Länk kopierad!
Bilder Redo
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 150 000 SEK

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 300 000 SEK / ACCEPTERAT PRIS
Adress
Formskäraregatan 3, Johanneberg, Göteborg
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
55 kvm
Avgift
1 815 SEK / mån
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

2 ROK MED TRÄDGÅRD OCH UTEPLATS!

ACCEPTERAT PRIS! För er som tycker om lugnet men som vill leva ett härligt cityliv en promenad bort från vimlet välkomnar vi till denna unika bostad med underbar uteplats med låg månadsavgift. Lägenheten erbjuder samtliga bekvämligheter och moderniteter såsom egen tvättstuga och walk-in-closet. Stort plus är den soliga uteplatsen med altan och egen trädgård som lätt blir en favoritplats. Under våren blommar ett vackert magnoliaträd och till hösten ett exotiskt hibiscusträd. Föreningen har även en gemensam trädgård med syrénbuskar, påkostad stenläggning och stor solterass på en höjd med utsikt.
Här bor ni med närhet till Chalmers, Fysiken, Mossens idrottsplats och bra kommunikationer. Ett exceptionellt bra boende i ett av stadens mest populära områden med genuin villakänsla.

Beskrivning

De 55 kvm fördelas enligt följande:

Hall | Innanför ytterdörren välkomnas ni av en hall med ljusgrått klinkergolv som övergår i ekparkett och väggarna är ljusmålade. Här finns plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i en exklusiv klädkammare.

Kök | Härligt kök med köksinredning i vitt som bryts av med röd mosaik och arbetsytor i massiv ek. Utrustningen från 2006 består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn samt kyl med frys och nyare integrerad diskmaskin 2016. En snygg öppning ovanför köksbänken binder samman köket med vardagsrummet och skapar en social planlösning. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för fyra personer och ett dubbelfönster bidrar med härligt ljusinsläpp.

Vardagsrum | Ljust vardagsrum med generösa fönsterdörrar ut mot den härliga uteplatsen med altan och egen liten trädgård. På uteplatsen kan man njuta av solen från morgon till kväll. Vardagsrummet kan inredas med soffa och tv-möbel. Golvet kläs av ekparkett med underliggande golvvärme och väggarna är målade i vitt.

Sovrum | I sovrummet ryms med lätthet dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns även plats för byrå eller skrivbord om man så önskar. Golvet kläs av ekparkett och även här finns underliggande golvvärme, väggarna är tapetserade.

Badrum | Badrummet har ljust klinkergolv med golvvärme och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp samt duschhörna med vikdörrar i glas. I taket sitter spotlights som ger den rätta belysningen.

Lägenheten har även en egen tvättstuga som nås från klädkammaren. Tvättstugan har ljust klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns praktisk arbetsyta samt tvättmaskin från 2016 och torktumlare från 2006.

Till lägenheten tillhör även ett förråd.

Dokument (pdf)

Planritningar Stadgar Brf formskäraren.pdf Årsredovisning Brf Formskäraren.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Krokslätt 96:4, Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Göteborgs Johanneberg.

Storlek

Boarea 55 kvm. Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Rum

2 rum, varav 1 sovrum.

Lägenhetsnummer

102

Våning / hiss

Våning 1 av 3.
markplan.
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1978

Föreningen

Föreningens namn: Brf Formskäraren
Organisationsnummer: 769614-9579
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 102
Antal lägenheter: 5
Antal lokaler: 0

Brf Formskäraren består av fem lägenheter i Johannebergs villastad.

Ekonomi:
Föreningens ekonomi är god. Inför år 2017 sänkte föreningen avgifterna och bibehåller dom även in i 2019, föreningens ekonomi är fortfarande stabil och god.

Genomförda renoveringar:
Renovering och ombildning till lägenheter: 2006/2007. Sommaren 2009 stenlades parkeringen och delar av trädgården med vackra stenplattor och sjösten. Även murar på tomten stenlades. I samband med detta ordnades också trädgård och husets träaltaner. Fasaden målades om och utomhusbelysning byttes ut. Taket sågs över och rengjordes, vindbrädor byttes ut.
2014: Byte av vissa fönster har gjorts.
Mellan 2017 och 2018 så gjordes uppfräschningar på altandäck runt lägenheterna och yttre trappor, det gjordes också en reparation på ytterfasadens ena hörn och sen en del åtgärder i den gemensamma trädgården.
Underhållsplanen för fastigheten sträcker sig den nuvarande fram till år 2020 och besiktningar påbörjas under 2019 för kommande underhållsplan men redan nu så vet föreningen att det inte är några större reparationer eller renoveringsarbeten. Närmast ligger renovering av yttre förrådet till en mindre kostnad.


Bilplats:
Föreningen förfogar över 6 p-platser. Plats kan hyras för 350kr/mån.

KabelTv / Bredband:
TV: Grundutbudet för TV. Leverantör: Telenor.
Bredband via tv-uttaget, Leverantör: Telenor (100mbit/s).

Uppvärmning:
Bergvärme

Försäkring:
Fullvärdesförsäkrad genom TryggHansa

Förvaltare:
Föreningen sköter förvaltningen själva.


Kontaktperson: Krister Norberg 0705979530.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Månadsavgift

Avgift: 1 815 SEK / mån
Till avgiften tillkommer kostnad för kabel-tv 55kr samt el, vatten och värme 674kr.

Driftskostnad

108 SEK varav:
Försäkring: 108 SEK

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 20.37 %
Pantsättningsavgift: 447 SEK
Överlåtelseavgift: 1162 SEK
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Renoveringar

2006

Övriga utrymmen

Det finns förråd i anslutning till bostaden.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy