Visningar

sön 28 apr 13:30 - 14:15
Visning Välkommen
mån 29 apr 17:30 - 18:00
Visning Välkommen

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 495 000 SEK / Utgångspris
Adress
Gästrikegatan 9, 1 tr ög, Vasastan, Stockholm
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
26 kvm
Avgift
1 505 SEK / mån
Rum
1 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Perfekt 1:a med balkong attraktivt belägen invid Vasaparken

Välkommen till denna mycket charmiga 1:a med stor balkong. Ett mycket attraktivt läge invid Vasaparken med en kort promenad till både Karlbers slott och Rörstrandsgatans rika utbud av service och nöjen. Bostaden har en mycket välbevarad sekelskiftscharm, ca 2,95 m i takhöjd. Lägenheten är lugnt placerad mot den mysiga innergården. Mycket vacker och stambytt sekelskiftsfastighet anno 1909.

Beskrivning

Välkommen till denna mycket charmiga och funktionella 1:a med ett attraktivt läge på den populära Gästrikegatan.

Lägenheten består av:

- Välkomnande hall med plats för ytterkläder och liten byrå. I anslutning till hallen finns toalett med handfat och kombinerad dusch. Inbyggd klädkammare som eventuellt går att bygga om till duschrum (se alternativ planlösning). Tillstånd från bostadsrättsföreningen krävs.

- Trevligt kök med matplats för två. Bra arbetsyta och förvaring. Utgång till balkong från köket.

- Stor balkong med plats för loungemöbler.

- Ljust och luftigt rum med stort fönsterparti, fint trägolv.Plats för säng, soffa och matbord.

Sammanfattningsvis en 1:a som med sitt läge och charm är något utöver det vanliga.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Energideklaration_85945 Årsredovisning2017

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.55%.

Församling

S:t Matteus.

Storlek

Boarea 26 kvm. Areauppgifter enligt mätning, föreningens uppgift: 26 kvm.

Rum

1 rum, varav 0 sovrum.

Lägenhetsnummer

19

Våning / hiss

Våning 1 av 4.
Våningsplan 1 av 4 (1 trappa).
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1909

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Lägenhetsnummer: 19
Antal lägenheter: 0
Antal lokaler: 0

Energideklaration

Energiförbrukning: 135 /per kvm (atemp) och år

TV

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet

Bredband och IP-telefoni. Via kabel-TV. Ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift: 1 505 SEK / mån

Driftskostnad

425 SEK varav:
Försäkring: 125 SEK
Elektricitet: 300 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 1.91000 %
Andel av årsavgiften: 1.90436 %
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Uteplats

Balkong om ca 3,5 m², läge öster.

Bilplats

Boendeparkering i området. Tillstånd ansökes hos Stockholms Stad (08-508 263 00). Tillståndet kostar 300 kr. 30 dagar kostar 1100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn. I Stockholms innerstad tas avgift för parkering ut dagtid mellan 09-17. Övrig tid samt helger är avgiftsfria.

Övriga utrymmen

Det finns källarförråd (ca 4 kvm, galler) och tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp.

Övrigt

FÖRENINGEN:
Föreningen består av 23 bostadsrättslägenheter, totalt 1855 m², två hyreslokaler, totalt 425 m². Föreningen bildades 1981. Föreningens hemsida: www.liljan26.se

FASTIGHETEN:
Byggdes 1909.
1997 - renovering och målning av fönster och portar.
1999 - stambyte och nya elstigare.
2001 - fasad, nytt gårdsbjälklag.
2005 - renovering av tvättstugan, nyinstallation hiss.
2007 - renovering av portar och uppgångar.
2008 - gatufasad och omläggning av tak
2009 - renovering av takterrass p g a vattenläckage
2010 - Nya balkonger
2012 - Gårdsupprustning och rör dagbrunnen källaren

OMRÅDET:
Ett lugnt och tyst boende på en av Vasastans trevligaste gator, samtidigt som St:Eriksplan och Birkastan med Rörstrandsgatan ligger ett stenkast bort. Här finns ett brett utbud av restauranger, caféer, matvarubutiker och andra mysiga småbutiker. Området har de senaste åren fullkomligt exploderat av riktigt bra restauranger och idag finns här allting du kan önska i matväg! Odenplan och Västermalmsgallerians stora utbud av butiker och service ligger inom promenadavstånd.

Närliggande grönområden är Vasaparken, Strandpromenaden längs Kungholmsstrand över St Eriksbron samt Karlbergs Slott mm.

KOMMUNIKATIONER: Nära till T-bana från station S:t Eriksplan, buss 3, 4, 72 och flygbuss samt en kort promenad till Pendeltåg från Karlbergs station.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy