Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Bygatan 31, Huvudsta, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
47.5 kvm
Avgift
2 352 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

En alldeles egen plats i solen!

Välkommen till denna mysiga och fina lägenhet med lyxigt stor uteplats! Här bor du i en väldisponerad lägenhet med ett rymligt kök och ett rum som delats av med en halvvägg för att göra en alkov för sängen.

Välkommen till Huvudsta! Här bor du i en naturnära omgivning med många och långa promenadstråk längs både vatten och på öppna fält. I området har du på bekvämt gångavstånd flera anläggningar för rekreation, motion och bad med populära Huvudstabadet intill anrika Huvudsta gård och Huvudsta Ridskola. Längs med Ulvsundasjön, med sina badbryggor, finns många fina grönområden bevarade och för den som vill gå en längre promenad kan du gå längs Karlbergskanalen, förbi Pampas Marina och Karlbergs slott, hela vägen in till Stockholms stadshus. Det stora Huvudstafältet är ett populärt grönområde för hundägare och barnfamiljer. På fältet finns stora gräsplaner för bollspel och picknick, lekpark samt en liten skridskobana vintertid. Fortsätter du mot Solna Centrum når du Skytteholmsfältet med sina stora öppna ytor, grönområden och Skytteholms IP. För dig som vill åka kommunalt finns både två tunnelbanestationer (Huvudsta C och Västra Skogen) och bussar (113 och 196). Tunnelbanan tar dig till Stockholm City på ca 10 minuter och Sundbyberg (med pendeltågsstation) på ca 5 minuter. Du bor med cykelavstånd till såväl Solna C och Sundbyberg C samt hela vägen in till Stockholm. Huvudsta Centrum är mittpunkten, med flertalet affärer, tunnelbanestation, restauranger och caféer.

Beskrivning

Välkommen in! Lägenheten disponeras enligt följande:

Inbjudande hall med ett praktiskt klinkergolv och vita målade väggar. Här finns gott om förvaringsmöjligheter med två garderober direkt till höger samt en stor skjutdörrsgarderob lite längre in i hallen.

Vardagsrummet är rymligt och har gott om plats för soffa och tv-möbler. En halvvägg delar av rummet och skapar en alkov för sängen. Från vardagsrummet nås även den stora uteplatsen. Uteplatsen har både stenplattor och gräsmatta. Det är gott om plats för trädgårdsmöbler och det finns möjlighet att avnjuta en lunch eller middag i större sällskap.

Köket är rymligt och har matplats för ca 4-6 personer. Skåpluckor i björk och svart kakel ovanför arbetsytorna. I köket finns kyl och frys i rostfritt, microvågsugn, spis och diskmaskin.

Badrummet har helkaklade väggar i vitt med en gul bård samt ett klinkergolv i gula och gråa nyanser. Golvvärme. I badrummet finns även handfat med kommod, handdukstork, badkar och wc.

Sammanfattningsvis är detta en mycket väldisponerad och fin lägenhet med ett alldeles utmärkt läge i område.t

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Trivselregler (2018-03-22).pdf BRF Årsredovisning 2018 BRF Stadgar (2018-04-24) BRF Energideklaration (2019-06-15).pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 30.12%.

Församling

Solna.

Storlek

Boarea 47.5 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

3101

Våning / hiss

bv
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1968

Föreningen

Föreningens namn: Bygatan
Organisationsnummer: 716419-5328
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 3101
Antal lägenheter: 375
Antal lokaler: 3

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser eller garage, men i anslutning till föreningen finns parkeringsplatser för boendeparkering och garage tillhörande Solna kommun och Wåhlins fastigheter.
Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad. Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/.

TV och bredband: TV: Leverantör: ComHem.
Bredband: Leverantör: Ownit (bredband ingår i månadsavgiften)

Föreningens ekonomi

Förening har ej beslutat om någon avgiftsförändring per 2019-07-03. Däremot siktar föreningen på att årligen göra en liten justering uppåt för att följa deras generella kostnadsökningar.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningens renoveringar

Inget större underhåll är planerat, men styrelsen arbetar löpande med en långsiktig plan för löpande underhåll av fastigheter och gårdar.
Planering och upphandling för renovering av befintliga hyresrätter. OVK kommer att genomföras under augusti 2019.
**********
2019 Energideklaration
2013 OVK-besiktning
2011 Byte av fönster
2006 Målning av trapphus,Ombyggnad av tvättstugor
2006-2007 Upprustning gårdar, Kramling och omfogning av fasader, Nya sophus/återvinningsstationer
2005-2006 Stambyte/relining av kök och badrum, Tillbyggnad av 82 lägenheter på de gamla taken, Nya hissar installerade

Månadsavgift

Avgift: 2 352 SEK / mån
Elavgift på 52 kr tillkommer.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.16523 %
Andel av årsavgiften: 0.16603 %
Pantsättningsavgift: 698 SEK
Överlåtelseavgift: 1628 SEK
Betalas av: Säljare

Renoveringar

Inget större underhåll är planerat, men styrelsen arbetar löpande med en långsiktig plan för löpande underhåll av fastigheter och gårdar.
**********
2013 OVK-besiktning
2011 Byte av fönster
2006 Målning av trapphus,Ombyggnad av tvättstugor
2006-2007 Upprustning gårdar, Kramling och omfogning av fasader, Nya sophus/återvinningsstationer
2005-2006 Stambyte/relining av kök och badrum, Tillbyggnad av 82 lägenheter på de gamla taken, Nya hissar installerade

Bilplats

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men Solna stad har både en större parkeringsplats för boendeparkering samt parkeringsgarage i nära anslutning till föreningen. Kontakta Solna stad för boendeparkeringstillstånd eller hyra av garageplats.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy