Länk kopierad!

Visningar

sön 20 okt 12:00 - 13:00
Välkommen att boka in dig på visning
mån 21 okt 17:30 - 18:00
Välkommen att boka in dig på visning

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 350 000 SEK / Utgångspris
Adress
Stenmurklan 1, Skinnefjäll, Mölnlycke
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
75.3 kvm
Avgift
5 568 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trea med balkong och grönskade utsikt

Nu har du chans att förvärva en trea med fritt grönskande läge i populära och familjeidylliska Skinnefjäll. Lägenheten är väldisponerad. Ett ljust och väl tilltaget vardagsrum med utgång till en härlig balkong. Från balkongen är det vidsträckt utsikt över området. Vidare finns trivsamt kök och två sovrum samt rymligt badrum och praktisk klädkammare. Här bor du bekvämt i en välskött HSB-förening. Gemensam trevlig innergård med grannar som på gården hittar på mycket tillsammans. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Skinnefjäll är lugnt beläget i ett naturskönt område. Livsmedelsaffär, pizzeria och skola finns på ca 5 minuters gångavstånd. Promenadavstånd till Mölnlycke centrum. Buss eller bil tar dig in till Göteborg på cirka 20 minuter. Flertalet badsjöar med omgivande promenad/motionsspår finns att tillgå i närheten.

Beskrivning

Välkommen in i hall med laminatgolv och ljusa tapetserade väggar. Här finns utrymme för avhängning av ytterkläder och skor samt en praktisk spegelgarderob.

Från hallen nås en rymlig klädkammare. Golvet är belagt med ljus plastmatta och väggarna är blåmålade. Här finns gott om utrymme till förvaring på hyllor och klädstång. Längst in står en flyttbar garderob. Flera i föreningen har gjort om klädkammaren och nyttar det som ett extra sovrum i stället.

Trivsamt kök med rymlig matplats vid fönster. Från middagsbordet kan du njuta av en härlig grönskande utsikt över gården. Golvet belagt med ektarkettgolv och väggarna är tapetserade. Köket helrenoverades 2016 och har vita köksskåp med gott om förvaringsutrymme inklusive ett skafferi. Bänkskivan är i eklaminat och ovan bänken sitter ett vitt kakel med inslag av blå dekorplattor. Köket är utrustat med diskmaskin (Bosch EXCLUSIV, 2004), spis med varmluftsugn (Husqvarna, 2006), spisfläkt (2014), inbyggd mikrovågsugn (Cylinda) samt kyl och frys (Bosch, 2004).

Vardagsrummet har både rymd och ljus. Rummet har ett stort fönsterparti, vilket ger ett fint ljusinsläpp. Golvet är belagt med parkett och väggarna är ljust tapetserade. Från rummet är det utgång till generös balkong med härlig grönskande utsikt.

Det första sovrummet är väl tilltaget med plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Golvet är belagt med ljus laminat och väggarna är tapetserade i en mörkgrå tapet förutom en härlig fototapet. Här finns en garderobsenhet med skjutdörrar som kommer att lämnas kvar av säljaren.

Även det andra sovrummet är belagt med ljust laminat och väggarna är vitmålade.

I anslutning till hallen ligger badrum. Badrummet innehåller toalett, tvättställ med tillhörande kommod, spegelskåp, badkar samt tvättmaskin (Bosch Maxx comfort). Väggarna är delvis kaklade i vitt och resterande delar har en gråmålad våtrumstapet. Golvet är belagt med en ljus plastmatta. Ett fönster släpper in dagsljus och frisk luft.


RENOVERINGAR I LÄGENHETEN
2017 - Nytt handfat med tillhörande kommod i badrum
2017 - Utbyte av wc-stol.
2016 - Helrenovering av kök med stommar och köksluckor av märket Vedum, nytt kakel, diskbänk, blandare samt arbetsbänk m.m.
2016 - Inbyggd mikrovågsugn
2014 - Ny fläkt sattes in av bostadsrättsföreningen

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration Stenmurklan 1 .pdf BRF Årsredovisning Skinnefjäll i Härryda 2018.pdf BRF Stadgar Skinnefjäll i Härryda 2019.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Härryda Hönekulla 1:603, Härryda kommun, Skattesats 33.29%.

Församling

Råda.

Storlek

Boarea 75.3 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

21

Våning / hiss

Våning 2 av 3.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1991
Byggnadstyp: flerbostadshus
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El - vattenburen värme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Skinnefjäll
Organisationsnummer: 716444-6630
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 21
Antal lägenheter: 142
Antal lokaler: 3

Föreningen består av 142 lägenheter och två lokaler uthyrda som hyresrätt samt en samlingslokal. Fastigheterna är fördelade på fem gårdar och är belägna i ett naturskönt och lugnt område på Skinnefjäll.

Renoveringar:
Ett löpande underhåll av fastigheterna sker enligt en underhållsplan.

För några år sedan gjordes omfattande satsningar gjorts på energisnål LED-belysning, indragning av fiber till samtliga lägenheter, postboxar till punkthusen och byte av fläktsystem i hela fastigheten.

För de bostadsrätter som har värmepanna sker ett löpande utbyte vid behov, vilket föreningen ansvarar för.

De senaste åren har föreningen bytt ut entrédörrar, renoverat hissar samt renoverat fasaderna.

2019-2020 Takbyte i hela föreningen. I samband med detta är det aktuellt med solcellsinvesteringar och bergvärme.

Trappstädning & trädgårdsskötsel:
Föreningens grönområden och rabatter sköts gemensamt av medlemmarna. Gemensam höst-och vårstädning 2 ggr/år. Föreningen har gemensamt förråd med trädgårdsredskap för utlåning. Det finns två gräsklippare (självgående) och trimmer samt en ängsgräsklippare.

På Taggsvampen, Kantarellen, Trumpetsvampen och Stensoppen sköter de boende trappstädning själva enligt ett schema. På Stenmurklan hyr föreningen in ett städbolag som tar hand om städningen.

Parkering:
I föreningen finns 214 parkeringsplatser. Parkeringsplats med tillhörande eluttag finns att hyra (alla boende har rätt till en p-plats). Kontakta styrelsen vid önskemål om att hyra ytterligare en p-plats (kösystem tillämpas). Avgiften för parkeringsplats är 200 kr/månad. Gästparkering finns på Taggsvampen samt Stensoppen. På parkeringen vid Mandelkremlan finns två tvättbås för biltvätt.

Tvättstuga:
I punkthuset på nedre plan finns tvättstuga. Tvättstugan innehåller två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och mangel samt strykbräda.
En grovtvättmaskin finns på Trumpetsvampen 1.

Sophantering:
Brf Skinnefjäll värnar om miljön genom att källsortera. Det finns uppsamlingskärl för kompost och hushållssopor. Vid soprummet finns även cykelrum. Vid infarten till Skinnefjäll finns även en kommunal källsorteringsstation.

Expeditionen på Taggsvampen 1 är öppen varannan måndag ojämn vecka mellan kl. 19:00 - 20:00. Telefon: 031-338 14 89.

Föreningslokal finns på Taggsvampen 1 och är till för olika aktiviteter. Den går även att hyra för barnkalas och övernattning. Bokning och ut kvittering av nyckel sker på måndagar (ojämn vecka) på expeditionstid 19:00 till 20:00.

TV och bredband: Föreningen har installerat fiber bredband (100/100 Mbit). Kabel-tv och bredband ingår i avgift. Kabel-tv via Sappa. Fiber via Riksnet.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2009-12-16
Energiprestanda primärenergital: 90 /kWh per kvm och år

TV

TV via fiber

Internet

Bredband via fiber

Månadsavgift

Avgift: 5 568 SEK / mån
Inklusive värme, VA, bredband, TV och trappstädning

Tillträde

I början av januari 2020

Gårdsplats/innergård

Fem trevliga innergårdar med lekplatser samt förråd till låghusen.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.60478 %
Andel av årsavgiften: 0.60478 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy