Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Rödabergsgatan 9A, Vasastan - Röda Bergen, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
28 kvm
Avgift
1 694 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Härligt ljus lägenhet med spröjsat fönster. Väldisponerat rum och separat kök.

Charmig, ljus 20-talslägenhet i pittoreska Röda Bergen. Lägenhetens rum har en lättmöblerad planlösning som rymmer allt, soffa, matplats och säng. Köket är välplanerat, nyligen renoverat och har bra arbetsytor. Badrummet är stambytt med dusch och golvvärme. Den mysiga trapphusbalkongen adderar det lilla extra med en grönskande gårdsvy över de öppna innergårdarna. Lägenheten är lugnt belägen i kulturminnesmärkta kvarter. Föreningen förvärvade fastigheterna redan när de byggdes 1925 och håller fastigheterna i gott skick med löpande underhåll i tidsenlig stil. Föreningen har mycket god ekonomi. Belåningen är 3519 kr/kvm boarea. Titta gärna på föreningens hemsida: http://www.verdandi42.se/. Området ligger invid St Eriksplan, Vanadisplan och växande Hagastaden. Nära naturen med lokala små parker och större områden som omgivningen runt Karlbergs Slott och Hagaparken/Brunnsviken. Flera närliggande kommunikationsmedel så som t-bana, bussar, pendeltåg och flygbussar.

Beskrivning

Planlösning enligt följande:
- HALL -
Välkomnande hall med avhängning för ytterkläder och skor. Här utnyttjas takhöjden med hyllplan uppe vid tak för böcker. Innanför dörren har du ett vackert marockanskt klinkergolv, praktiskt och hållbart. Säkerhetsdörr och postfack i entrén. Vita väggar och trägolv.

- RUM -
Härligt rum med vackert trägolv i original, generös takhöjd om 2,80 m och stort spröjsat fönster med vy över de öppna gårdarna utan insyn från grannar. Här ryms det du behöver. Soffa för trivsamt häng och mys, matplats för trevliga middagar och bred säng. I rummet finns en fast garderob men även plats för en garderobsmöbel för ytterligare förvaring. Vita väggar och trägolv.

- KÖK -
Väldisponerad yta med utrymme för att laga mat tillsammans. Kvik-kök med vita släta skåpsluckor, bänkskiva i ek, praktisk rostfri diskbänk och vitt klassiskt kakel med mörk fog. Utrustningen består av en snygg gashäll, varmluftsugn och kolfilterfläkt i rostfri stilren kåpa samt integrerade kyl, frys och diskmaskin. Köket innehåller allt du behöver. Vita väggar och trägolv.

- BADRUM -
Stambytt, helkaklat badrum i blå mosaik och vitt klinkergolv. Inredningen består av dusch, golvvärme, wc, tvättställ och badrumsskåp.

- TRAPPHUSBALKONG -
En underbar liten oas, här sitter du bekvämt i solen och njuter av en fika eller bok. Mellan varje våningsplan finns en balkong för de boende att tillgå.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF energideklaration.pdf BRF verdandi42.stadgar.2014.pdf BRF verdandi42.år.2017.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Verdandi 42, Stockholm kommun, Skattesats 30.55%.

Församling

S:t Matteus.

Storlek

Boarea 28 kvm. Areauppgifter enligt mätning.

Rum

1 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

80

Våning / hiss

Våning 3 av 4.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1925

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Verdandi nr 42
Organisationsnummer: 702002-5099
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 80
Antal lägenheter: 117
Antal lokaler: 2
Föreningen bildades år 1925 och äger och förvaltar sedan dess fastigheterna Stockholm Verdandi 42 och Stockholm Sigyn 30 i Röda bergen i Vasastan. Byggnaderna uppfördes år 1925 efter ritningar av den kände arkitekten Sven Wallander. I byggnaderna finns 117 lägenheter med en sammanlagd bostadsyta om 5.937 m². Alla lägenheter upplåts med bostadsrätt. Två lokaler - en större och en mindre - med en sammanlagd yta om 442 m² upplåts med hyresrätt, den större till Flügger färghandel. Föreningens adresser är: Rödabergsgatan 5, 7, 9A&B, Falugatan 13, 14, 15 & 17. Föreningen är i skattehänseende en "äkta" bostadsrättsförening. Juridisk person medges inte medlemskap. Föreningens hemsida: http://www.verdandi42.se/

I Stockholms stadsmuseums klassificering över kulturhistoriskt värdefull bebyggelse har föreningens byggnader blåklassats. Blått är den högsta klassen och omfattar synnerligen kulturhistoriskt värdefull bebyggelse som motsvarar fordringarna för byggnadsminnen i kulturminneslagen.

Parkering: Boendeparkering i området. Folkbokförd kan söka tillstånd hos Stockholms Stad, www.stockholm.se. Avgiften för periodbetalning är 1100 kr/mån. Avgiften för dygnsbiljett är 75 kronor. En administrativ avgift om 300 kronor tas ut vid nyansökan, områdesbyte eller fordonsbyte.

TV och bredband: Comhem och Telenor (fd Bredbandsbolaget). Basutbudet av TV-kanaler ingår via Comhem, tillval av flera kanaler kan göras av både Comhem och Telenor. Internet, 100 Mbit, via fiber ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: Två tvättstugor med sammanlagt sju tvättmaskiner, tre torktumlare, tre torkskåp, två torkrum och två manglar, finns i källaren på Rödabergsg 5 & 7. Två bokningsbara stationer och tre drop-in maskiner. Två soprum för hushållssopor samt därutöver kärl för kartong- och pappersåtervinning, ligger på Rödabergsg 7 och Falug 14. Återvinningsstation finns vid Solvändan. Två cykelrum, finns i källaren på Falug 14 och Rödabergsg 7.

Föreningens ekonomi

Föreningen gör en överlåtelsebesiktning vid varje försäljning, köparen debiteras 3000kr.

Föreningens renoveringar

Följande renoveringar och underhållsåtgärder har utförts under senare år:
1987-1994 - byte av samtliga rörstammar och samtidig renovering av alla badrum samt renovering av fasader, tak och trapphus,
1995 - byte av samtliga elstammar,
1996 - renovering av samtliga fönster,
2008 - renovering och målning av samtliga fasader samt översyn av tak och utvändig målning av fönster,
2013 - utbyte på föreningens bekostnad av samtliga lägenhetsdörrar mot säkerhetsdörrar samt renovering av alla trapphus och installation av postboxar.
2015 - stamspolning.
2017 - fönsterrenovering, partiell fasadrenovering och OVK.

Energideklaration

Energiprestanda: 161 kWh/kvm år.
Status: Utförd

Månadsavgift

Avgift: 1 694 SEK / mån
ingår: värme, vatten, basutbud kabel-tv och bredband 100Mbit.

Gårdsplats/innergård

I föreningen så finns det två välskötta gårdar - en större och en mindre som är utrustade med trädgårdsmöbler och ett flertal grillar som medlemmarna kan nyttja,

Driftskostnad

558 SEK varav:
Försäkring: 110 SEK
Elektricitet: 228 SEK
Övrigt: 220 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.55968 %
Andel av årsavgiften: 0.56071 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Ett källarförråd tillhör lägenheten, ca 4 kvm.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy