Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
750 000 SEK
Adress
Lönngatan, Lönngården, Malmö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
48.5 kvm
Avgift
3 061 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genomgående och kvadratsmart tvåa i stabil BRF!

Högst upp i huset och in genom säkerhetsdörren når vi denna ljusa och genomgående tvårummare i välskött förening med god ekonomi. Bostaden är välplanerad och med ett stort fönsterparti i vardagsrummet bjuds vi här på ett rikligt ljusinsläpp. Förutom de två klädkammarna finns såväl ett källarförråd som ett vindsförråd som tillhör lägenheten så att inget behöver stå framme. Gemensamma balkonger finns i halvtrapporna.

Här bor man i en välskött förening som ger en låg månadskostnad. Läget är perfekt med nära till centrum och goda kommunikationer. Snart öppnar även Persborg station ett stenkast bort, där kommer kontinentalbanan passera som knyter samman stadens västra och östra delar på ett helt nytt sätt och det kommer gå snabbare än någonsin att åka kollektivt genom stan. Läs mer om kontinentalbanan på www.malmo.se !

Beskrivning

HALL


KÖK


SOVRUM


VARDAGSRUMBADRUM
Kaklade väggar och klinkergolv. Här finns dusch, WC och handfat.

Dokument (pdf)

Energideklaration Lönng 58 (1).pdf ÅR Rosengården.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Malmö kommun.

Storlek

Boarea 48.5 kvm.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Våning / hiss

Våning 4 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1945
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Rosengården
Organisationsnummer: 746000-1576
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Antal lägenheter: 54
Antal lokaler: 2

Brf Rosengården är en äkta bostadsrättsförening som omfattar 54 bostadsrätter och två affärslokaler. Adresserna är Lönngatan 58 och Uddeholmsgatan 23. Adbus AB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Föreningens ekonomi

I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.

Föreningens renoveringar

1. Tappvattenstammar samt blandare i lägenheter byttes ut under 2007.
2. Elen renoverades ca 1999.
3. Samtliga fönster tätades 2009.
4. Energideklaration av fastigheten 2008.
5. Installation av säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter under hösten 2009.
6. Relining stammar 2011
7. Ventilations genomgång 2012
8. Termostat på element i samtliga lägenheter byttes ut 2011.
9. Avtal tecknades för SBA och fastighet/störningsjour 2014.
10. Avtal med lokalvård för trappor/allmänna utrymmen 2014.
12. Funktionskontroll av Ventilationskontroll 2014.
13. Renovering av taket 2016.

TV

Kabel-tv via Comhem. Basutbudet ingår i avgiften

Internet

Fiber via Ownit upp till 100 Mbit samt Kabelnät via Comhem.

Månadsavgift

Avgift: 3 061 SEK / mån
I avgiften ingår värme, vatten kabel-tv och bredband.

Driftskostnad

250 SEK varav:
Försäkring: 100 SEK
Elektricitet: 150 SEK
Observera att beloppet för driftkostnad är uträknat enligt schablon.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.89260 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Närområde

Allmänt om området: Lönngården är ett bostadsområde i stadsdelen Södra Innerstaden, Malmö. Området utmärker sig med sina 20-tals lamellhus, upprättade av Erik Bülow Hübes stadsplan. I klassisk funkisstil uppfördes husen från 1930 och fram till 1950-talet, vilket lade grunden till området. Härifrån kan du ta cykeln västerut längs den generösa cykelvägen till Malmö City på under tio minuter. Vill man ta bussen trafikerar 1:an, 32:an, 35:an eller någon av de gula bussarna lönngatan i skytteltrafik. Strosa söderut till stormarknaden Özens allfrukt eller fortsätt ytterligare några kvarter så är du på köpcentrat Mobilia!

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy