Visningar

sön 24 mar 13:00 - 13:45
Vänligen boka tid för visning!
Pris
1 895 000 SEK / som utgångspris
Adress
Eklanda Skog 15, Eklanda, Mölndal
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
38 kvm
Avgift
1 894 SEK / mån
Rum
2 rum

Något utöver det vanliga!

Varmt välkomna till denna unikt renoverade lägenhet med en känsla som bäst beskrivs som ett lyxigt hotellrum. Lägenheten har renoverats med en minutiös känsla för detaljer och är oerhört påkostad bland annat med ett tyskt kök från Nolte av högsta kvalitet och med maskinpark från Siemens högre segment. I övrigt så finner vi ett parkettgolv som enhetligt flyter genom bostaden, vitmålade väggar, sänkta tak med infälld och genomtänkt spotlightbelysning och alla innerdörrar är specialbeställda i frostat glas. Badrummet är i en klass för sig och bostadens förvaringsmöjligheter räcker gott och väl även för paret.
Bostaden måste upplevas på plats!

Bostaden återfinns i lugna Eklanda som i folkmun kallas för Trädgårdsstaden och är en liten oas mittemellan Änggårdsbergens naturreservat, Toltorpsdalen, Fässberg och Sisjön. I naturreservatet finns härlig natur med möjlighet till bland annat svamp & bärplockning, friluftsliv och utomhusträning i form av strövleder och löpspår.
Inte långt härifrån ligger också Idrottsvägen där man finner ett stort utbud av idrottsanläggningar så som ishall, bandyplan, fotbollsanläggning, simhall med äventyrsbad, gym och friidrottsanläggning. I närheten finns även en ridskola samt en golfbana. Närmaste badplatser är Sisjön samt härliga Stensjön. Med bil tar du dig lätt ut på alla leder såsom E6:an och Söderleden och du når Göteborg centrum inom ca 10 minuter.

Buss går genom området till bland annat Mölndals Centrum eller Frölunda Torg och därifrån tar spårvagnen dig vidare.
I Eklanda finns en liten affär samt en restaurang/pizzeria och på ca 5 minuters promenadväg bort finns affärscentret 421 med ICA-Maxi och flera andra butiker. I närheten finns också Sisjön med dess butiker, Mölndal Centrum samt Frölunda Torg.

Beskrivning

Hall
Innanför den egna entrén så möts vi av en öppen hall med goda förvaringsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob i spegelglas från Elfa med en stabil 25mm tjock garderobsinredning (ett kvartsgrått Wangen-system) från Nolte. Förvaring erbjuds på hyllor, i utdragslådor och på stänger.
Precis innanför entrédörren ligger ett praktiskt klinkergolv som sedan övergår till ett vackert parkettgolv som är enhetligt för bostaden. Infällda spotlights i taket och vitmålade väggar.

Badrum
Genom en rejäl glasdörr i frostat glas når vi badrummet som är helkaklat och ytterst välplanerat, men framför allt så är det riktigt snyggt!
Kakel och klinker går i grått och vitt kombinerat i olika storlekar ihop med en i övrigt kvartsgrå inredning från Nolte. Handfatet av Corian är i ett stycke och har en exklusiv tvättställsblandare från Hansgrohe. Den underliggande kommoden är specialbyggd och spegelskåpet med ledbelysning ovan handfatet likaså. Här finns vardagslyx så som elektrisk handdukstork och elektrisk golvvärme. En häftig detalj är den lysande mattsvarta glasskivan från Lechner som fungerar som en praktisk avlastningsyta. Vi finner dessutom en takdusch med vikbara glasväggar och infällda spotlights i taket. Kort och gott ett badrum med goda förvaringsmöjligheter och alla bekvämligheter du vill ha.

Sovrum
Även sovrummet nås via en glasdörr av frostat glas. Rummet är perfekt avvägt då väggen mot köket har flyttats till förmån för dubbelsängen. Rummet har dessutom platsbyggd, smart förvaring från Nolte. Samma parkettgolv som i övriga lägenheten och vitmålade väggar.

Kök/vardagsrum
Innanför hallen öppnar vardagsrummet och köket upp sig med en öppen och social planlösning och ljusinsläpp från fönster och fransk balkong i söder. Rummet rymmer med enkelhet både soffa och matplats. Tv-bänken ingår i köpet och bakom den döljer sig alla el- och tv-anslutningar. Höjdpunkten här inne är dock det påkostade köket från tyska Nolte küchen. Köket är exklusivt och går i arktiskt vitt med en mycket tålig bänkskiva Dekton-Vega från Consentino. Strunta i grytunderläggen och ställ kastrullen rakt på bänkskivan. Väggen skyddas av glasskiva med fotografi och arbetsbelysning erbjuds från infällda spotlights i taket samt led-pads infällda i överskåpen för extra mycket ljus. Skåpinredningen går i kvartsgrått och lådinredningen av aluminium likaså. Den påkostade köksblandaren från Quooker erbjuder kallt, varmt och hett vatten.
Den maskinella utrustningen är från Siemens högre segment och innefattar: Kombinerad ugn/mikrovågsugn, induktionshäll med variabla kokzoner, inbyggd kyl/frys, inbyggd diskmaskin, spisfläkt.

Välkommen att hänföras!


Bostaden är registrerad som 1rok hos bostadsrättsföreningen.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Årsredovisning 2017.pdf Stadgar.pdf

Länkar

Föreningens hemsida

Bostadsfakta

Kommun

MANDOLINEN 1, Mölndal kommun, Skattesats 32.79%.

Församling

Fässberg.

Storlek

Boarea 38 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

00018

Våning / hiss

Våning 2 av 2.
Egen ingång som nås via loftgång
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1994
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Ventilation: Mekanisk frånluft
Ventilationsinspektion: 2009-07-24

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: Brf Mandolinen 1
Organisationsnummer: 769611-1363
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 00018
Antal lägenheter: 56
Antal lokaler: 0
Brf Mandolinen 1 bildades 2004 och är belägen på Eklanda Skog 1 - 111 i Mölndal. Föreningens fastigheter förvärvades 2007 och består av 13 flerbostadshus om 2 våningar med 56 lägenheter varav 53st bostadsrätter och 3st hyresrätter. Fastigheterna bebyggdes 1994 och var då hyresrätter.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2027. För ytterligare information se årsredovisningen.
Det som ligger härnäst är plåtarbeten och ommålning av några dörrar på förrådshusen samt att man ska uppdatera lusthusen. Vissa ventilationstrummor skall även bytas.

Genomförda renoveringar:
2018: Föreningen har bytt alla utelampor på fastigheten.
För ytterligare information se årsredovisningen.

Ekonomi:
Det finns inga planer på att justera månadsavgifterna. De har legat still under många år.

Gemensamma utrymmen:
Soprum, cykelrum, lekplats och lusthus.

Parkering/garage:
Ingen kö i dagsläge.
En p-plats kostar i dag 200kr/mån
En P-plats med motorvärmare 275kr/mån.

Kabel-TV / bredband:
Det ingår ett grundutbud av tv-kanaler via ComHem.
Internet tecknas separat av varje bostadshavare. Leverantör ComHem.

Försäkring:
Fullvärdesförsäkring för föreningen finns via Trygg-Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Förvaltare:
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen har tecknat nytt avtal med Bredablick Förvaltning. Leverantör byts vid årsskiftet.
Den tekniska förvaltningen sköts redan idag av Bredablick Förvaltning.

Ovanstående information grundas på information från styrelsen, årsredovisningen och hemsidan: https://varbrf.sbc.se/mandolinen1.

Energideklaration

Energiprestanda: 150 kWh/kvm år.
Datum: 2009-07-24
Status: Utförd

Månadsavgift

Avgift: 1 894 SEK / mån
Månadsavgiften inkluderar: Värme, vatten, kabel-tv

Driftskostnad

359 SEK varav:
Försäkring: 74 SEK
Elektricitet: 285 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.97404 %
Andel av årsavgiften: 1.05435 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Köpare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övriga utrymmen

Till bostaden hör ett förråd om ca 4m²

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy