Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Högtrycksgatan 10, Biskopsgården, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
63.7 kvm
Avgift
3 537 SEK / mån
Rum
2 rum

Nu ges tillfälle att förvärva en välplanerad 2:a på Högtrycksgatan. Bostaden har 63,7 välplanerade kvadratmeter spritt över ett bra sovrum, klädkammare, kök, badrum samt stort och rymligt vardagsrum med fiskbensparkett. Bostaden har en tilltalande planlösning med väldisponerade ytor och goda förvaringsutrymmen. Med denna lägenhet har du chansen att skapa ett hem helt efter smak och behov. Bostaden har en inre reparationsfond om ca 9 534 kr för den nya köparen att nyttja.

Stabil HSB-förening med låg avgift. Trivsamt område med promenadavstånd till affärer och annan service. Flera skolor och förskolor finns i området, samt närhet till kommunikation med buss eller spårvagn. Bostaden är belägen i Länsmansgården som är en stadsdel präglat av mångfald och kultur. Stadsdelen har ett rikt föreningsliv med bland annat 50-tal föreningar som är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20 tal idrottsföreningar samt en del pensionärsföreningar. Området har fina motionsanläggningar och naturområden, som till exempel Svarte Mosse.
Här bor du med närhet till spårvagn som på 20 minuter tar dig in till Göteborg City. Det finns även kommunikationsmöjligheter att ta sig till de två stora köpcentrumen Backaplan och Bäckebol centrum med all tänkbar service belägna på Hisingen.


Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

HALL | Hallen fungerar som lägenhetens nav - härifrån når man bostadens samtliga rum. Avhängning direkt till höger och här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i form av en inbyggda garderober.

BADRUM | Helkaklat badrum. På väggarna sitter vita kakelplattor och på golvet ligger klinker i samma gråblåa ton. Här finns duschhörna, wc, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning.

VARDAGSRUM | Stort och trevligt rum som enkelt kan inredas efter behov. Här finns plats för både soffgrupp, tv bänk samt övrigt möblemang. På golvet ligger en fin fiskbensparkett i original. Väggarna är vita. Fönsterparti ramas in fint av fönsterbänk i sten.

SOVRUM | Bostadens sovrum har bra storlek och rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns en stor garderob med skjutdörrar.

KÖK | Direkt in till vänster ligger bostadens kök. Köket är klassiskt inrett med vita skåpluckor och lådor. Vitt kakel ovan vit arbetsbänk. Maskinpark bestående av kombinerad kyl och frys, spis, ugn och fläkt. Vid fönstret kan det skapas en yta för matbord med plats för ca 4 st.

ÖVRIGT | Till lägenheten hör ett förråd i källarplan. Inre reparationsfond om ca 9 534 kr för köparen att nyttja.

Dokument (pdf)

BRF Stadgar Vintergatan 2018.pdf BRF Årsredovisning Vintergatan 2019.pdf BRF Energideklaration.pdf

Länkar

Social Video

Bostadsfakta

Kommun

Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Lundby.

Storlek

Boarea 63.7 kvm. Uppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 3 av 3.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1965
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Övrigt: Ombyggnad 1995

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Vintergatan i Göteborg
Organisationsnummer: 757200-9475
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 232
Antal lokaler: 0

Brf Vintergatan är belägen i Länsmansgården på norra delen av Hisingen i Göteborgs kommun. Föreningen är utspridd över fem huskroppar i tre fysiska hus på tre gator, Barometergatan 3-35, Lågtrycksgatan 1-9, Högtrycksgatan 1-7 och 2-10 och består utav 232 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Brf Vintergatan byggdes under år 1965. Föreningen äger fastigheterna Biskopsgården 85:1, 85:2, 86:1, 86:3, 86:4. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt.

Föreningen är medlemmar i Nya Biskopsgårdens värmeförening. Den ansvarar för skötseln av parkeringsplatser som föreningens medlemmar kan hyra, dels utomhus och dels under parkeringsdäck. I mån av plats finns det även MC-platser. Även vår sophantering handhas av Nya Biskopsgårdens värmeförening, som numera förvaltas av Västerstaden.

Parkering: P-plats går att hyra för 150 kr/månad. Separat kö. Lediga platser finns.
Garage går att hyra för 200 kr/månad. Separat kö.

TV och bredband: Com Hem. Grundutbud för tv ingår. Internet tecknas separat

Gemensamma utrymmen: Bastu, barnvagnsrum, cykelrum, föreningslokal, hobbyrum, tvättstugor, övernattningslägenhet.

Föreningens ekonomi

Inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget.

Föreningens renoveringar

Tidigare renoveringar:
Fasadrenovering 2015
Fönsterbyte 1984-1985
Takbyte/renovering 1993
Balkongrenovering 1997
Målning/upprustning trapphus 1999
Badrumsrenovering 2004-2005
Byte av el 2004-2005, numera 3- fas
Säkerhetsdörrar 2009
Innergårdar 2010
Fasader 2014-2016
Föreningens bastu totalrenoverades hösten 2017.
Lekplatserna är besiktade 2018
Renovering av garage P5 och P8 gjordes 2018
Belysning i trappuppgångarna har bytts ut 2019

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband. Leverantör: Com Hem.

Månadsavgift

Avgift: 3 537 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
I månadsavgiften ingår också fri service vid fel på el, VA, värme o ventilation under förutsättning att det är lägenhetsstandard.

Driftskostnad

290 SEK varav:
Försäkring: 90 SEK
Elektricitet: 200 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.40194 %
Andel av årsavgiften: 0.40194 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Betalas av: Säljare
Reparationsfond: 9 534 SEK

Renoveringar

Föreningen följer den upplagda underhållsplanen som årligen blir uppdaterad och som ligger för underhållsarbeten och investeringar.

Inga större underhållsarbeten är planerade i dagsläget.

1984-85 Fönsterbyte.
1993 Takbyte/renovering.
1997 Balkongrenovering.
1999 Målning/upprustning trapphus.
2004-05 Stambyte/badrumsrenovering.
2004-05 Byte av el.
2009 Säkerhetsdörrar.
2010 Innergårdar.
2014-15 Fasader.

Bilplats

P-plats går att hyra för 150 kr/månad. Separat kö. lediga platser finns i dagsläget.
Garage går att hyra för 200 kr/månad. Separat kö.
Är du intresserad av parkering så kan du ringa 010- 442 21 58

Övriga utrymmen

Det finns cykel-/barnvagnsrum, källarförråd, tvättstuga, bastu, samlingslokal och
övernattningslägenhet.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy