Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Gamla Huddingevägen 420A, Örby - Älvsjö, Älvsjö
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
61 kvm
Avgift
4 033 SEK / mån
Rum
2.5 rum

Totalrenoverat - solig balkong - modernt kök - stort ljusinsläpp

Mycket trivsam och totalrenoverad lägenhet (2017) i populära Örby. Väldigt gott skick, öppen planlösning med gott om ljusinsläpp. Balkong i sydost med plats för ca 2-4 personer. Nytt, ljust och modernt kök från med nya vitvaror (2017) och bra förvaring. Snyggt och nyrenoverat badrum med massagedusch, handdukstork, badrumsskåp och golvvärme. Här får du en modern bostad med alla renoveringar gjorda, bara att flytta in.

Välkommen hem!

Beskrivning

Lägenheten har genomgående ekparkettgolv förutom i hallen och badrummet.

Hall
Välkomnande hall med klinkergolv, två inbyggda garderober med skjutdörr och gott om plats för avhängning av kläder och skor. Vitmålade väggar.

Kök
Modernt och nyrenoverat kök från IKEA med vita skåpluckor, kakel ovan bänkskiva, spotlights i taket och flertalet uttag för köksutrustning. Matplats för 6 - 8 personer.

Vitvaror (2017) som snyggt är integrerade i köket:
- Diskmaskin
- Spisfläkt (centralventilation)
- Induktionshäll
- Inbyggnadsugn
- Kyl- och frys (Bosch)

Vardagsrum
Socialt planerad och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Gott om plats för socialt häng och trevliga middagar. Spotlights i taket och vita/ljusa väggar. Här får du in TV, TV-bänk och soffgrupp.

Badrum
Fräscht och nyligen renoverat badrum med massagedusch, vitt kakel, handdukstork, vädringsfönster, golvvärme, WC, badrumsskåp, kommod och dusch samt duschvägg av glas.

Sovrum
Stort sovrum med plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler. Rymlig inbyggd skjutdörrsgarderob. Vita, ljusa väggar.

Hobby-/kontor-/sovrumsdel
Bostaden har tidigare varit en 2:a men gjorts om till en trea och brukas idag med detta som tredje rum. Här kan fantasin flöda. Behöver ni ett litet sovrum till den yngre eller ett utrymme att jobba hemifrån på? Här har ni det!

Övrigt

HISTORIA: Näst Årsta är Örby förmodligen den äldsta boplatsen i söderort. "Ör" är ett gammalt ord för sandstrand eller smågrus i allmänhet. Några små byar har identifierats tätt intill varandra vid dåtida Brännkyrkasjöns strand i början av 1300-talet. Villabebyggelsen i Örby utgör därmed en av Stockholms äldsta villastäder och började byggas ut i slutet av 1800-talet när mark från Örby slott såldes till markexploatörerna Fritz P Dalheimer och J E Lignell. Köparna var främst arbetare och lägre tjänstemän, där exempel på yrken hos de första nybyggarna år 1898 var ångfartygsmaskinist, ölutkörare, telegrafist, smed samt måleriarbetare. Ursprungligen avstyckades 1187 st tomter på mellan 1 500 och 4 000 m² som såldes för priser mellan 453 och 2 279 kr. Vid denna tid hörde dock även en del av Stureby fram till Sågverksgatan till Örby, vilken överfördes till Stureby i samband med tillkomsten av Örbyleden.

OMRÅDE: Örby är en pärla med småstadskänsla lite avsides från Älvsjö med pendeltåg och Högdalen med tunnelbana. Det tillhör en av stadsdelarna i Älvsjös stadsdelsområde och är känt som ett lugnt samt trevligt bostadsområde där närheten till Stockholms centrum kombineras med naturen och trevliga promenadvägar. I Örby finns flera parker och grönområden, det största av dessa utgörs av Örbystråket, ett kilometerlångt parkstråk genom bebyggelsen. Ytterligare parker finns vid kvarteren Fickuret och Hastighetsmätaren, samt Turingeparken och Aspöparken. Vid Magelungsvägen finns ett större fältområde med bland annat promenadväg, lekplats och hundrastgård. I närheten av Örby finns även sjön Magelungen, som förutom bad sommartid erbjuder goda möjligheter till skridskoåkning på vintern. Förskola finns i samma kvarter, den populära Örby skola ligger intill. Vid skolan finns ett litet centrum med mataffär, bibliotek, ett par butiker och restauranger. I Örby finns även Aspöparken som är trevlig med lekplats. Tio minuters promenad till Älvsjö pendeltågstation. På gatan utanför går bussarna 161, 163 och 165 och några minuters promenad till bussen 144 som tar dig till bla Gullmarsplan, Älvsjö, Högdalen, Bandhagen, Svedmyra och Liljeholmen. Det finns tre kommunala förskolor i Örby. Ripsavägen 44 och 33 , telefonnummer : 08-508 202 04 Vingåkersvägen 22-26, telefonnummer: 08- 508 490 41 Närmaste grundskola F-6, är Örbyskolan, telefonnummer: 08-508 45 820 Sjöängsskolan F-9, telefonnummer 08-508 21 405

Nuvarande Örby skola uppfördes 1915 efter ritningar av Georg A. Nilsson och är belägen i stadsdelens centrala del. Här finns låg- och mellanstadium med ungefär 500 elever. Den stora skolbyggnaden, som är byggd efter samma ritningar som för skolorna i Gamla Enskede och Långbro, misstas ofta av många som ser den för första gången för en kyrka. Örby skola är populär och har fått genomgående höga betyg både från eleverna och vid Stockholms stads kvalitetsutvärderingar. I Örby finns en fritidsklubb för barn i åldern 9-12 år. Lokalerna består av en gymnastiksal och ett antal små rum. För ungdomar i åldern 13-20 år finns en fritidsgård, som består av en gymnastiksal (där discon ofta ordnades förr i tiden), några rum och en liten cafeteria. Både fritidsklubben och fritidsgården ligger intill Örby skola. Sedan 1921 driver Örby IS idrottsverksamhet i området i form av fotboll (senior och ungdom), innebandy (senior och ungdom) och ishockey (senior).

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning 2018.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.63%.

Församling

Vantör.

Storlek

Boarea 61 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

2,5 rum, varav 1-2 sovrum.

Lägenhetsnummer

8

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1993
Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Föreningen

Föreningens namn: Brf Kofångaren
Organisationsnummer: 716451-1409
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 8
Antal lägenheter: 20
Antal lokaler: 1

Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga finns i port 420a på entréplan.

Föreningens ekonomi

Inga planerade avgiftshöjningar (2019-06-07).

Föreningen sänkte avgiften både 2013 och 2014.

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

via Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet

via Com Hem. Tecknas separat.

Månadsavgift

Avgift: 4 033 SEK / mån
inkl. värme, vatten, förråd och TV-basutbud.

Driftskostnad

270 SEK varav:
Försäkring: 120 SEK
Elektricitet: 150 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.16000 %
Överlåtelseavgift: 1500 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Stor, trevlig balkong utan insyn med sol från ca 10-11 till 16.00. Här kan du njuta av kaffet eller en lunch.

Övriga utrymmen

Tvättstugan ligger i samma port.

Övrigt

Lägenheten är 61 kvm enligt föreningens registeruppgift. Lägenheten har dock renoverats sedan mätningen gjordes, där ett tredje rum är tillbyggt, därav kan storleken skilja sig lite från tidigare. För den som anser att exakt antal kvm är av stor vikt uppmanas man att göra en mätning. Lägenheten har angetts som 2,5 rok då tredje rummet inte är uppmätt, men det brukas idag som en lägenhet på 3 rok.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy