Redo

Visningar

sön 2 jun 14:45 - 15:30
Öppen visning - välkommen!
mån 3 jun 18:30 - 19:00
Öppen visning - välkommen!
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Larsbodavägen 50, Farsta/Farsta strand/Larsboda, Farsta
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
103 kvm
Avgift
5 981 SEK / mån
Rum
4.5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Möjlighet att skapa ett drömboende

Välplanerad lägenhet belägen högst upp i huset i populär förening. Här har du en underbar, stor balkong med milsvid utsikt och riktigt bra planerad lägenhet med bl.a. tre rymliga sovrum, ett stort ljust vardagsrum med utgång till balkongen i trevligt västläge. I övrigt finns helkaklat badrum, gäst-Wc, rymlig hall, kök samt matrum. Kort sagt, ett insynsskyddat boende med fin utsikt och generöst ljusinsläpp. Har finns möjligheten att skapa ett drömboende, visst renoveringsbehov.
Allt i ett plan!
I avgiften ingår, värme, vatten, kabel tv (bas), bredband och ip-telefoni (samtalskostnad tillkommer).

Det centrala läget i Farsta är helt perfekt - Farsta centrum, tunnelbanan samt bussförbindelser finns på bara några minuters promenad från lägenheten. I Farsta centrum finns ett stort utbud av shopping, välsorterade matbutiker, restauranger, all sorts service samt trevlig torghandel året runt.
Kommunikationerna är utmärkta och med tunnelbanans gröna linje tar man sig enkelt och bekvämt till Stockholms Central på dryga 20 min. Farsta omgärdas av de två stora sjöarna Drevviken samt Magelungen som bjuder på härligt friluftsliv samt fina badplatser.

Välkommen hem!

Beskrivning

Övrigt

Huset är byggt 1958. Byggmästare Erland Gustavsson bodde själv i huset under många år. Till varje lägenhet hör ett vinds- eller källarförråd och en matkällare. Det finns lekplatser för barnen både på framsidan och baksidan av huset.
Hela bottenvåningen består av lokaler för olika ändamål. Föreningens största hyresgäst är Farsta Stadsdelsförvaltning som hyr lokaler för daghem och förskola.

OMRÅDET
På andra sidan gatan ligger Farsta Centrum med dess stora utbud av affärer, banker, apotek, systembolag, restauranger, vårdcentral, tandläkare, bibliotek samt kommunikationer med tunnelbana och bussar. Vid Farsta Strand, en station bort nås pendeltåget.
Farsta stadsdelsområde ligger i södra Stockholm. Här finns gott om gröna områden och vackra promenadvägar utmed sjöarna Magelungen och Drevviken. Nära till utomhus bad och Farsta sim- och idrottshall samt Farsta Idrottsplats med ishall och fotbollsplaner. Gångavstånd till förskola och skola. Strax söder om Farsta finns Ågesta friluftsområde med motionsspår, golfbana, ridhus och brukshundsklubb.

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Farsta.

Storlek

Boarea 103 kvm.

Rum

4,5 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

3021-0117

Våning / hiss

Våning 7 av 8.
Våningsplan 7 av 8.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1958
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Kråkskär
Organisationsnummer: 716417-8142
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 3021-0117
Antal lägenheter: 121
Antal lokaler: 20
Brf Kråkskär är en äkta förening bestående av 121 lägenheter varav 5 st upplåts med hyresrätt, samt 5 st lokaler. Föreningen ligger i Farsta centrum på Larsbodavägen 36-50 och bildades år 1982. Fastigheten är uppförd år 1958, och har sedan år 2007 genomgått större renoveringar avseende fasad, fönster, tak och balkonger. I huset finns det totalt 121 lägenheter varav 5 st fortfarande är hyresrätter, vilka ger föreningen ett kapitaltillskott när dom säljs.
Det finns lekplatser för barnen både på framsidan och baksidan av huset. Hela bottenvåningen består av lokaler för olika ändamål. Föreningens största hyresgäst är Farsta Stadsdelsförvaltning som hyr lokaler för daghem och förskola. Det finns cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum, aktivitetslokal med motionsutrustning samt en hobbylokal med arbetsbänkar.Föreningen har även en fritidslokal med bastu samt en gästlägenhet.
Föreningen innehar marken med tomträtt och nuvarande avtal löper t o m 2027.

Parkering: Föreningen har tillgång till 29 parkeringsplatser och 63 garageplatser. Parkeringsplatserna kostar 225 kr/mån och garaget kostar 475 kr/mån, samt platser med el kostar 325 kr/mån. För att ställa sig i kö så vänder man sig till förvaltaren IDS Redovisning.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telenor (basutbudet av kanaler ingår).
Bredband ingår i avgiften. Leverantör: Telenor

Gemensamma utrymmen: Det finns bastu, samlingslokal, tvättstuga, övernattningslägenhet, källarförråd och motionsrum.

Föreningens ekonomi

Avgiften var oförändrad 2017. 2018-01-01 höjdes avgiften med 5%. Föreningen har inte beslutat om några kommande avgiftshöjningar.

Föreningens renoveringar

Finns inga större kommande renoveringar planerade.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2017 - Stamrenovering Klart relining (infodring).
2016 - Trapphus i portarna L 36-42 har målats om. Stamrenovering av bottenplattor och lokaler utfört.
2015 - Samtliga armaturer i trapphusen har bytts ut. Fogning av balkongelementen genomfört.
2014 - Installation av nödbelysning i källare. Brandskyddsinventering, byte av tvättmaskiner samt renovering av socklar. Renovering el, målning och golv i entréer.
2011- Byte av föreningens låssystem.
2010 - Färdigställande av brandväg på husets baksida.
2009 - Omläggning av takbeklädnad.
2007-2010 - Renovering av fasader, fönster och balkonger.
2005 - Byte av värmestammar.
2002 - Färdigställande av festlokal och bastu.
1999 - Målning av samtliga trapphus. Högtrycksspolning av stammar. Injustering av värmesystemet, ombyggnad av hetvattenslingor och frekvent styrda pumpar.
1997 - Träningsrum färdigställt, hissrenovering.
1996 - Tvättstugan fick nya tvättmaskiner.

Månadsavgift

Avgift: 5 981 SEK / mån

Driftskostnad

560 SEK varav:
Försäkring: 215 SEK
Elektricitet: 345 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.00000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare

Uteplats

Balkong, inglasad

Övriga utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, förråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy