Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 400 000 SEK / som utgångspris
Adress
Seglaregatan 35, Majorna, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
63.7 kvm
Avgift
4 177 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till denna ljusa och rymliga genomgångsbostad med balkong i soligt västerläge. Egen garageplats ingår i månadsavgiften. Rymligt vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord. Sovrummet rymmer med enkelhet dubbelsäng och tillhörande nattduksbord.

HSB Brf Seglaren är en stabil och mycket omtyckt förening med låg belåning och välskötta fastigheter. Föreningen erbjuder bland annat bastu, gym, övernattningslägenhet och biltvätt för föreningens medlemmar.

I detta område råder ett lugn samtidigt som det finns ett rikt utbud av affärer, caféer och restauranger vid Mariaplan och Chapmans Torg. På gångavstånd nås Klippan där det finns fina promenadstråk längs vattnet. Även Slottsskogens grönska nås med en promenad. Kommunikationer finns i form av buss på berget och spårvagn vid Chapmans Torg, Mariaplan och Jaegerdorffsplatsen.

Beskrivning

HALL
Jackorna hängs smidigt av just innanför dörren och ytterligare förvaring finns i klädkammare.

VARDAGSRUM
Lättmöblerat tack vare sin storlek med plats för soffa, tv och matsalsbord. På golvet ligger ekparkett. Från vardagsrummet når ni den möblerbara balkongen i lugnt gårdsläge.

SOVRUM
Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Förvaring finns i dubbelgarderob.

KÖK
Gott om förvaring i den vita skåpsinredningen. Naturlig plats för matbord invid fönstret. Utrustat med diskmaskin, spis, ugn samt kombinerad kyl och frys.

BADRUM
Badkar, handfat och spegel. Delvis kaklade väggar. Vädringsfönster. Säljarna har valt att avvakta renovering då förening planerar att genomföra ett stambyte.

Välkommen hem.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Stadgar.pdf Årsredovisning.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Göteborgs Carl Johan.

Storlek

Boarea 63.7 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

94

Våning / hiss

Våning 2 av 8.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1974

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Seglaren
Organisationsnummer: 757202-6941
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 94
Antal lägenheter: 415
Antal lokaler: 3
HSB Brf Seglaren består av 415 bostadsrätter och tre lokaler med hyresrätt, vilket bidrar med goda intäkter till föreningen. Lägenheterna omfattar 1:or till 4:or. Föreningen registrerades 1969 och fastigheterna stod färdiga 1974.

Tvättstugor, cykel- och barnvagnsrum, snickarrum (med verktyg och maskiner), gym, pingisrum, dusch, bastu, 2 st övernattningslägenheter, festlokal för ca femtio personer med kök och porslin.

Parkering: Garageplats ingår i månadsavgiften.

TV och bredband: Fiber från Telia.

Föreningens ekonomi

Föreningen är stor lågt belånad med en skuld/m² på 1 643 kr enligt 2017/18 årsredovisning.

Föreningens renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2044.

2018-2019: Relining av alla utgående stammar (de som går i golv). Kommer inte påverka avloppsfunktionen i lägenheterna mer än under korta stunder.
2018: OVK-besiktning.
2017-2018: Utbyte av balkongdörrar.
2017-2018: Reparation av loftgångar.
2017-2018: Besiktning av takbeklädnad, mindre reparationer utförda.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 153 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-11-17

Månadsavgift

Avgift: 4 177 SEK / mån
ink. garage, bredband, värme, vatten & TV.

Driftskostnad

300 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.23914 %
Andel av årsavgiften: 0.23914 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Har balkong

Bilplats

Garageplats ingår i månadsavgiften.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy