte av tvättutrustning
2020 Byte av frånluftsfläkt - tak

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig från 2018 till 2047.

Energideklaration

Energiklass: B
Energiförbrukning: 125 /per kvm (atemp) och år

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband, Fiber. Hastighet: 100/10 Mbit/s. Leverantör: Telenor

Månadsavgift

Avgift: 4 165 SEK / mån
Avgiften inkluderar värme, vatten, grundutbud TV samt bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg på avgiften om 149 kr/mån tillkommer för bredband.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam innergård med utemöbler och två grillar.

Driftskostnad

440 SEK varav:
Försäkring: 140 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 3.03948 %
Andel av årsavgiften: 3.03956 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong om ca 4 m², läge öster.

Bilplats

Boendeparkering finns i området, för mer information besök Malmö kommuns hemsida, www.pmalmo.se. För den som behöver garage så finns det att hyra i närliggande fastigheter.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd på ca. 6kvm.

Närområde

Allmänt om området: Namnet Slussen kommer från den hamnsluss som fanns här fram 1910. Även om funktionen inte finns kvar lever namnet ännu. Området är spännande och kombinerar några av Malmös mest klassiska byggen, SJ-husen med PEAB:s höghus precis intill kanalen. Läget, mittemellan Värnhem och Malmö City, uppmuntrar till mycket näringsliv och här finns en av Malmös mest uppskattade brunchbufféer, Café Ceder, klassiska stammishak som Broderstugan och underhållning i form av Big Bowl och Laserdome. Det blir aldrig tråkigt på Slussen!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy