Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 095 000 SEK / eller bud
Adress
Dalgatan 16A, Duvedal, Motala
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
93 kvm
Avgift
5 837 SEK / mån
Rum
3 rum

Renoverad trea på första våningen - dubbla badrum och dubbla entréer

På Dalgatan 16A bor Ni bekävmt en halv trappa upp i välskött bostadsrättsförening med lugnt och ostört läge ett stenkast ifrån handel, kommunikationer och annan service.

Planlösningen består av ljust och modernt kök renoverat år 2018 med öppen planlösning mot matplats och vidare mot vardagsrum med balkong. Vidare finns två sovrum och dubbla dusch-/badrum med varsin wc. Det ena duschrummet är även utrustad med tvättmaskin (2019). Lägenheten har en spännande och flexibel planlösning med dubbla entréer där tonåringen kanske kan få en egen ingång? Till lägenheten hör ett stort förråd och två minde förråd i källaren. Parkeringsplats och garage finns att hyra enligt kösystem. Fiber finns indraget. Föreningen skall även utföra byte av fönster, balkongdörrar, entréportar mm under 2019/2020.

Duvedal är ett trivsamt bostadsområde med mestadels villor. Här har Ni närhet till förskola, skola, konditori, mataffär, busshållplats, centralstation samt trevliga promenadstråk vid Göta Kanal och i elljusspåret i Bondebacka. Lekplats finns strax utanför huset.

Välkomna att lämna Er intresseanmälan och kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Beskrivning

ALLMÄNT
Bostaden har från början varit två lägenheter som slagits ihop till en bostad om fyra rum och kök och är därav registrerad som fyra rum och kök i föreninges register. Under år 2018 har planlösningen gjorts om från en fyra till en trea med två sovrum, ett vardagsrum och ett kök med anslutande matplats med öppen planlösning, där det tidigare varit ett tredje sovrum. För er som önskar ett tredje sovrum är det möjligt att återställa. Det finns även två bad-/duscrum med varsin wc och den ena är även utrustad med tvättmaskin. Det finns två entrédörrar till lägenheten. Se nedan beskrivning om respektive rum.

HALL 1
Hall med laminatgolv samt en vitmålad vägg och en tapetserad vägg med vit bröstpanel.

KÖK
Kök från IKEA renoverat år 2018 med vita skåpsluckor, mörk laminatbänkskiva med matchande hyllor ovanför bänkytan samt parkettgolv i mörkare ton, vitt fasat kakel och i övrigt målade väggar. Köket är välutrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, köksfläkt samt inbyggd ugn och microvågsugn. Städskåp och skafferiskåp.

MATPLATS
Matplats i anslutning till kök och vardagsrum. Öppen planlösning vilket bidrar till stora sociala ytor, ljus och rymd. Även här är det parkettgolv i samma kulör (2018) samt vitmålade väggar.

VARDAGSRUM
Väl tilltaget vardagsrum med parkettgolv (2018) och vitmålade väggar Utgång till balkong som vetter mot innergården, läge sydost.

DUSCHRUM/TVÄTT/WC
Duschrum med plastmatta och våtrumstapet som är vitmålade 2019. Här finns dusch, wc, tvättmaskin (2019), handfat med kommod och spegelskåp.

KORRIDOR
Korridor med laminatgolv och vita väggar.

SOVRUM 1
Sovrum med parkettgolv (2018) och vitmålade väggar. Dubbla fönster som vetter mot innergården.

SOVRUM 2
Sovrum 2 med gråa tapetserade väggar och laminatgolv. Detta rum har tidigare varit ett kök då denna lägenhet var uppdelad som två lägenheter.

BADRUM/WC
Badrum/wc med plastmatta och våtrumstapet som är vitmålade. Här finns badkar, wc, handfat och spegelskåp.

HALL 2
Hall med ytterligare entré - perfekt för gästerna eller för tonåringen. Laminatgolv och vita väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration brf Duvedalshus 2018.pdf Dalgatan 16A, Årsredovisning-2018.pdf Dalgatan 16A, Stadgar.pdf Frågelista - bilaga överlåtelseavtal

Bostadsfakta

Kommun

Motala kommun.

Storlek

Boarea 93 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

216169001-0003

Våning / hiss

Våning 1 av 2.
0,5 trappor.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1945
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 2-glas idag, skall bytas mot 3-glas isoler 2019/20
Ventilation: Mekanisk ventilation

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Riksbyggen BRF Duvedalshus
Organisationsnummer: 724000-0286
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 216169001-0003
Antal lägenheter: 31
Antal lokaler: 0

Föreningen bildades år 1946 och äger fastigheten Danserskan 8. På fastigheten finns 3 st byggnader med 31 st lägenheter uppförda år 1945. Fastigheternas adress är Dalgatan 16 A-D och 18 A-B i Motala.

Parkering: Parkeringsplats finns att hyra för 100 kr/mån. Garage finns att hyra för 300 kr/mån. Till såväl parkeringsplats som garage är det separat kö. Möjlighet att parkera på närliggande gator.

TV och bredband: Internet 100/100 Mbit/sek, ip-telefoni samt cirka 25 st TV-kanaler med fiberanslutning via Telia ingår i avgiften via ett obligatoriskt tillägg på 200 kr/mån.

Föreningens ekonomi

Avgiften har höjts under 2019 pga installation fiber och pga fönsterbyte.

Föreningens renoveringar

Utförda renoveringar: Stambyte 1994. Fjärrvärme 2012. Byte av dräneringspump 2014. Garage och p-plats 2015-2017. Fiber 2019. För mer info se Årsredovisning.

Kommande renoveringar: Föreningen skall byta fönster till 3-glas, även balkongdörrarna byts ut. I samband med detta byts även portarna, takavvattningen, skorstenar målas och det blir spaltventiler på fönstren för ventilation. Arbetet påbörjas hösten 2019 och skall vara klart under början av år 2020.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2018-08-24
Energiprestanda primärenergital: 139 /kWh per kvm och år

Månadsavgift

Avgift: 5 837 SEK / mån
I månadsavgiften ingår värme, vatten, förråd. Tv och internet via fiber ingår mot ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.

Tillträde

Tillträde enligt ök

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en gemensam gårdsplats med gräsyta.

Driftskostnad

671 SEK varav:
Försäkring: 86 SEK
Elektricitet: 585 SEK
Ovanstående driftkostnader är nuvarande ägares ungefärliga förbrukning med 4 personer i hushållet. Driftkostnader är individuella och kan variera.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.90503 %
Andel av årsavgiften: 4.75392 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong mot innergården.

Övriga utrymmen

I källaren finns tre st förråd som hör till lägenheten, två mindre och ett större "dubbelförråd". Gemensam tvättstuga finns i källaren på Dalgatan 16C-D.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy