Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Infanterigatan 19, Västra Skogen, Solna
Typ
Bostadsrättslägenhet
KVM
66.5 kvm
Avgift
3 561 SEK / mån
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Högt upp med fantastisk balkong

Välkommen hem till denna underbart renoverade bostad högt belägen i en av Sveriges största föreningar. Här bor du med fönster i två väderstreck där de stora fönsterpartierna ger ett vackert ljusflöde och en fantastisk vy över takåsar från de två sovrummen. Balkongen är belägen mot grönskan mellan husen och är ypperlig för de härliga morgnarna. Det stora köket har gott om plats för sällskapliga middagar och goda arbetsytor. Från vardagsrummet når du den lummiga balkongen och passagen mot sovrummen och badrummet. De två sovrummen och badrummet är privat belägen utan insyn och kan med lätthet skärmas av för att få en separat familjedel i denna underbara bostad. Fräscht badrum med dusch samt tvättmaskin, gäst-wc i anslutning till kök och hall.

Beskrivning

Välkommen in! Hallen öppnar upp direkt mot köket och ger en härlig känsla av ljus och rymd. Plats för avhängning av ytterkläder finns direkt till vänster och till höger finns ytterligare bra förvaring i garderobsvägg. Härifrån når du även gäst-WCn.

Köket är öppet och ljust och har en rymlig matplats med plats för många. Köket är stilrent med vita skåpluckor, svart mosaik ovanför arbetsytorna rostfria vitvaror samt en svart bänkskiva. I köket finns kyl och frys, diskmaskin, samt inbyggd ugn och mikrovågsugn i bekväm arbetshöjd.

Vardagsrummet är luftigt och har utgång till den stora balkongen. Grått golv och vita väggar. Här finns gott om plats för soffa och tv-möbler.

Badrummet är stort och renoverat i samband med stambytet för några år sedan. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet är det klinkers i grått. Duschplats med vikbara väggar. I badrummet finns handfat, wc och tvättmaskin.

Lägenheten har två bra sovrum, det ena lite större med plats för dubbelsäng och en stor garderob och det andra något mindre och som passar alldeles utmärkt som barnrum eller arbetsrum. Utanför de två sovrummet finns en klädkammare.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Energideklaration.pdf BRF Stadgar.pdf BRF Årsredovisning-2019.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Solna kommun, Skattesats 29.45%.

Storlek

Boarea 66.5 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och kontrollerad med bostadsrättsföreningen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Lägenhetsnummer

0331

Våning / hiss

Våning 5 av 9.
Hiss finns.

Byggnad

Byggnadsår: 1962-64

Föreningen

Föreningens namn: HSB Bostadsrättsförening PAMPAS i Solna
Organisationsnummer: 715200-1181
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 0331
Antal lägenheter: 746
Antal lokaler: 7

HSB's Brf Pampas i Solna är en väletablerad förening som äger åtta fastigheter belägna på Infanteri-, Ingentings- och Armégatan. Föreningen besår av 746 lägenheter som upplåts med bostadsrätt, 7 st bostadsrättslokaler samt 54 st hyreslokaler/förråd. Inom föreningens område finns bland annat ICA-butik, frisör, restaurang, dagis, Pampasparken och T-banestationen Västra Skogens är bara några minuters promenadväg bort. Marken är friköpt, och föreningen äger således marken som husen står på. Fem personer är anställda av föreningen för den dagliga förvaltningen.

Pampas är en HSB-förening. Föreningens styrelse består av åtta personer, varav sju utses av föreningsstämman och en utses av HSB Stockholm. Styrelsen sammanträder normalt en gång per månad med undantag för juli. Du som vill komma i kontakt med styrelsen vänder dig i första hand till föreningens förvaltare, för att få ditt ärende vidarebefordrat till styrelsen.

Parkering: 85 garageplatser. Går att hyra. Till garageplatsen är det separat kö. Månadshyra f.n. 394-1.004 kr beroende på garagestorlek.

545 parkeringsplatser. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Månadshyra f.n. 200 kr.

11 MC-platser. Går att hyra. Till MC-platsen är det separat kö. Månadshyra f.n. 200 kr.

Boendeparkering i området. Tillstånd sökes hos Solna stad. Mer information finns på www.solna.se/stadsbyggnad-trafik/parkering/boendeparkering/

TV och bredband: TV: Analogt basutbud från ComHem ingår i avgiften.
Bredband: Fiber indraget genom IP-Only. I övrigt finns ComHem.

Gemensamma utrymmen: Det finns barnvagnsförråd, cykelförråd, vindsförråd, matkällarförråd samt tvättstugor för såväl tidsbokning som spontantvätt. Det finns 6 stycken stora tvättstugor, ett i varje hus (förutom på Ingentingsgatan 5 och Infanterigatan 8). I varje tvättstuga finns en normaltvättstuga, spontantvättstuga samt en grovtvättstuga.
Föreningen har egen föreningslokal som bostadsrättshavare kan hyra för mindre tillställningar. Kostnad: f n 500:-/dygn och deposition om f n 500:-.

Föreningens ekonomi

Föreningen har inga avgiftsförändringar beslutade per 2020-07-28. Föreningen planerar att höja avgiften i etapper med anledning av kommande renoveringar (fasader, fönster och balkonger etc). För närvarande beräknas avgiftshöjningen ske med 25%.

Observera att detta är en fråga som en styrelse i alla föreningar diskuterar flera gånger om året och bedömningen görs efter varje diskussion. Därför är det viktigt att du som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förstahandsinformation.

Föreningen har sex personer anställda varav två är kontorspersonal, två är maskinister/fastighetsskötare och två parkskötare. De har kontor på Infanterigatan 5 och sköter föreningens ekonomi. Förvaltningskontoret: 08-27 95 54.

Föreningens renoveringar

Diskussion/utredning pågår avseende eventuella fönsteråtgärder samt för fasad och balkonger.

Tidigare gjorda renoveringar:
- 2004: Stamspolning av samtliga köksstammar, ombyggnad av en lokal till 2 st bostadsrätter.
- 2008/2009: Omläggning av tak.
- 2009-2012: Stambyte i kök och badrum. Fastighetselcentralen byttes även i samband med stambytet.
- 2012: Renovering av trapphusen
- 2012 Fjärrvärmeledningarna i marken är i behov av utbyte.
- 2013 Ny maskinell utrustning installerade i tvättstugorna.
- 2018 Fiber drogs in i varje lägenhet.
- 2018 Nytt låssystem (tagg och porttelefon) installerades.

3-fas finns i fastigheterna. Möjlighet finns att dra in 3-fas i lägenheterna, på boendes egen bekostnad.

Kommande renoveringar: Upphandling pågår med avseende balkong- och fasadrenovering samt fönsterbyte. Mer information finns på föreningens hemsida. Eventuell renovering och/eller ombyggnation av hiss planeras ske efter färdigställd balkong- och fasadrenovering samt fönsterbyte (mycket prel. År 2024/2025).

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 136 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2018-04-30

Månadsavgift

Avgift: 3 561 SEK / mån
inkl värme, vatten samt analogt basutbud från Com Hem.

Driftskostnad

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.14167 %
Pantsättningsavgift: 709 SEK
Överlåtelseavgift: 1655 SEK
Betalas av: Säljare

Uteplats

Balkong

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy